Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pudingos réteskosárkák

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 24 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

24 darab elkészítéséhez

Muffin formához:

kevés Rama margarin

Tésztához:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6db-os)

Töltelékhez:

800 ml tej
80 g mascarpone
120 g cukor (ízlés szerint)

Kenéshez:

80 g Rama margarin

Díszítéshez:

kb. 100-120 g eper mentalevelek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Pudingos réteskosárkák sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A két pudingot a kimért cukorral és 200 ml tejjel simára keverjük. A maradék tejet lábasban felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folyamatos keverés közben az egészet sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt a puding, konyhai robotgéppel (habverő) felhabosítjuk és hozzákeverjük a mascarponét.

Tészta:
A réteslapot kitekerjük és mindegyik lapot 16 darab egyforma négyzetre vágjuk. A kenéshez a margarint megolvasztjuk és a muffin forma mélyedéseit vékonyan kikenjük. Egy négyzetet megkenünk vékonyan olvasztott margarinnal, majd ráteszünk egy másik lapot úgy, hogy a sarkokat kissé elforgatjuk az előző laphoz képest. Ezt a lapot is megkenjük margarinnal, majd szintén elcsúsztatva rátesszük a harmadik négyzetet. Erre ismét margarint kenünk, végül pedig ugyancsak elforgatva a negyedik rétesnégyzet kerül. Az összeragasztott lapokat a kikent muffin forma mélyedéseibe nyomkodjuk. Hasonlóan járunk el a többi rétesnégyzettel is. A muffin formát a sütő középső részébe toljuk, és a Pudingos réteskosárkák sütemény alaptésztáját világos aranyszínűre sütjük.

Sütési idő: kb. 4-6 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tálalás:
A réteskosárkákat közvetlenül tálalás előtt megtöltjük a pudingos krémmel, majd megmosott, tetszőlegesen felcikkezett eperrel és mentalevelekkel díszítve tálaljuk.
A Pudingos réteskosárkák ízletes, látványos desszertként kínálhatók önállóan, vagy főfogás után. A Pudingos réteskosárkák sütemény alapja kivágott és egymáson elforgatott réteslapból áll. A sütemény alapját a muffinsütőbe helyezve töltjük meg.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!