Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti sütik

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30-40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30-40 darab elkészítéséhez

2 db Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír

Tésztához:

250 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g porcukor
1 darab tojássárgája (M-es)
140 g vaj (laktózmentes) vagy margarin

Díszítéshez:

1 darab tojásfehérje (M-es)
150 g porcukor
1 teáskanál citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsiket béleljük ki egy sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton keverjük, míg a tészta összeáll.

A tésztát lisztezett felületen kb. ½ cm vastagságúra nyújtsuk kis, majd különböző húsvéti kiszúrók segítségével szaggassuk ki a tésztát. Ezt a folyamatot mindaddig folytassuk, míg a tésztánk elfogy.

A kiszúrt tésztákat helyezzük az előkészített tepsikbe, majd a sütő középső részébe tolva süssük meg a süteményt.

Sütés: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságai!

A tepsit helyezzük egy süteményrácsra és várjuk, míg a tészta teljesen kihűl.

Díszítés:
A tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton legalább 1 percig verjük, majd adjuk hozzá a porcukrot és a citromlevelet. Magas fokozaton verjük kb. 3 percig, míg a keverék masszív állagú és fényes lesz.
A cukormázat tegyük egy kisebb tasakba, és vágjuk egy kis lyukat az egyik sarkára.
A cukormázzal rajzoljunk vékony vonalakat a sütik tetejére. Amennyiben az egész tetejét be szeretnénk vonni a cukormázzal, akkor előszőr egy vékony vonallal készítsünk egy körvonalat, majd töltsük ki a közepét is és egy fogpiszkáló segítségével terítsük szét a cukormázat.
Húsvéti sütik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!