
Paradicsomos-hagymás focaccia



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk. A paradicsomot megmossuk és karikákra vágjuk.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés
A hagymát meghámozzuk, elfelezzük, és vékony szeletekre vágjuk. Megtisztítjuk a fokhagymát és szétnyomjuk. Az olívaolajat és a fokhagymát serpenyőben felforrósítjuk, és ebben megpároljuk a hagymaszeleteket. Sóval, borssal és zöldfűszerekkel (a friss zöldfűszereket előtte daraboljuk) ízesítjük.
Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett felületen tetszés szerint téglalap vagy ovális alakúra nyújtjuk, formázzuk. Az előkészített tepsibe tesszük, majd megszórjuk a feltéttel. Először a párolt hagymát osztjuk el a tésztán, majd a paradicsomkarikákat és az olajbogyókat. Sóval, borssal és zöldfűszerekkel ízesítjük, majd a focaccia-t a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült Paradicsomos-hagymás focaccia-t melegen tálaljuk. Ízlés szerint tehetünk rá kakukkfűágat és csöpögtethetünk rá kevés olívaolajat.
Tipp


Paradicsomos-hagymás focaccia
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk. A paradicsomot megmossuk és karikákra vágjuk.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés
A hagymát meghámozzuk, elfelezzük, és vékony szeletekre vágjuk. Megtisztítjuk a fokhagymát és szétnyomjuk. Az olívaolajat és a fokhagymát serpenyőben felforrósítjuk, és ebben megpároljuk a hagymaszeleteket. Sóval, borssal és zöldfűszerekkel (a friss zöldfűszereket előtte daraboljuk) ízesítjük.
Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett felületen tetszés szerint téglalap vagy ovális alakúra nyújtjuk, formázzuk. Az előkészített tepsibe tesszük, majd megszórjuk a feltéttel. Először a párolt hagymát osztjuk el a tésztán, majd a paradicsomkarikákat és az olajbogyókat. Sóval, borssal és zöldfűszerekkel ízesítjük, majd a focaccia-t a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült Paradicsomos-hagymás focaccia-t melegen tálaljuk. Ízlés szerint tehetünk rá kakukkfűágat és csöpögtethetünk rá kevés olívaolajat.
Tipp

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?