Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pikáns sonkás batyuk

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 darab elkészítéséhez

Csatos sütőformához (26 Ø):

Tésztához:

375 g búzaliszt
100-125 ml tej
1 darab tojás (M-es)
80 g margarin
1 csapott teáskanál étkezési só

Töltelékhez:

200 g főtt sonka
100 g juhsajt
1 kisebb paprika (kb. 100 g)
1/2 pohár 20 %-os tejföl (kb. 60-70 g)
tetszés szerint őrölt bors
némi majoranna

Szóráshoz:

kb. 50-60 g reszelt Gouda

Paradicsomszószhoz:

1 doboz darabolt paradicsom (400 g)
1/2 pohár 20 %-os tejföl (kb. 60-70 g)
65 g piros pesto
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
tetszés szerint némi kakukkfű vagy bazsalikom

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Pikáns sonkás batyuk sós-sajtos sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A csatos sütőformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A sonkát és a juhsajtot kis kockákra vágjuk. Megtisztítjuk a paprikát és szintén kis kockákra vágjuk. A hozzávalókat összekeverjük a tejföllel és tetszés szerint fűszerezzük.

Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett felületen kb. 35x40 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk, majd kb. 16 egyforma méretű téglalapot vágunk ki belőle. A téglalapok közepébe egy púpos evőkanál tölteléket teszünk. A tésztaszéleket ráhajtjuk és odanyomjuk. A golyókat hajtással lefelé, az előkészített tortaformába tesszük (26 cm Ø). Rászórjuk a sajtot és kb. 15 percig állni hagyjuk. Ezután a sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Paradicsomszósz:
A paradicsomot, a tejfölt, a pestot és a keményítőt főzőedényben összekeverjük, és keverés közben felforraljuk. A batyukat papírral együtt kivesszük a formából és a szósszal együtt melegen tálaljuk.

Tipp:

A Pikáns sonkás batyuk vegetáriánus töltelékkel is készíthető, ez esetben a sonkát több paprikával és juhsajttal, gombával helyettesíthetjük.
A Pikáns sonkás batyuk sós-sajtos jellegű sütemény, mely önálló fogáskén tis megállja a helyét. A Pikáns sonkás batyuk sütemény rétestésztából készül. A töltött, feltekert Pikáns sonkás batyuk egymás mellé állítva kerülnek a sütőtálba.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!