Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Jeges barackos-csokis torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Csatos tortaformához (ø20 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

A ropogós alaphoz:

kevés zsiradék
200 g Amaretti keksz (olasz mandulás sütemény)

A töltelékhez:

1 doboz őszibarack konzerv (lecsöpögtetve 480g) vagy 600 g friss őszibarack
300 ml hideg habtejszín
3 evőkanál baracklikőr
300 ml hideg habtejszín

Ezenkívül:

Elkészítés

Előkészítés:

A csatos tortaforma alját kivajazzuk és sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Ropogós alap:
A tortabevonót a tasakon leírtak szerint megolvasztjuk. Az Amaretti kekszet mélyhűtőtasakba tesszük, jól lezárjuk, sodrófával finom morzsa állagúra törjük, és 75 g-ot félreteszünk belőle. A maradék kekszet a megolvasztott tortabevonóval összekeverjük, és evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a tortaformában. Legalább 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük, ezután a torta alját óvatosan leválasztjuk a tortaformáról és a sütőpapírról, majd tortatálra tesszük.

Töltelék:
A konzerv barackot jól lecsöpögtetjük, vagy a friss gyümölcsöt először leforrázzuk, a forró vízben rövid ideig állni hagyjuk, majd hideg víz alatt gyorsan lehűtjük, és a héját lehúzzuk. A barackot elfelezzük és kivesszük a magját. Kb. 300 g barackot kis kockákra, a maradékot pedig cikkekre vágjuk. A vaníliaízű krémport a csomagoláson található leírás szerint, de habtejszínnel elkészítjük. A kicsire vágott barackokat és a likőrt belekeverjük. A csokoládés krémport a csomagoláson található leírás szerint, szintén habtejszínnel készítjük el, majd hozzákeverjük a maradék amaretti-morzsát (1 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez). A vanília- és a csokikrémet felváltva fagylaltadagoló kanállal a tortalapra tesszük és felfelé piramis alakban folytatjuk. A tortát éjszakára a fagyasztóba tesszük.

Díszítés:
Másnap a tortát a maradék barack cikkekkel díszítjük. A csokoládét durvára aprítjuk és gőz fölött alacsony hőfokon felolvasztjuk. A tortát ezzel meglocsoljuk, és az amaretti morzsákkal megszórjuk.

Tippek:

Ha friss barackot használ, a díszítéshez szükséges mennyiséget, ne szeletelje fel előre, hogy ne barnuljon meg.
A fagylalttorta könnyebben vágható, ha fogyasztás előtt legalább fél órával kivesszük a fagyasztóból.
Ha nincs fagylaltadagolónk, akkor a krémet tölthetjük mélyhűtőtasakba (3 l) is, levágunk egy kb. 2 cm-es csücsköt, és különböző vastagságú tuffokat nyomunk a tortalapra.
Jeges barackos-csokis torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2021-03-03
0 Kedvelés

Pizzatésztából sokfélét!

Elsőre talán nem is hinnénk, hogy mennyire változatosan elkészíthető a pizza. Persze minden a jó kezdettel indul: szükségünk lesz egy szuper pizzatésztára.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-27
1 Kedvelés

Hütte-élmény az otthonodban

Ebben a megváltozott helyzetben egy időre búcsút inthet(t)ünk az utazásoknak, külföldi programoknak, éttermi estéknek vagy egyszerűen annak, hogy beüljünk egy kávézóba.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-19
1 Kedvelés

Palacsintát, de milyet? Terítéken a palacsintafajták

Legtöbbünk kedves gyerekkori emlékeket őriz a nagy családi palacsintapartikról és a leginkább szeretett ízekről: kakaós, fahéjas, mogyorókrémes, lekváros.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-03
0 Kedvelés

Gyümölcsök főzve, sütve, töltve

Február elején már nagyon vágyunk a friss tavaszi-nyári gyümölcsökre, az első eprekre, roppanós cseresznyékre, hamvas barackokra, lédús dinnyékre.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Pudingok és krémek

Tippek és trükkök a tökéletes desszertek elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
2021-01-27
1 Kedvelés

Burgonyát a sütibe!

Mi magyarok egyáltalán nem kapjuk fel csodálkozva a fejünket, ha szóba kerülnek a burgonyás édességek. Gondoljunk csak például a szilvás vagy a barackos gombócra!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!