Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pikáns sonkás batyuk

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 darab Pikáns sonkás batyuk elkészítéséhez

Csatos sütőformához (26 Ø):

Tésztához:

375 g búzaliszt
100-125 ml tej
1 darab tojás (M-es)
80 g margarin
1 csapott teáskanál étkezési só

Töltelékhez:

200 g főtt sonka
100 g juhsajt
1 kisebb paprika (kb. 100 g)
1/2 pohár 20 %-os tejföl (kb. 60-70 g)
tetszés szerint őrölt bors
némi majoranna

Szóráshoz:

kb. 50-60 g reszelt Gouda

Paradicsomszószhoz:

1 doboz darabolt paradicsom (400 g)
1/2 pohár 20 %-os tejföl (kb. 60-70 g)
65 g piros pesto
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
tetszés szerint némi kakukkfű vagy bazsalikom

A Pikáns sonkás batyuk elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A csatos sütőformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A sonkát és a juhsajtot kis kockákra vágjuk. Megtisztítjuk a paprikát és szintén kis kockákra vágjuk. A hozzávalókat összekeverjük a tejföllel és tetszés szerint fűszerezzük.

Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett felületen kb. 35x40 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk, majd kb. 16 egyforma méretű téglalapot vágunk ki belőle. A téglalapok közepébe egy púpos evőkanál tölteléket teszünk. A tésztaszéleket ráhajtjuk és odanyomjuk. A golyókat hajtással lefelé, az előkészített tortaformába tesszük (26 cm Ø). Rászórjuk a sajtot és kb. 15 percig állni hagyjuk. Ezután a sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Paradicsomszósz:
A paradicsomot, a tejfölt, a pestot és a keményítőt főzőedényben összekeverjük, és keverés közben felforraljuk. A batyukat papírral együtt kivesszük a formából és a szósszal együtt melegen tálaljuk.

Tipp:

Vegetáriánus töltelékhez helyettesíthetjük a sonkát több paprikával és juhsajttal.
Pikáns sonkás batyuk Pikáns sonkás batyuk Pikáns sonkás batyuk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-10-22
0 Kedvelés

Rémisztően finom sütik halloweenra

Tény, hogy halloween nem tradicionális magyar ünnep, de így ősszel nem is lehetne ennél jobb alkalmat találni arra, hogy ijesztő (na jó, inkább mókás) sütiket, desszerteket kreáljunk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-20
1 Kedvelés

Készíts édességeket pillecukorral!

A pillecukor (vagy más néven mályvacukor) az egyik legismertebb amerikai édesség. Ha azonban eddig úgy gondoltuk, hogy karrierjét valóban az Egyesült Államokban kezdte, bizony tévedtünk: az egyiptomiak „találták fel”.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-15
2 Kedvelés

Pizzából sokfélét!

Különféle alkalmak – egy megoldás: pizza. Finom minden formájában! Kreatív ötletek következnek az apróbb vagy épp nagyobb éhség elűzésére, a főétkezések közötti időre, arra, amikor úton vagyunk vagy kétszemélyes vacsorára. A pizza mindig nyerő!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!