![Húsvéti sütik](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31943/husveti-sutik-15717.jpg)
Húsvéti sütik
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
2 db Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton keverjük, míg a tészta összeáll.
A tésztát lisztezett felületen kb. ½ cm vastagságúra nyújtsuk kis, majd különböző húsvéti kiszúrók segítségével szaggassuk ki a tésztát. Ezt a folyamatot mindaddig folytassuk, míg a tésztánk elfogy.
A kiszúrt tésztákat helyezzük az előkészített tepsikbe, majd a sütő középső részébe tolva süssük meg a süteményt.
Sütés: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságai!
A tepsit helyezzük egy süteményrácsra és várjuk, míg a tészta teljesen kihűl.
Díszítés:
A tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton legalább 1 percig verjük, majd adjuk hozzá a porcukrot és a citromlevelet. Magas fokozaton verjük kb. 3 percig, míg a keverék masszív állagú és fényes lesz.
A cukormázat tegyük egy kisebb tasakba, és vágjuk egy kis lyukat az egyik sarkára.
A cukormázzal rajzoljunk vékony vonalakat a sütik tetejére. Amennyiben az egész tetejét be szeretnénk vonni a cukormázzal, akkor előszőr egy vékony vonallal készítsünk egy körvonalat, majd töltsük ki a közepét is és egy fogpiszkáló segítségével terítsük szét a cukormázat.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Húsvéti sütik
Hozzávalók
kb. 30-40 darab elkészítéséhez
2 db Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton keverjük, míg a tészta összeáll.
A tésztát lisztezett felületen kb. ½ cm vastagságúra nyújtsuk kis, majd különböző húsvéti kiszúrók segítségével szaggassuk ki a tésztát. Ezt a folyamatot mindaddig folytassuk, míg a tésztánk elfogy.
A kiszúrt tésztákat helyezzük az előkészített tepsikbe, majd a sütő középső részébe tolva süssük meg a süteményt.
Sütés: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságai!
A tepsit helyezzük egy süteményrácsra és várjuk, míg a tészta teljesen kihűl.
Díszítés:
A tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton legalább 1 percig verjük, majd adjuk hozzá a porcukrot és a citromlevelet. Magas fokozaton verjük kb. 3 percig, míg a keverék masszív állagú és fényes lesz.
A cukormázat tegyük egy kisebb tasakba, és vágjuk egy kis lyukat az egyik sarkára.
A cukormázzal rajzoljunk vékony vonalakat a sütik tetejére. Amennyiben az egész tetejét be szeretnénk vonni a cukormázzal, akkor előszőr egy vékony vonallal készítsünk egy körvonalat, majd töltsük ki a közepét is és egy fogpiszkáló segítségével terítsük szét a cukormázat.
![Húsvéti sütik](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31943/husveti-sutik-15717.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?