Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejberizstorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø) vagy tortagyűrűhöz:

sütőpapír

Tortaalaphoz:

150 g karamellás keksz vagy mézes linzer keksz
75 g margarin

Töltelékhez:

Töltelékhez:
750 ml tej
400 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

kb. 500 g bogyós gyümölcs pl. málna, szeder, áfonya, ribizli
kb. 2 evőkanál bársonyos erdei gyümölcskrém

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortatálat egy ív sütőpapírral béleljük, és a csatos tortaforma zárt peremét vagy tortagyűrűt teszünk köré.

Elkészítés:

Tortaalap:
A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, jól lezárjuk és nyújtófával finoman összetörjük. A margarint főzőedényben megolvasztjuk és belekeverjük a kekszmorzsát. A masszát a csatos tortaformában egyenletesen elosztjuk, és tortalappá nyomkodjuk. A formát a további munkálatokig hűtőszekrénybe tesszük.

Töltelék:
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a tejberizst, és a tasakon lévő leírás alapján elkészítjük. Belekeverjük a vanillincukrot, majd egy kicsit hűlni hagyjuk. A zselatint a csomagoláson található leírás alapján beáztatjuk, kinyomkodjuk és a még meleg tejberizsbe belekeverjük és feloldjuk. Amikor a tejberizs még langyos, a tejszínt keményre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a tejberizsbe. A krémet elsimítjuk a kekszlapon, és a tortát legalább 3 órára vagy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A bogyós gyümölcsöket megmossuk és szemezzük. A csatos tortaforma szélét vagy a tortagyűrűt leválasztjuk és eltávolítjuk. A gyümöcslekvárt átkeverjük, a tortán elkenjük és ízlésesen a gyümölcsökkel díszítjük. A tejberizstortát tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
A Tejberizstorta kekszalapra, előfőzött tejberizzsel és gyümölcsökkel készült édes sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!