
Pudingos réteskosárkák



Hozzávalók
Muffin formához:
kevés Rama margarin
Tésztához:
1 csomag hűtött, friss réteslap (6db-os)
Töltelékhez:
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding tejszínes
800 ml tej
80 g mascarpone
120 g cukor (ízlés szerint)
Kenéshez:
80 g Rama margarin
Díszítéshez:
kb. 100-120 g eper mentalevelek
Elkészítés
Előkészítés:
A Pudingos réteskosárkák sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A két pudingot a kimért cukorral és 200 ml tejjel simára keverjük. A maradék tejet lábasban felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folyamatos keverés közben az egészet sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt a puding, konyhai robotgéppel (habverő) felhabosítjuk és hozzákeverjük a mascarponét.
Tészta:
A réteslapot kitekerjük és mindegyik lapot 16 darab egyforma négyzetre vágjuk. A kenéshez a margarint megolvasztjuk és a muffin forma mélyedéseit vékonyan kikenjük. Egy négyzetet megkenünk vékonyan olvasztott margarinnal, majd ráteszünk egy másik lapot úgy, hogy a sarkokat kissé elforgatjuk az előző laphoz képest. Ezt a lapot is megkenjük margarinnal, majd szintén elcsúsztatva rátesszük a harmadik négyzetet. Erre ismét margarint kenünk, végül pedig ugyancsak elforgatva a negyedik rétesnégyzet kerül. Az összeragasztott lapokat a kikent muffin forma mélyedéseibe nyomkodjuk. Hasonlóan járunk el a többi rétesnégyzettel is. A muffin formát a sütő középső részébe toljuk, és a Pudingos réteskosárkák sütemény alaptésztáját világos aranyszínűre sütjük.
Sütési idő: kb. 4-6 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás:
A réteskosárkákat közvetlenül tálalás előtt megtöltjük a pudingos krémmel, majd megmosott, tetszőlegesen felcikkezett eperrel és mentalevelekkel díszítve tálaljuk.
A két pudingot a kimért cukorral és 200 ml tejjel simára keverjük. A maradék tejet lábasban felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folyamatos keverés közben az egészet sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt a puding, konyhai robotgéppel (habverő) felhabosítjuk és hozzákeverjük a mascarponét.
Tészta:
A réteslapot kitekerjük és mindegyik lapot 16 darab egyforma négyzetre vágjuk. A kenéshez a margarint megolvasztjuk és a muffin forma mélyedéseit vékonyan kikenjük. Egy négyzetet megkenünk vékonyan olvasztott margarinnal, majd ráteszünk egy másik lapot úgy, hogy a sarkokat kissé elforgatjuk az előző laphoz képest. Ezt a lapot is megkenjük margarinnal, majd szintén elcsúsztatva rátesszük a harmadik négyzetet. Erre ismét margarint kenünk, végül pedig ugyancsak elforgatva a negyedik rétesnégyzet kerül. Az összeragasztott lapokat a kikent muffin forma mélyedéseibe nyomkodjuk. Hasonlóan járunk el a többi rétesnégyzettel is. A muffin formát a sütő középső részébe toljuk, és a Pudingos réteskosárkák sütemény alaptésztáját világos aranyszínűre sütjük.
Sütési idő: kb. 4-6 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás:
A réteskosárkákat közvetlenül tálalás előtt megtöltjük a pudingos krémmel, majd megmosott, tetszőlegesen felcikkezett eperrel és mentalevelekkel díszítve tálaljuk.



Kedvencnek jelölöm

Pudingos réteskosárkák
Hozzávalók
24 darab elkészítéséhez
Muffin formához:
kevés Rama margarin
Tésztához:
1 csomag hűtött, friss réteslap (6db-os)
Töltelékhez:
800 ml tej
80 g mascarpone
120 g cukor (ízlés szerint)
Kenéshez:
80 g Rama margarin
Díszítéshez:
kb. 100-120 g eper mentalevelek
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Pudingos réteskosárkák sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A két pudingot a kimért cukorral és 200 ml tejjel simára keverjük. A maradék tejet lábasban felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folyamatos keverés közben az egészet sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt a puding, konyhai robotgéppel (habverő) felhabosítjuk és hozzákeverjük a mascarponét.
Tészta:
A réteslapot kitekerjük és mindegyik lapot 16 darab egyforma négyzetre vágjuk. A kenéshez a margarint megolvasztjuk és a muffin forma mélyedéseit vékonyan kikenjük. Egy négyzetet megkenünk vékonyan olvasztott margarinnal, majd ráteszünk egy másik lapot úgy, hogy a sarkokat kissé elforgatjuk az előző laphoz képest. Ezt a lapot is megkenjük margarinnal, majd szintén elcsúsztatva rátesszük a harmadik négyzetet. Erre ismét margarint kenünk, végül pedig ugyancsak elforgatva a negyedik rétesnégyzet kerül. Az összeragasztott lapokat a kikent muffin forma mélyedéseibe nyomkodjuk. Hasonlóan járunk el a többi rétesnégyzettel is. A muffin formát a sütő középső részébe toljuk, és a Pudingos réteskosárkák sütemény alaptésztáját világos aranyszínűre sütjük.
Sütési idő: kb. 4-6 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás:
A réteskosárkákat közvetlenül tálalás előtt megtöltjük a pudingos krémmel, majd megmosott, tetszőlegesen felcikkezett eperrel és mentalevelekkel díszítve tálaljuk.
A két pudingot a kimért cukorral és 200 ml tejjel simára keverjük. A maradék tejet lábasban felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folyamatos keverés közben az egészet sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt a puding, konyhai robotgéppel (habverő) felhabosítjuk és hozzákeverjük a mascarponét.
Tészta:
A réteslapot kitekerjük és mindegyik lapot 16 darab egyforma négyzetre vágjuk. A kenéshez a margarint megolvasztjuk és a muffin forma mélyedéseit vékonyan kikenjük. Egy négyzetet megkenünk vékonyan olvasztott margarinnal, majd ráteszünk egy másik lapot úgy, hogy a sarkokat kissé elforgatjuk az előző laphoz képest. Ezt a lapot is megkenjük margarinnal, majd szintén elcsúsztatva rátesszük a harmadik négyzetet. Erre ismét margarint kenünk, végül pedig ugyancsak elforgatva a negyedik rétesnégyzet kerül. Az összeragasztott lapokat a kikent muffin forma mélyedéseibe nyomkodjuk. Hasonlóan járunk el a többi rétesnégyzettel is. A muffin formát a sütő középső részébe toljuk, és a Pudingos réteskosárkák sütemény alaptésztáját világos aranyszínűre sütjük.
Sütési idő: kb. 4-6 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás:
A réteskosárkákat közvetlenül tálalás előtt megtöltjük a pudingos krémmel, majd megmosott, tetszőlegesen felcikkezett eperrel és mentalevelekkel díszítve tálaljuk.



Legújabb cikkek
0

Így készíts gyümölcskompótot!
Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

0

Lángos, a nyári kedvenc
Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

0

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!
Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?