Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Valentin napi szív torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Szív alakú csatos tortaformához (25 cm Ø):

sütőpapír

Tésztához:

220 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
180 g cukor
3 darab tojás (M-es)
300 ml habtejszín
50 g csokoládé csepp

Mázhoz:

60 g cukor
7 evőkanál víz (85 ml)

Díszítéshez:

ételszínezék, piros
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A forma alját sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A csokicseppen kívül az összes hozzávalót keverőtálba öntjük. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk, majd a végén belekeverjük a csokicseppeket is. A tésztát a formában elsimítjuk és a formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és az alapot megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortalapot sütőrácson a formában hagyjuk kihűlni. A süteményt leválasztjuk a formáról, és sütőpapírral borított sütőrácsra tesszük.

Máz:
A tortabevonót felaprítjuk. A cukrot és a vizet kis edényben felforraljuk, míg a cukor fel nem olvadt. Belekeverjük a tortabevonót, és addig keverjük, míg a krém nem csillog. A mázat a süteményre öntjük, és óvatosan elkenjük az oldalán is, hogy jól bevonja.

Díszítés:
A marcipánt ételszínezékkel pirosra színezzük, esetleg porcukrot is belegyúrhatunk, és tetszőleges szíveket formázunk belőle, majd ezeket ízlésesen elhelyezzük a tortán.

Kiszúrt szívek
A marcipánt két felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra kinyújtjuk, és tetszőleges szívformákat szúrunk ki belőle.

Cukor-szívek
A kiszúrt marcipánszíveket bekenjük egy kis vízzel, és az egyik oldalát cukorba nyomjuk.

Formázott szívek
A marcipán tetszőleges méretű darabokra osztjuk. 2-2 egyforma méretű darabot először golyóvá, majd kúppá formázunk. A kúpokat úgy tesszük a tortára, hogy a csúcsait egymáshoz nyomjuk, és a kúp testét behajtjuk, hogy szívet kapjunk belőle. A formázott cukorszívekhez az egyik vagy mindkét kúpot kevés vízzel bekenjük, és cukorba forgatjuk, majd a fentiek szerint szív alakúra formázzuk.

További tortadíszítések

Csokoládés dekoráció
Kb. 50 g Dr. Oetker Prémium Ét Tortabevonót finomra lereszelünk. Vagy szív alakú kiszúrót teszünk a tortára, és kevés tortabevonóval kitöltjük vagy az egész tortát megszórjuk vele, és még tetszőleges fondant szívekkel díszítjük.

Kakaós dekoráció
A tortát megszórjuk Dr. Oetker Holland Kakaóval, és tetszőleges fondant szívekkel díszítjük.

Tipp:

A tortát megsüthetjük csatos tortaformában (26 cm Ø) is.
A Valentin napi szív torta receptje 16 szeletes tortához elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!