
Húsvéti ricottás torta


Hozzávalók
Húsvéti ricottás torta
Töltelék:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
A kapcsos formába állítjuk össze, érdemes egy sütőpapírt hagyni benne.
Elkészítés
A kapcsos formába tesszük az egyik piskóta lapot, megkenjük lekvárral, rákenjük a krém felét, majd a második lapot, ismét lekvárt, majd a krém másik felét, és végül a harmadik lapot.
A tortát kívülről nagyon vékonyan megkenhetjük lekvárral. Majd tegyük hűtőbe legalább 1-2 órára. Ezután levehetjük a kapcsos forma szélét.
A díszítéshez a hulalát színezzük zöldre, majd a habfixálóval verjük kemény habbá. Egy habzsák vagy spatula segítségével vonjuk be vele a tortát, majd díszítsük a figurákkal, cukorkákkal.
Tegyük hűtőbe tálalásig. Legfeljebb néhány órán belül kerüljön asztalra, hogy a díszítés még szép maradjon.
Tálalás
Alternatív elkészítés
A fészket (2. emelet) elkészítheted úgy, hogy egy kisebb átmérőjű lapnak a közepét kivágod, és így teszed a tetejére. A keletkezett mélyedésbe halmozható a díszítés.


Húsvéti ricottás torta
Hozzávalók
Húsvéti ricottás torta
Töltelék:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A kapcsos formába állítjuk össze, érdemes egy sütőpapírt hagyni benne.
Elkészítés
A kapcsos formába tesszük az egyik piskóta lapot, megkenjük lekvárral, rákenjük a krém felét, majd a második lapot, ismét lekvárt, majd a krém másik felét, és végül a harmadik lapot.
A tortát kívülről nagyon vékonyan megkenhetjük lekvárral. Majd tegyük hűtőbe legalább 1-2 órára. Ezután levehetjük a kapcsos forma szélét.
A díszítéshez a hulalát színezzük zöldre, majd a habfixálóval verjük kemény habbá. Egy habzsák vagy spatula segítségével vonjuk be vele a tortát, majd díszítsük a figurákkal, cukorkákkal.
Tegyük hűtőbe tálalásig. Legfeljebb néhány órán belül kerüljön asztalra, hogy a díszítés még szép maradjon.
Tálalás
Alternatív elkészítés
A fészket (2. emelet) elkészítheted úgy, hogy egy kisebb átmérőjű lapnak a közepét kivágod, és így teszed a tetejére. A keletkezett mélyedésbe halmozható a díszítés.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?