Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti ricottás torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Húsvéti ricottás torta

3 kerek piskótalap (26-28 cm) 2-2 tojásból

Töltelék:

250 g ricotta
1 cs Dr. Oetker Vanillincukor vagy 1 kk kivonat
1 citrom reszelt héja
2-3 ek porcukor
2 dl tejszín
1/2 citrom leve
5 dkg aszalt vörös áfonya (vagy eper)
3-4 ek vörös áfonyalekvár (vagy eper)

Díszítéshez:

2 dl hulala
zöld ételfesték
zöld ostya (fű)
gumicukrok
marcipán figurák
húsvéti cukrok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Elkészítjük a piskóta lapokat (az alapreceptet megtalálod a többi receptem között)
A kapcsos formába állítjuk össze, érdemes egy sütőpapírt hagyni benne.

Elkészítés

A krémhez a Ricottát elkeverjük porcukorral, vaníliával, citromhéjjal, majd belekeverjük a tejszínt és a zselatin fixet, és kb. 1-2 percig habosítjuk. Végül hozzákeverjük a citromlevet és az aszalt gyümölcsöt.
A kapcsos formába tesszük az egyik piskóta lapot, megkenjük lekvárral, rákenjük a krém felét, majd a második lapot, ismét lekvárt, majd a krém másik felét, és végül a harmadik lapot.
A tortát kívülről nagyon vékonyan megkenhetjük lekvárral. Majd tegyük hűtőbe legalább 1-2 órára. Ezután levehetjük a kapcsos forma szélét.
A díszítéshez a hulalát színezzük zöldre, majd a habfixálóval verjük kemény habbá. Egy habzsák vagy spatula segítségével vonjuk be vele a tortát, majd díszítsük a figurákkal, cukorkákkal.
Tegyük hűtőbe tálalásig. Legfeljebb néhány órán belül kerüljön asztalra, hogy a díszítés még szép maradjon.

Tálalás

Egy szintes torta! kb 12-14 szelet.

Alternatív elkészítés

Hulala helyett használható tejszínhab vagy marcipán esetleg pillecukor fondant. A tejszínhab viszont hamarabb összeesik, ezért szeretem jobban díszítéshez a hulalát.
A fészket (2. emelet) elkészítheted úgy, hogy egy kisebb átmérőjű lapnak a közepét kivágod, és így teszed a tetejére. A keletkezett mélyedésbe halmozható a díszítés.
Húsvéti ricottás torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!