
Valentin napi szív torta



Hozzávalók
Szív alakú csatos tortaformához (25 cm Ø):
Tésztához:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A csokicseppen kívül az összes hozzávalót keverőtálba öntjük. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk, majd a végén belekeverjük a csokicseppeket is. A tésztát a formában elsimítjuk és a formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és az alapot megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot sütőrácson a formában hagyjuk kihűlni. A süteményt leválasztjuk a formáról, és sütőpapírral borított sütőrácsra tesszük.
Máz:
A tortabevonót felaprítjuk. A cukrot és a vizet kis edényben felforraljuk, míg a cukor fel nem olvadt. Belekeverjük a tortabevonót, és addig keverjük, míg a krém nem csillog. A mázat a süteményre öntjük, és óvatosan elkenjük az oldalán is, hogy jól bevonja.
Díszítés:
A marcipánt ételszínezékkel pirosra színezzük, esetleg porcukrot is belegyúrhatunk, és tetszőleges szíveket formázunk belőle, majd ezeket ízlésesen elhelyezzük a tortán.
Kiszúrt szívek
A marcipánt két felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra kinyújtjuk, és tetszőleges szívformákat szúrunk ki belőle.
Cukor-szívek
A kiszúrt marcipánszíveket bekenjük egy kis vízzel, és az egyik oldalát cukorba nyomjuk.
Formázott szívek
A marcipán tetszőleges méretű darabokra osztjuk. 2-2 egyforma méretű darabot először golyóvá, majd kúppá formázunk. A kúpokat úgy tesszük a tortára, hogy a csúcsait egymáshoz nyomjuk, és a kúp testét behajtjuk, hogy szívet kapjunk belőle. A formázott cukorszívekhez az egyik vagy mindkét kúpot kevés vízzel bekenjük, és cukorba forgatjuk, majd a fentiek szerint szív alakúra formázzuk.
További tortadíszítések
Csokoládés dekoráció
Kb. 50 g Dr. Oetker Prémium Ét Tortabevonót finomra lereszelünk. Vagy szív alakú kiszúrót teszünk a tortára, és kevés tortabevonóval kitöltjük vagy az egész tortát megszórjuk vele, és még tetszőleges fondant szívekkel díszítjük.
Kakaós dekoráció
A tortát megszórjuk Dr. Oetker Holland Kakaóval, és tetszőleges fondant szívekkel díszítjük.
Tipp:


Valentin napi szív torta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Szív alakú csatos tortaformához (25 cm Ø):
Tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A csokicseppen kívül az összes hozzávalót keverőtálba öntjük. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk, majd a végén belekeverjük a csokicseppeket is. A tésztát a formában elsimítjuk és a formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és az alapot megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot sütőrácson a formában hagyjuk kihűlni. A süteményt leválasztjuk a formáról, és sütőpapírral borított sütőrácsra tesszük.
Máz:
A tortabevonót felaprítjuk. A cukrot és a vizet kis edényben felforraljuk, míg a cukor fel nem olvadt. Belekeverjük a tortabevonót, és addig keverjük, míg a krém nem csillog. A mázat a süteményre öntjük, és óvatosan elkenjük az oldalán is, hogy jól bevonja.
Díszítés:
A marcipánt ételszínezékkel pirosra színezzük, esetleg porcukrot is belegyúrhatunk, és tetszőleges szíveket formázunk belőle, majd ezeket ízlésesen elhelyezzük a tortán.
Kiszúrt szívek
A marcipánt két felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra kinyújtjuk, és tetszőleges szívformákat szúrunk ki belőle.
Cukor-szívek
A kiszúrt marcipánszíveket bekenjük egy kis vízzel, és az egyik oldalát cukorba nyomjuk.
Formázott szívek
A marcipán tetszőleges méretű darabokra osztjuk. 2-2 egyforma méretű darabot először golyóvá, majd kúppá formázunk. A kúpokat úgy tesszük a tortára, hogy a csúcsait egymáshoz nyomjuk, és a kúp testét behajtjuk, hogy szívet kapjunk belőle. A formázott cukorszívekhez az egyik vagy mindkét kúpot kevés vízzel bekenjük, és cukorba forgatjuk, majd a fentiek szerint szív alakúra formázzuk.
További tortadíszítések
Csokoládés dekoráció
Kb. 50 g Dr. Oetker Prémium Ét Tortabevonót finomra lereszelünk. Vagy szív alakú kiszúrót teszünk a tortára, és kevés tortabevonóval kitöltjük vagy az egész tortát megszórjuk vele, és még tetszőleges fondant szívekkel díszítjük.
Kakaós dekoráció
A tortát megszórjuk Dr. Oetker Holland Kakaóval, és tetszőleges fondant szívekkel díszítjük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?