Húsvéti sütik
Hozzávalók
2 db Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton keverjük, míg a tészta összeáll.
A tésztát lisztezett felületen kb. ½ cm vastagságúra nyújtsuk kis, majd különböző húsvéti kiszúrók segítségével szaggassuk ki a tésztát. Ezt a folyamatot mindaddig folytassuk, míg a tésztánk elfogy.
A kiszúrt tésztákat helyezzük az előkészített tepsikbe, majd a sütő középső részébe tolva süssük meg a süteményt.
Sütés: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságai!
A tepsit helyezzük egy süteményrácsra és várjuk, míg a tészta teljesen kihűl.
Díszítés:
A tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton legalább 1 percig verjük, majd adjuk hozzá a porcukrot és a citromlevelet. Magas fokozaton verjük kb. 3 percig, míg a keverék masszív állagú és fényes lesz.
A cukormázat tegyük egy kisebb tasakba, és vágjuk egy kis lyukat az egyik sarkára.
A cukormázzal rajzoljunk vékony vonalakat a sütik tetejére. Amennyiben az egész tetejét be szeretnénk vonni a cukormázzal, akkor előszőr egy vékony vonallal készítsünk egy körvonalat, majd töltsük ki a közepét is és egy fogpiszkáló segítségével terítsük szét a cukormázat.
Húsvéti sütik
Hozzávalók
kb. 30-40 darab elkészítéséhez
2 db Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton keverjük, míg a tészta összeáll.
A tésztát lisztezett felületen kb. ½ cm vastagságúra nyújtsuk kis, majd különböző húsvéti kiszúrók segítségével szaggassuk ki a tésztát. Ezt a folyamatot mindaddig folytassuk, míg a tésztánk elfogy.
A kiszúrt tésztákat helyezzük az előkészített tepsikbe, majd a sütő középső részébe tolva süssük meg a süteményt.
Sütés: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságai!
A tepsit helyezzük egy süteményrácsra és várjuk, míg a tészta teljesen kihűl.
Díszítés:
A tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton legalább 1 percig verjük, majd adjuk hozzá a porcukrot és a citromlevelet. Magas fokozaton verjük kb. 3 percig, míg a keverék masszív állagú és fényes lesz.
A cukormázat tegyük egy kisebb tasakba, és vágjuk egy kis lyukat az egyik sarkára.
A cukormázzal rajzoljunk vékony vonalakat a sütik tetejére. Amennyiben az egész tetejét be szeretnénk vonni a cukormázzal, akkor előszőr egy vékony vonallal készítsünk egy körvonalat, majd töltsük ki a közepét is és egy fogpiszkáló segítségével terítsük szét a cukormázat.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?