Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Isteni banános muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Isteni banános muffin

160 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
20 g fehér tönkölyliszt
50 g darált mandula
20-30 g zabpehely
25 g búzakorpa
3/4 kk. szódabikarbóna
csipet só
2 db tojás
25 g nádcukor
20 g kókuszreszelék
1 db banán
45 g méz
1 kk. fahéj
150 g natúrjoghurt
3-4 ek. tej
35 ml olaj
20 ml olvasztott vaj
aszalt meggy
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

Elkészítés

A liszteket, a darált mandulát, a szódabikarbónát, a fahéjat, a zabpelyhet, a búzakorpát, és a kókuszreszeléket összekeverjük. A tojássárgáját a cukorral, a mézzel, a vajjal robotgéppel habosra verjük, majd hozzáadjuk a joghurtot.
A banánt pépesre összenyomkodom, a tojásfehérjét pedig a sóval habbá verem. Mindezt hozzákeverem a lisztes keverékhez, és hozzáteszem az aszalt meggyet is. Ha a tészta nem elég folyós, akkor a tejet is hozzáadom.
Muffin formákba kanalazzuk, és 20-30 percig sütjük.

Alternatív elkészítés

A tetejére díszítésnek szórhatunk mandula forgácsot, ha még nincs benne elég finomság, tehetünk bele egy kevés kakaóbab darát, vagy étcsokit.:)
Isteni banános muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!