
Húsvéti sütik



Hozzávalók
2 db Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton keverjük, míg a tészta összeáll.
A tésztát lisztezett felületen kb. ½ cm vastagságúra nyújtsuk kis, majd különböző húsvéti kiszúrók segítségével szaggassuk ki a tésztát. Ezt a folyamatot mindaddig folytassuk, míg a tésztánk elfogy.
A kiszúrt tésztákat helyezzük az előkészített tepsikbe, majd a sütő középső részébe tolva süssük meg a süteményt.
Sütés: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságai!
A tepsit helyezzük egy süteményrácsra és várjuk, míg a tészta teljesen kihűl.
Díszítés:
A tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton legalább 1 percig verjük, majd adjuk hozzá a porcukrot és a citromlevelet. Magas fokozaton verjük kb. 3 percig, míg a keverék masszív állagú és fényes lesz.
A cukormázat tegyük egy kisebb tasakba, és vágjuk egy kis lyukat az egyik sarkára.
A cukormázzal rajzoljunk vékony vonalakat a sütik tetejére. Amennyiben az egész tetejét be szeretnénk vonni a cukormázzal, akkor előszőr egy vékony vonallal készítsünk egy körvonalat, majd töltsük ki a közepét is és egy fogpiszkáló segítségével terítsük szét a cukormázat.


Húsvéti sütik
Hozzávalók
kb. 30-40 darab elkészítéséhez
2 db Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton keverjük, míg a tészta összeáll.
A tésztát lisztezett felületen kb. ½ cm vastagságúra nyújtsuk kis, majd különböző húsvéti kiszúrók segítségével szaggassuk ki a tésztát. Ezt a folyamatot mindaddig folytassuk, míg a tésztánk elfogy.
A kiszúrt tésztákat helyezzük az előkészített tepsikbe, majd a sütő középső részébe tolva süssük meg a süteményt.
Sütés: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságai!
A tepsit helyezzük egy süteményrácsra és várjuk, míg a tészta teljesen kihűl.
Díszítés:
A tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton legalább 1 percig verjük, majd adjuk hozzá a porcukrot és a citromlevelet. Magas fokozaton verjük kb. 3 percig, míg a keverék masszív állagú és fényes lesz.
A cukormázat tegyük egy kisebb tasakba, és vágjuk egy kis lyukat az egyik sarkára.
A cukormázzal rajzoljunk vékony vonalakat a sütik tetejére. Amennyiben az egész tetejét be szeretnénk vonni a cukormázzal, akkor előszőr egy vékony vonallal készítsünk egy körvonalat, majd töltsük ki a közepét is és egy fogpiszkáló segítségével terítsük szét a cukormázat.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?