Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos mandarintorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 14 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

125 g lágy vaj vagy margarin
125 g cukor
3 darab tojás (M-es)
150 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Tetejére:

350 g mandarin (lecsöpögtetve)
100 ml tej
250 g mascarpone
200 g tejföl
3 evőkanál narancslé
100 g cukor
250 ml hideg habtejszín
100 g őrölt mák
50 g porcukor

Díszítéshez:

30 g cukor
100 - 150 ml hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A forma alját zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a reszelt citromhéjat, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és 2 adagban röviden közepes fokozaton belekeverjük. A tésztát a formában elsimítjuk. A formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a tortalapot megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A forma szélét kicsatoljuk, és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és a forma alja nélkül hagyjuk kihűlni.
A sütőpapírt lehúzzuk. A tortalapot tortatálra fektetjük, és köré állítunk egy tortagyűrűt vagy a forma szélét.

Tetejére:
A mandarint szűrőn jól lecsöpögtetjük, közben 250 ml levet felfogunk, és félretesszük. A mandarindarabok kb. 1/3 részét díszítésnek félretesszük.
A zselatint 100 ml tejbe beáztatjuk. A mascarponét, a tejfölt, a cukrot, a vanillincukrot és a narancslevet keverőtálban habverővel összekeverjük. A tejszínt keményre felverjük. A zselatint alacsony hőfokon melegítjük, feloldjuk. Először kb. 4 evőkanál krémet habverő segítségével összekeverünk a feloldott zselatinnal, majd a maradék krémmel. Ha elkezd zselésedni, óvatosan beleforgatjuk a tejszínt. Végül óvatosan belekeverjük a gyümölcsöt is. A felét a tortagyűrűbe töltjük, és elsimítjuk. A mákot a cukorral elkeverjük és kb. 5-6 evőkanál krémmel simára keverjük. A mákos krémet teáskanalanként elosztjuk a krémen, majd villával kicsit elhúzzuk. Elosztjuk rajta a maradék mascarponés krémet. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A félretett mandaringerezdeket ízlésesen elhelyezzük a süteményen. A tortazselét a csomagoláson található leírás alapján, de a 250 ml felfogott gyümölcslével és a cukorral, elkészítjük. A zselét elosztjuk a torta tetején, és hagyjuk megszilárdulni.
A tortagyűrűt óvatosan lecsatoljuk, és eltávolítjuk. A tejszínt keményre felverjük, és csillagcsöves (kb. 8 mm Ø) habzsákba töltjük. A tortát tejszínhalmokkal díszítjük, majd tálaljuk.
Mákos mandarintorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!