Tejmentes sonkás-sajtos csiga
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
250 ml rizsital
80 g vegán margarin
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 darab tojás (M-es)
1 teáskanál só
Töltelékhez:
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
2 gerezd fokhagyma
kevés só
100 g sonka
100 g vegán sajt (pl. cheddar ízesítésű)
Tetejére:
80 g vegán sajt (pl. cheddar ízesítésű)
Elkészítés
Előkészítés:
A rizsitalt kicsit felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vegán margarint. A sonkát apró kockákra vágjuk, a vegán sajtot lereszeljük. A tepsit sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a rizsital-vegán margarin keveréket, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
Töltelék:
A Creme VEGA-hoz hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát, ízlés szerint megsózzuk, és jól összekeverjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, és egy kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük az ízesített Creme VEGA-val és megszórjuk a sonkakockákkal, valamint a 100 g lereszelt vegán sajttal úgy, hogy az egyik hosszabbik oldala mentén egy kb. 1,5 cm-es sávot üresen hagyunk. A másik hosszabbik oldalától indítva feltekerjük, a széleket összecsípjük. Az így kapott hengert kb. 14-16 szeletre vágjuk, és a csigákat egymástól kellő távolságra az előkészített tepsire sorakoztatjuk. A tetejüket megszórjuk a 80 g lereszelt vegán sajttal, majd további kb. 20-30 percig letakarva kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a rizsital-vegán margarin keveréket, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
Töltelék:
A Creme VEGA-hoz hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát, ízlés szerint megsózzuk, és jól összekeverjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, és egy kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük az ízesített Creme VEGA-val és megszórjuk a sonkakockákkal, valamint a 100 g lereszelt vegán sajttal úgy, hogy az egyik hosszabbik oldala mentén egy kb. 1,5 cm-es sávot üresen hagyunk. A másik hosszabbik oldalától indítva feltekerjük, a széleket összecsípjük. Az így kapott hengert kb. 14-16 szeletre vágjuk, és a csigákat egymástól kellő távolságra az előkészített tepsire sorakoztatjuk. A tetejüket megszórjuk a 80 g lereszelt vegán sajttal, majd további kb. 20-30 percig letakarva kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tippek:
A töltelékhez adhatunk finomra aprított snidlinget.
Ügyeljünk arra, hogy a felhasznált sonka ne tartalmazzon hozzáadott tejterméket!
Ügyeljünk arra, hogy a felhasznált sonka ne tartalmazzon hozzáadott tejterméket!
Kedvencnek jelölöm
Tejmentes sonkás-sajtos csiga
Hozzávalók
kb. 14-16 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
250 ml rizsital
80 g vegán margarin
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 darab tojás (M-es)
1 teáskanál só
Töltelékhez:
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
2 gerezd fokhagyma
kevés só
100 g sonka
100 g vegán sajt (pl. cheddar ízesítésű)
Tetejére:
80 g vegán sajt (pl. cheddar ízesítésű)
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A rizsitalt kicsit felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vegán margarint. A sonkát apró kockákra vágjuk, a vegán sajtot lereszeljük. A tepsit sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a rizsital-vegán margarin keveréket, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
Töltelék:
A Creme VEGA-hoz hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát, ízlés szerint megsózzuk, és jól összekeverjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, és egy kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük az ízesített Creme VEGA-val és megszórjuk a sonkakockákkal, valamint a 100 g lereszelt vegán sajttal úgy, hogy az egyik hosszabbik oldala mentén egy kb. 1,5 cm-es sávot üresen hagyunk. A másik hosszabbik oldalától indítva feltekerjük, a széleket összecsípjük. Az így kapott hengert kb. 14-16 szeletre vágjuk, és a csigákat egymástól kellő távolságra az előkészített tepsire sorakoztatjuk. A tetejüket megszórjuk a 80 g lereszelt vegán sajttal, majd további kb. 20-30 percig letakarva kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a rizsital-vegán margarin keveréket, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
Töltelék:
A Creme VEGA-hoz hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát, ízlés szerint megsózzuk, és jól összekeverjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, és egy kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük az ízesített Creme VEGA-val és megszórjuk a sonkakockákkal, valamint a 100 g lereszelt vegán sajttal úgy, hogy az egyik hosszabbik oldala mentén egy kb. 1,5 cm-es sávot üresen hagyunk. A másik hosszabbik oldalától indítva feltekerjük, a széleket összecsípjük. Az így kapott hengert kb. 14-16 szeletre vágjuk, és a csigákat egymástól kellő távolságra az előkészített tepsire sorakoztatjuk. A tetejüket megszórjuk a 80 g lereszelt vegán sajttal, majd további kb. 20-30 percig letakarva kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tippek:
A töltelékhez adhatunk finomra aprított snidlinget.
Ügyeljünk arra, hogy a felhasznált sonka ne tartalmazzon hozzáadott tejterméket!
Ügyeljünk arra, hogy a felhasznált sonka ne tartalmazzon hozzáadott tejterméket!
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?