Mákos mandarintorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
sütőpapír
zsiradék
Tésztához:
125 g lágy vaj vagy margarin
125 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
3 darab tojás (M-es)
150 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Tetejére:
350 g mandarin (lecsöpögtetve)
1 tasak Dr. Oetker Őrölt zselatin
100 ml tej
250 g mascarpone
200 g tejföl
3 evőkanál narancslé
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
250 ml hideg habtejszín
100 g őrölt mák
50 g porcukor
Díszítéshez:
1 tasak Dr. Oetker Tortazselé Színtelen
30 g cukor
100 - 150 ml hideg habtejszín
Elkészítés
Előkészítés:
A forma alját zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a reszelt citromhéjat, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és 2 adagban röviden közepes fokozaton belekeverjük. A tésztát a formában elsimítjuk. A formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a tortalapot megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kicsatoljuk, és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és a forma alja nélkül hagyjuk kihűlni.
A sütőpapírt lehúzzuk. A tortalapot tortatálra fektetjük, és köré állítunk egy tortagyűrűt vagy a forma szélét.
Tetejére:
A mandarint szűrőn jól lecsöpögtetjük, közben 250 ml levet felfogunk, és félretesszük. A mandarindarabok kb. 1/3 részét díszítésnek félretesszük.
A zselatint 100 ml tejbe beáztatjuk. A mascarponét, a tejfölt, a cukrot, a vanillincukrot és a narancslevet keverőtálban habverővel összekeverjük. A tejszínt keményre felverjük. A zselatint alacsony hőfokon melegítjük, feloldjuk. Először kb. 4 evőkanál krémet habverő segítségével összekeverünk a feloldott zselatinnal, majd a maradék krémmel. Ha elkezd zselésedni, óvatosan beleforgatjuk a tejszínt. Végül óvatosan belekeverjük a gyümölcsöt is. A felét a tortagyűrűbe töltjük, és elsimítjuk. A mákot a cukorral elkeverjük és kb. 5-6 evőkanál krémmel simára keverjük. A mákos krémet teáskanalanként elosztjuk a krémen, majd villával kicsit elhúzzuk. Elosztjuk rajta a maradék mascarponés krémet. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A félretett mandaringerezdeket ízlésesen elhelyezzük a süteményen. A tortazselét a csomagoláson található leírás alapján, de a 250 ml felfogott gyümölcslével és a cukorral, elkészítjük. A zselét elosztjuk a torta tetején, és hagyjuk megszilárdulni.
A tortagyűrűt óvatosan lecsatoljuk, és eltávolítjuk. A tejszínt keményre felverjük, és csillagcsöves (kb. 8 mm Ø) habzsákba töltjük. A tortát tejszínhalmokkal díszítjük, majd tálaljuk.
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a reszelt citromhéjat, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és 2 adagban röviden közepes fokozaton belekeverjük. A tésztát a formában elsimítjuk. A formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a tortalapot megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kicsatoljuk, és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és a forma alja nélkül hagyjuk kihűlni.
A sütőpapírt lehúzzuk. A tortalapot tortatálra fektetjük, és köré állítunk egy tortagyűrűt vagy a forma szélét.
Tetejére:
A mandarint szűrőn jól lecsöpögtetjük, közben 250 ml levet felfogunk, és félretesszük. A mandarindarabok kb. 1/3 részét díszítésnek félretesszük.
A zselatint 100 ml tejbe beáztatjuk. A mascarponét, a tejfölt, a cukrot, a vanillincukrot és a narancslevet keverőtálban habverővel összekeverjük. A tejszínt keményre felverjük. A zselatint alacsony hőfokon melegítjük, feloldjuk. Először kb. 4 evőkanál krémet habverő segítségével összekeverünk a feloldott zselatinnal, majd a maradék krémmel. Ha elkezd zselésedni, óvatosan beleforgatjuk a tejszínt. Végül óvatosan belekeverjük a gyümölcsöt is. A felét a tortagyűrűbe töltjük, és elsimítjuk. A mákot a cukorral elkeverjük és kb. 5-6 evőkanál krémmel simára keverjük. A mákos krémet teáskanalanként elosztjuk a krémen, majd villával kicsit elhúzzuk. Elosztjuk rajta a maradék mascarponés krémet. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A félretett mandaringerezdeket ízlésesen elhelyezzük a süteményen. A tortazselét a csomagoláson található leírás alapján, de a 250 ml felfogott gyümölcslével és a cukorral, elkészítjük. A zselét elosztjuk a torta tetején, és hagyjuk megszilárdulni.
A tortagyűrűt óvatosan lecsatoljuk, és eltávolítjuk. A tejszínt keményre felverjük, és csillagcsöves (kb. 8 mm Ø) habzsákba töltjük. A tortát tejszínhalmokkal díszítjük, majd tálaljuk.
