
Indiai szósz üvegbe zárva



Hozzávalók
250 g sárgarépa (előkészítve mérjük le)
250 g cukkini (előkészítve mérjük le)
400 g alma (előkészítve mérjük le)400 g alma (előkészítve mérjük le)
200 g piros kaliforniai paprika (előkészítve mérjük le)
250 g vöröshagyma
400 g paradicsompüré
400 ml kókusztej
2 teáskanál kurkuma
2 teáskanál curry
1 teáskanál Garam masala
fűszerkeverék
3 teáskanál só
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 2:1
Elkészítés
Előkészítés:
A sárgarépát, a cukkinit és az almát meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, és a megadott mennyiséget kimérjük. A kaliforniai paprikát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és 200 g-ot kimérünk belőle. A hagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk és apróra szeleteljük, majd 250 g-ot kimérünk.
Elkészítés:
Az előkészített zöldségeket, az almát, a kókusztejet és a fűszereket egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a cukorral elkevert dzsemfixet. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd a maradék cukrot is hozzáadjuk. Az egészet állandó keverés közben újra felforraljuk, 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Tippek:
Az indiai szószt felmelegítve rizshez, húsokhoz kínálhatjuk.
A szósz lezárt üvegekben kb. 3 hónapig áll el.
A szósz lezárt üvegekben kb. 3 hónapig áll el.

Kedvencnek jelölöm

Indiai szósz üvegbe zárva
Hozzávalók
kb. 8 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
250 g sárgarépa (előkészítve mérjük le)
250 g cukkini (előkészítve mérjük le)
400 g alma (előkészítve mérjük le)400 g alma (előkészítve mérjük le)
200 g piros kaliforniai paprika (előkészítve mérjük le)
250 g vöröshagyma
400 g paradicsompüré
400 ml kókusztej
2 teáskanál kurkuma
2 teáskanál curry
1 teáskanál Garam masala
fűszerkeverék
3 teáskanál só
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 2:1
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A sárgarépát, a cukkinit és az almát meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, és a megadott mennyiséget kimérjük. A kaliforniai paprikát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és 200 g-ot kimérünk belőle. A hagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk és apróra szeleteljük, majd 250 g-ot kimérünk.
Elkészítés:
Az előkészített zöldségeket, az almát, a kókusztejet és a fűszereket egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a cukorral elkevert dzsemfixet. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd a maradék cukrot is hozzáadjuk. Az egészet állandó keverés közben újra felforraljuk, 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Tippek:
Az indiai szószt felmelegítve rizshez, húsokhoz kínálhatjuk.
A szósz lezárt üvegekben kb. 3 hónapig áll el.
A szósz lezárt üvegekben kb. 3 hónapig áll el.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?