Hólabda
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x20 cm):
Tésztához:
Krémhez:
Összeállításhoz:
Mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat és a forró vizet keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra verjük. Beleszórjuk a cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig habosra verjük. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden a masszához keverjük. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben, a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Óvatosan, késsel elválasztjuk körben a sütemény szélét a tepsitől, kifordítjuk egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután eltávolítjuk a sütőpapírt a süteményről.
Krém:
A pudingport kb. 150 ml tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután a sűrű masszát keverőtálba töltjük, frissentartó fóliával lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A szobahőmérsékletű vajat és a porcukrot konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a szobahőmérsékletűre hűlt pudingot, valamint a rum aromát, és együtt kihabosítjuk.
Összeállítás:
A tésztából pogácsaszaggatóval (kb. 5-5,5 cm Ø) kb. 18 darab korongot szaggatunk ki. Valamennyi korongot vízszintesen kettévágjuk, a feleket krémmel összeragasztjuk, majd az így kapott korongok oldalát is körben bekenjük a krémmel. A kókuszreszeléket egy tányérba szórjuk, és a korongokat körben belehempergetjük úgy, hogy a krémmel bevont részre egyenletesen jusson kókusz. A hólabdákat tálcára helyezzük, és hűtőbe tesszük legalább 30 percre.
Máz:
A tortabevonót egy hőálló tálban, vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük az olajat. Egy teáskanál segítségével a hólabdák tetejére csorgatjuk, és körkörös alakzatban, a korong széléig kihúzva elsimítjuk. Hagyjuk megdermedni, majd a süteményt tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tippek:
A krémhez puding helyett azonos mennyiségű Dr. Oetker Étkezési Keményítőt is használhatunk.
Hólabda
Hozzávalók
kb. 18 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x20 cm):
Tésztához:
Összeállításhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat és a forró vizet keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra verjük. Beleszórjuk a cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig habosra verjük. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden a masszához keverjük. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben, a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Óvatosan, késsel elválasztjuk körben a sütemény szélét a tepsitől, kifordítjuk egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután eltávolítjuk a sütőpapírt a süteményről.
Krém:
A pudingport kb. 150 ml tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután a sűrű masszát keverőtálba töltjük, frissentartó fóliával lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A szobahőmérsékletű vajat és a porcukrot konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a szobahőmérsékletűre hűlt pudingot, valamint a rum aromát, és együtt kihabosítjuk.
Összeállítás:
A tésztából pogácsaszaggatóval (kb. 5-5,5 cm Ø) kb. 18 darab korongot szaggatunk ki. Valamennyi korongot vízszintesen kettévágjuk, a feleket krémmel összeragasztjuk, majd az így kapott korongok oldalát is körben bekenjük a krémmel. A kókuszreszeléket egy tányérba szórjuk, és a korongokat körben belehempergetjük úgy, hogy a krémmel bevont részre egyenletesen jusson kókusz. A hólabdákat tálcára helyezzük, és hűtőbe tesszük legalább 30 percre.
Máz:
A tortabevonót egy hőálló tálban, vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük az olajat. Egy teáskanál segítségével a hólabdák tetejére csorgatjuk, és körkörös alakzatban, a korong széléig kihúzva elsimítjuk. Hagyjuk megdermedni, majd a süteményt tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tippek:
A krémhez puding helyett azonos mennyiségű Dr. Oetker Étkezési Keményítőt is használhatunk.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?