Kedvencnek jelölöm
Mákos mandarintorta
Hozzávalók
kb. 14 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
sütőpapír
zsiradék
Tésztához:
125 g lágy vaj vagy margarin
125 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
3 darab tojás (M-es)
150 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Tetejére:
350 g mandarin (lecsöpögtetve)
1 tasak Dr. Oetker Őrölt zselatin
100 ml tej
250 g mascarpone
200 g tejföl
3 evőkanál narancslé
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
250 ml hideg habtejszín
100 g őrölt mák
50 g porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A forma alját zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a reszelt citromhéjat, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és 2 adagban röviden közepes fokozaton belekeverjük. A tésztát a formában elsimítjuk. A formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a tortalapot megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kicsatoljuk, és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és a forma alja nélkül hagyjuk kihűlni.
A sütőpapírt lehúzzuk. A tortalapot tortatálra fektetjük, és köré állítunk egy tortagyűrűt vagy a forma szélét.
Tetejére:
A mandarint szűrőn jól lecsöpögtetjük, közben 250 ml levet felfogunk, és félretesszük. A mandarindarabok kb. 1/3 részét díszítésnek félretesszük.
A zselatint 100 ml tejbe beáztatjuk. A mascarponét, a tejfölt, a cukrot, a vanillincukrot és a narancslevet keverőtálban habverővel összekeverjük. A tejszínt keményre felverjük. A zselatint alacsony hőfokon melegítjük, feloldjuk. Először kb. 4 evőkanál krémet habverő segítségével összekeverünk a feloldott zselatinnal, majd a maradék krémmel. Ha elkezd zselésedni, óvatosan beleforgatjuk a tejszínt. Végül óvatosan belekeverjük a gyümölcsöt is. A felét a tortagyűrűbe töltjük, és elsimítjuk. A mákot a cukorral elkeverjük és kb. 5-6 evőkanál krémmel simára keverjük. A mákos krémet teáskanalanként elosztjuk a krémen, majd villával kicsit elhúzzuk. Elosztjuk rajta a maradék mascarponés krémet. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A félretett mandaringerezdeket ízlésesen elhelyezzük a süteményen. A tortazselét a csomagoláson található leírás alapján, de a 250 ml felfogott gyümölcslével és a cukorral, elkészítjük. A zselét elosztjuk a torta tetején, és hagyjuk megszilárdulni.
A tortagyűrűt óvatosan lecsatoljuk, és eltávolítjuk. A tejszínt keményre felverjük, és csillagcsöves (kb. 8 mm Ø) habzsákba töltjük. A tortát tejszínhalmokkal díszítjük, majd tálaljuk.
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a reszelt citromhéjat, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és 2 adagban röviden közepes fokozaton belekeverjük. A tésztát a formában elsimítjuk. A formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a tortalapot megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kicsatoljuk, és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és a forma alja nélkül hagyjuk kihűlni.
A sütőpapírt lehúzzuk. A tortalapot tortatálra fektetjük, és köré állítunk egy tortagyűrűt vagy a forma szélét.
Tetejére:
A mandarint szűrőn jól lecsöpögtetjük, közben 250 ml levet felfogunk, és félretesszük. A mandarindarabok kb. 1/3 részét díszítésnek félretesszük.
A zselatint 100 ml tejbe beáztatjuk. A mascarponét, a tejfölt, a cukrot, a vanillincukrot és a narancslevet keverőtálban habverővel összekeverjük. A tejszínt keményre felverjük. A zselatint alacsony hőfokon melegítjük, feloldjuk. Először kb. 4 evőkanál krémet habverő segítségével összekeverünk a feloldott zselatinnal, majd a maradék krémmel. Ha elkezd zselésedni, óvatosan beleforgatjuk a tejszínt. Végül óvatosan belekeverjük a gyümölcsöt is. A felét a tortagyűrűbe töltjük, és elsimítjuk. A mákot a cukorral elkeverjük és kb. 5-6 evőkanál krémmel simára keverjük. A mákos krémet teáskanalanként elosztjuk a krémen, majd villával kicsit elhúzzuk. Elosztjuk rajta a maradék mascarponés krémet. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A félretett mandaringerezdeket ízlésesen elhelyezzük a süteményen. A tortazselét a csomagoláson található leírás alapján, de a 250 ml felfogott gyümölcslével és a cukorral, elkészítjük. A zselét elosztjuk a torta tetején, és hagyjuk megszilárdulni.
A tortagyűrűt óvatosan lecsatoljuk, és eltávolítjuk. A tejszínt keményre felverjük, és csillagcsöves (kb. 8 mm Ø) habzsákba töltjük. A tortát tejszínhalmokkal díszítjük, majd tálaljuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?