Tejmentes sonkás-sajtos csiga
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a rizsital-vegán margarin keveréket, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
Töltelék:
A Creme VEGA-hoz hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát, ízlés szerint megsózzuk, és jól összekeverjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, és egy kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük az ízesített Creme VEGA-val és megszórjuk a sonkakockákkal, valamint a 100 g lereszelt vegán sajttal úgy, hogy az egyik hosszabbik oldala mentén egy kb. 1,5 cm-es sávot üresen hagyunk. A másik hosszabbik oldalától indítva feltekerjük, a széleket összecsípjük. Az így kapott hengert kb. 14-16 szeletre vágjuk, és a csigákat egymástól kellő távolságra az előkészített tepsire sorakoztatjuk. A tetejüket megszórjuk a 80 g lereszelt vegán sajttal, majd további kb. 20-30 percig letakarva kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tippek:
Ügyeljünk arra, hogy a felhasznált sonka ne tartalmazzon hozzáadott tejterméket!
Tejmentes sonkás-sajtos csiga
Hozzávalók
kb. 14-16 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a rizsital-vegán margarin keveréket, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
Töltelék:
A Creme VEGA-hoz hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát, ízlés szerint megsózzuk, és jól összekeverjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, és egy kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük az ízesített Creme VEGA-val és megszórjuk a sonkakockákkal, valamint a 100 g lereszelt vegán sajttal úgy, hogy az egyik hosszabbik oldala mentén egy kb. 1,5 cm-es sávot üresen hagyunk. A másik hosszabbik oldalától indítva feltekerjük, a széleket összecsípjük. Az így kapott hengert kb. 14-16 szeletre vágjuk, és a csigákat egymástól kellő távolságra az előkészített tepsire sorakoztatjuk. A tetejüket megszórjuk a 80 g lereszelt vegán sajttal, majd további kb. 20-30 percig letakarva kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tippek:
Ügyeljünk arra, hogy a felhasznált sonka ne tartalmazzon hozzáadott tejterméket!
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?