![Tejberizstorta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31498/tejberizstorta-15021.jpg)
Tejberizstorta
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø) vagy tortagyűrűhöz:
Tortaalaphoz:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, jól lezárjuk és nyújtófával finoman összetörjük. A margarint főzőedényben megolvasztjuk és belekeverjük a kekszmorzsát. A masszát a csatos tortaformában egyenletesen elosztjuk, és tortalappá nyomkodjuk. A formát a további munkálatokig hűtőszekrénybe tesszük.
Töltelék:
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a tejberizst, és a tasakon lévő leírás alapján elkészítjük. Belekeverjük a vanillincukrot, majd egy kicsit hűlni hagyjuk. A zselatint a csomagoláson található leírás alapján beáztatjuk, kinyomkodjuk és a még meleg tejberizsbe belekeverjük és feloldjuk. Amikor a tejberizs még langyos, a tejszínt keményre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a tejberizsbe. A krémet elsimítjuk a kekszlapon, és a tortát legalább 3 órára vagy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A bogyós gyümölcsöket megmossuk és szemezzük. A csatos tortaforma szélét vagy a tortagyűrűt leválasztjuk és eltávolítjuk. A gyümöcslekvárt átkeverjük, a tortán elkenjük és ízlésesen a gyümölcsökkel díszítjük. A tejberizstortát tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tejberizstorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø) vagy tortagyűrűhöz:
Tortaalaphoz:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, jól lezárjuk és nyújtófával finoman összetörjük. A margarint főzőedényben megolvasztjuk és belekeverjük a kekszmorzsát. A masszát a csatos tortaformában egyenletesen elosztjuk, és tortalappá nyomkodjuk. A formát a további munkálatokig hűtőszekrénybe tesszük.
Töltelék:
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a tejberizst, és a tasakon lévő leírás alapján elkészítjük. Belekeverjük a vanillincukrot, majd egy kicsit hűlni hagyjuk. A zselatint a csomagoláson található leírás alapján beáztatjuk, kinyomkodjuk és a még meleg tejberizsbe belekeverjük és feloldjuk. Amikor a tejberizs még langyos, a tejszínt keményre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a tejberizsbe. A krémet elsimítjuk a kekszlapon, és a tortát legalább 3 órára vagy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A bogyós gyümölcsöket megmossuk és szemezzük. A csatos tortaforma szélét vagy a tortagyűrűt leválasztjuk és eltávolítjuk. A gyümöcslekvárt átkeverjük, a tortán elkenjük és ízlésesen a gyümölcsökkel díszítjük. A tejberizstortát tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
![A Tejberizstorta kekszalapra, előfőzött tejberizzsel és gyümölcsökkel készült édes sütemény.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31498/tejberizstorta-15021.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?