
Pikáns sonkás batyuk



Hozzávalók
Csatos sütőformához (26 Ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Paradicsomszószhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
A csatos sütőformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A sonkát és a juhsajtot kis kockákra vágjuk. Megtisztítjuk a paprikát és szintén kis kockákra vágjuk. A hozzávalókat összekeverjük a tejföllel és tetszés szerint fűszerezzük.
Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett felületen kb. 35x40 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk, majd kb. 16 egyforma méretű téglalapot vágunk ki belőle. A téglalapok közepébe egy púpos evőkanál tölteléket teszünk. A tésztaszéleket ráhajtjuk és odanyomjuk. A golyókat hajtással lefelé, az előkészített tortaformába tesszük (26 cm Ø). Rászórjuk a sajtot és kb. 15 percig állni hagyjuk. Ezután a sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Paradicsomszósz:
A paradicsomot, a tejfölt, a pestot és a keményítőt főzőedényben összekeverjük, és keverés közben felforraljuk. A batyukat papírral együtt kivesszük a formából és a szósszal együtt melegen tálaljuk.
Tipp:




Pikáns sonkás batyuk
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
Csatos sütőformához (26 Ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Paradicsomszószhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A csatos sütőformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A sonkát és a juhsajtot kis kockákra vágjuk. Megtisztítjuk a paprikát és szintén kis kockákra vágjuk. A hozzávalókat összekeverjük a tejföllel és tetszés szerint fűszerezzük.
Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett felületen kb. 35x40 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk, majd kb. 16 egyforma méretű téglalapot vágunk ki belőle. A téglalapok közepébe egy púpos evőkanál tölteléket teszünk. A tésztaszéleket ráhajtjuk és odanyomjuk. A golyókat hajtással lefelé, az előkészített tortaformába tesszük (26 cm Ø). Rászórjuk a sajtot és kb. 15 percig állni hagyjuk. Ezután a sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Paradicsomszósz:
A paradicsomot, a tejfölt, a pestot és a keményítőt főzőedényben összekeverjük, és keverés közben felforraljuk. A batyukat papírral együtt kivesszük a formából és a szósszal együtt melegen tálaljuk.
Tipp:



Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?