Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Jeges barackos-csokis torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (ø20 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

A ropogós alaphoz:

kevés zsiradék
200 g Amaretti keksz (olasz mandulás sütemény)

A töltelékhez:

1 doboz őszibarack konzerv (lecsöpögtetve 480g) vagy 600 g friss őszibarack
300 ml hideg habtejszín
3 evőkanál baracklikőr
300 ml hideg habtejszín

Ezenkívül:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A csatos tortaforma alját kivajazzuk és sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Ropogós alap:
A tortabevonót a tasakon leírtak szerint megolvasztjuk. Az Amaretti kekszet mélyhűtőtasakba tesszük, jól lezárjuk, sodrófával finom morzsa állagúra törjük, és 75 g-ot félreteszünk belőle. A maradék kekszet a megolvasztott tortabevonóval összekeverjük, és evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a tortaformában. Legalább 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük, ezután a torta alját óvatosan leválasztjuk a tortaformáról és a sütőpapírról, majd tortatálra tesszük.

Töltelék:
A konzerv barackot jól lecsöpögtetjük, vagy a friss gyümölcsöt először leforrázzuk, a forró vízben rövid ideig állni hagyjuk, majd hideg víz alatt gyorsan lehűtjük, és a héját lehúzzuk. A barackot elfelezzük és kivesszük a magját. Kb. 300 g barackot kis kockákra, a maradékot pedig cikkekre vágjuk. A vaníliaízű krémport a csomagoláson található leírás szerint, de habtejszínnel elkészítjük. A kicsire vágott barackokat és a likőrt belekeverjük. A csokoládés krémport a csomagoláson található leírás szerint, szintén habtejszínnel készítjük el, majd hozzákeverjük a maradék amaretti-morzsát (1 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez). A vanília- és a csokikrémet felváltva fagylaltadagoló kanállal a tortalapra tesszük és felfelé piramis alakban folytatjuk. A tortát éjszakára a fagyasztóba tesszük.

Díszítés:
Másnap a tortát a maradék barack cikkekkel díszítjük. A csokoládét durvára aprítjuk és gőz fölött alacsony hőfokon felolvasztjuk. A tortát ezzel meglocsoljuk, és az amaretti morzsákkal megszórjuk.

Tippek:

Ha friss barackot használunk, a díszítéshez szükséges mennyiséget, ne szeletelje fel előre, hogy ne barnuljon meg.
A fagylalttorta könnyebben vágható, ha fogyasztás előtt legalább fél órával kivesszük a fagyasztóból.
Ha nincs fagylaltadagolónk, akkor a krémet tölthetjük mélyhűtőtasakba (3 l) is, levágunk egy kb. 2 cm-es csücsköt, és különböző vastagságú tuffokat nyomunk a tortalapra.
Jeges barackos-csokis torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!