Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Valentin napi szív torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Szív alakú csatos tortaformához (25 cm Ø):

sütőpapír

Tésztához:

220 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
180 g cukor
3 darab tojás (M-es)
300 ml habtejszín

Mázhoz:

60 g cukor
7 evőkanál víz (85 ml)

Díszítéshez:

ételszínezék, piros
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A forma alját sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A csokicseppen kívül az összes hozzávalót keverőtálba öntjük. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk, majd a végén belekeverjük a csokicseppeket is. A tésztát a formában elsimítjuk és a formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és az alapot megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortalapot sütőrácson a formában hagyjuk kihűlni. A süteményt leválasztjuk a formáról, és sütőpapírral borított sütőrácsra tesszük.

Máz:
A tortabevonót felaprítjuk. A cukrot és a vizet kis edényben felforraljuk, míg a cukor fel nem olvadt. Belekeverjük a tortabevonót, és addig keverjük, míg a krém nem csillog. A mázat a süteményre öntjük, és óvatosan elkenjük az oldalán is, hogy jól bevonja.

Díszítés:
A marcipánt ételszínezékkel pirosra színezzük, esetleg porcukrot is belegyúrhatunk, és tetszőleges szíveket formázunk belőle, majd ezeket ízlésesen elhelyezzük a tortán.

Kiszúrt szívek
A marcipánt két felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra kinyújtjuk, és tetszőleges szívformákat szúrunk ki belőle.

Cukor-szívek
A kiszúrt marcipánszíveket bekenjük egy kis vízzel, és az egyik oldalát cukorba nyomjuk.

Formázott szívek
A marcipán tetszőleges méretű darabokra osztjuk. 2-2 egyforma méretű darabot először golyóvá, majd kúppá formázunk. A kúpokat úgy tesszük a tortára, hogy a csúcsait egymáshoz nyomjuk, és a kúp testét behajtjuk, hogy szívet kapjunk belőle. A formázott cukorszívekhez az egyik vagy mindkét kúpot kevés vízzel bekenjük, és cukorba forgatjuk, majd a fentiek szerint szív alakúra formázzuk.

További tortadíszítések

Csokoládés dekoráció
Kb. 50 g Dr. Oetker Prémium Ét Tortabevonót finomra lereszelünk. Vagy szív alakú kiszúrót teszünk a tortára, és kevés tortabevonóval kitöltjük vagy az egész tortát megszórjuk vele, és még tetszőleges fondant szívekkel díszítjük.

Kakaós dekoráció
A tortát megszórjuk Dr. Oetker Holland Kakaóval, és tetszőleges fondant szívekkel díszítjük.

Tipp:

A tortát megsüthetjük csatos tortaformában (26 cm Ø) is.
A Valentin napi szív torta receptje 16 szeletes tortához elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-12-08
0 Kedvelés

Karácsony előtti egészséges finomságok

Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-12-06
0 Kedvelés

Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!

Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!