Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejberizstorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø) vagy tortagyűrűhöz:

sütőpapír

Tortaalaphoz:

150 g karamellás keksz vagy mézes linzer keksz
75 g margarin

Töltelékhez:

Töltelékhez:
750 ml tej
400 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

kb. 500 g bogyós gyümölcs pl. málna, szeder, áfonya, ribizli
kb. 2 evőkanál bársonyos erdei gyümölcskrém

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortatálat egy ív sütőpapírral béleljük, és a csatos tortaforma zárt peremét vagy tortagyűrűt teszünk köré.

Elkészítés:

Tortaalap:
A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, jól lezárjuk és nyújtófával finoman összetörjük. A margarint főzőedényben megolvasztjuk és belekeverjük a kekszmorzsát. A masszát a csatos tortaformában egyenletesen elosztjuk, és tortalappá nyomkodjuk. A formát a további munkálatokig hűtőszekrénybe tesszük.

Töltelék:
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a tejberizst, és a tasakon lévő leírás alapján elkészítjük. Belekeverjük a vanillincukrot, majd egy kicsit hűlni hagyjuk. A zselatint a csomagoláson található leírás alapján beáztatjuk, kinyomkodjuk és a még meleg tejberizsbe belekeverjük és feloldjuk. Amikor a tejberizs még langyos, a tejszínt keményre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a tejberizsbe. A krémet elsimítjuk a kekszlapon, és a tortát legalább 3 órára vagy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A bogyós gyümölcsöket megmossuk és szemezzük. A csatos tortaforma szélét vagy a tortagyűrűt leválasztjuk és eltávolítjuk. A gyümöcslekvárt átkeverjük, a tortán elkenjük és ízlésesen a gyümölcsökkel díszítjük. A tejberizstortát tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
A Tejberizstorta kekszalapra, előfőzött tejberizzsel és gyümölcsökkel készült édes sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!