Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti töltött tojás csibék

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

8 darab elkészítéséhez

Csibékhez:

8 darab tojás (M-es)
1 teáskanál mustár
só, őrölt fekete bors

Díszítéshez:

16 szem egész fekete bors
kevés sárgarépa
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan megpucoljuk.

Elkészítés:

A tojások felső harmadát rövid pengéjű késsel körben, cikk-cakk alakban levágjuk. A tojássárgájákat kiskanállal óvatosan kiszedjük.

A tojássárgájákat villával összetörjük, a Creme VEGA-val és a mustárral krémesre keverjük, végül sóval és őrölt fekete borssal ízesítjük. Az így kapott krémet sima csővel ellátott habzsákba kanalazzuk, és a tojások üregébe nyomjuk.

A csibék szemét 2-2 borsszemből, csőrüket kicsi, háromszög formára vágott sárgarépából alakítjuk ki. Végül visszahelyezzük a tojás „kalapokat” is.

Tippek:

A krémet késes aprítóban is elkészíthetjük.
Salátaágyon, „fészekben” tálalhatjuk a csibéket.
A Húsvéti töltött tojás csibék receptje 8 darab csibére elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!