Isteni káposztás pogi
Hozzávalók
Isteni káposztás pogi
Elkészítés
Elkészítés
A cukrot a zsírban vagy olajban aranybarnára melegítem a kinyomkodott káposztát hozzáadom, puhára párolom és borssal ízesítem.
Az élesztőt felfuttatom, hozzáadom a liszthez, a Ramához és a tojás keverékéhez. Jól megdagasztom a tésztát, letakarom, a tűzhely mellett egy órát kelesztem.
Azután lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtom és megkenem a káposztával, két oldalról középre hajtom majd a végeit alulról és fölürül középre fektetem a tésztának, letakarva fél órát hűtőszekrénybe teszem.
A hajtogatást még kétszer megismétlem, de már nem teszem hűtőbe a tésztám.
Végül ujjnyi vastagra nyújtom és kiszaggatom, tojássárgájával megkenem és előmelegített sütőben megsütöm.
Isteni káposztás pogi
Hozzávalók
Isteni káposztás pogi
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A cukrot a zsírban vagy olajban aranybarnára melegítem a kinyomkodott káposztát hozzáadom, puhára párolom és borssal ízesítem.
Az élesztőt felfuttatom, hozzáadom a liszthez, a Ramához és a tojás keverékéhez. Jól megdagasztom a tésztát, letakarom, a tűzhely mellett egy órát kelesztem.
Azután lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtom és megkenem a káposztával, két oldalról középre hajtom majd a végeit alulról és fölürül középre fektetem a tésztának, letakarva fél órát hűtőszekrénybe teszem.
A hajtogatást még kétszer megismétlem, de már nem teszem hűtőbe a tésztám.
Végül ujjnyi vastagra nyújtom és kiszaggatom, tojássárgájával megkenem és előmelegített sütőben megsütöm.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?