
Tejberizstorta



Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø) vagy tortagyűrűhöz:
Tortaalaphoz:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, jól lezárjuk és nyújtófával finoman összetörjük. A margarint főzőedényben megolvasztjuk és belekeverjük a kekszmorzsát. A masszát a csatos tortaformában egyenletesen elosztjuk, és tortalappá nyomkodjuk. A formát a további munkálatokig hűtőszekrénybe tesszük.
Töltelék:
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a tejberizst, és a tasakon lévő leírás alapján elkészítjük. Belekeverjük a vanillincukrot, majd egy kicsit hűlni hagyjuk. A zselatint a csomagoláson található leírás alapján beáztatjuk, kinyomkodjuk és a még meleg tejberizsbe belekeverjük és feloldjuk. Amikor a tejberizs még langyos, a tejszínt keményre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a tejberizsbe. A krémet elsimítjuk a kekszlapon, és a tortát legalább 3 órára vagy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A bogyós gyümölcsöket megmossuk és szemezzük. A csatos tortaforma szélét vagy a tortagyűrűt leválasztjuk és eltávolítjuk. A gyümöcslekvárt átkeverjük, a tortán elkenjük és ízlésesen a gyümölcsökkel díszítjük. A tejberizstortát tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.


Tejberizstorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø) vagy tortagyűrűhöz:
Tortaalaphoz:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, jól lezárjuk és nyújtófával finoman összetörjük. A margarint főzőedényben megolvasztjuk és belekeverjük a kekszmorzsát. A masszát a csatos tortaformában egyenletesen elosztjuk, és tortalappá nyomkodjuk. A formát a további munkálatokig hűtőszekrénybe tesszük.
Töltelék:
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a tejberizst, és a tasakon lévő leírás alapján elkészítjük. Belekeverjük a vanillincukrot, majd egy kicsit hűlni hagyjuk. A zselatint a csomagoláson található leírás alapján beáztatjuk, kinyomkodjuk és a még meleg tejberizsbe belekeverjük és feloldjuk. Amikor a tejberizs még langyos, a tejszínt keményre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a tejberizsbe. A krémet elsimítjuk a kekszlapon, és a tortát legalább 3 órára vagy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A bogyós gyümölcsöket megmossuk és szemezzük. A csatos tortaforma szélét vagy a tortagyűrűt leválasztjuk és eltávolítjuk. A gyümöcslekvárt átkeverjük, a tortán elkenjük és ízlésesen a gyümölcsökkel díszítjük. A tejberizstortát tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?