Húsvéti töltött tojás csibék
Hozzávalók
Csibékhez:
8 darab tojás (M-es)
50 g Dr. Oetker Creme VEGA
1 teáskanál mustár
só, őrölt fekete bors
Díszítéshez:
16 szem egész fekete bors
kevés sárgarépa
Elkészítés
Előkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan megpucoljuk.
Elkészítés:
A tojások felső harmadát rövid pengéjű késsel körben, cikk-cakk alakban levágjuk. A tojássárgájákat kiskanállal óvatosan kiszedjük.
A tojássárgájákat villával összetörjük, a Creme VEGA-val és a mustárral krémesre keverjük, végül sóval és őrölt fekete borssal ízesítjük. Az így kapott krémet sima csővel ellátott habzsákba kanalazzuk, és a tojások üregébe nyomjuk.
A csibék szemét 2-2 borsszemből, csőrüket kicsi, háromszög formára vágott sárgarépából alakítjuk ki. Végül visszahelyezzük a tojás „kalapokat” is.
A tojássárgájákat villával összetörjük, a Creme VEGA-val és a mustárral krémesre keverjük, végül sóval és őrölt fekete borssal ízesítjük. Az így kapott krémet sima csővel ellátott habzsákba kanalazzuk, és a tojások üregébe nyomjuk.
A csibék szemét 2-2 borsszemből, csőrüket kicsi, háromszög formára vágott sárgarépából alakítjuk ki. Végül visszahelyezzük a tojás „kalapokat” is.
Tippek:
A krémet késes aprítóban is elkészíthetjük.
Salátaágyon, „fészekben” tálalhatjuk a csibéket.
Salátaágyon, „fészekben” tálalhatjuk a csibéket.
Kedvencnek jelölöm
Húsvéti töltött tojás csibék
Hozzávalók
8 darab elkészítéséhez
Díszítéshez:
16 szem egész fekete bors
kevés sárgarépa
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan megpucoljuk.
Elkészítés:
A tojások felső harmadát rövid pengéjű késsel körben, cikk-cakk alakban levágjuk. A tojássárgájákat kiskanállal óvatosan kiszedjük.
A tojássárgájákat villával összetörjük, a Creme VEGA-val és a mustárral krémesre keverjük, végül sóval és őrölt fekete borssal ízesítjük. Az így kapott krémet sima csővel ellátott habzsákba kanalazzuk, és a tojások üregébe nyomjuk.
A csibék szemét 2-2 borsszemből, csőrüket kicsi, háromszög formára vágott sárgarépából alakítjuk ki. Végül visszahelyezzük a tojás „kalapokat” is.
A tojássárgájákat villával összetörjük, a Creme VEGA-val és a mustárral krémesre keverjük, végül sóval és őrölt fekete borssal ízesítjük. Az így kapott krémet sima csővel ellátott habzsákba kanalazzuk, és a tojások üregébe nyomjuk.
A csibék szemét 2-2 borsszemből, csőrüket kicsi, háromszög formára vágott sárgarépából alakítjuk ki. Végül visszahelyezzük a tojás „kalapokat” is.
Tippek:
A krémet késes aprítóban is elkészíthetjük.
Salátaágyon, „fészekben” tálalhatjuk a csibéket.
Salátaágyon, „fészekben” tálalhatjuk a csibéket.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?