Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejberizstorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø) vagy tortagyűrűhöz:

sütőpapír

Tortaalaphoz:

150 g karamellás keksz vagy mézes linzer keksz
75 g margarin

Töltelékhez:

Töltelékhez:
750 ml tej
400 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

kb. 500 g bogyós gyümölcs pl. málna, szeder, áfonya, ribizli
kb. 2 evőkanál bársonyos erdei gyümölcskrém

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortatálat egy ív sütőpapírral béleljük, és a csatos tortaforma zárt peremét vagy tortagyűrűt teszünk köré.

Elkészítés:

Tortaalap:
A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, jól lezárjuk és nyújtófával finoman összetörjük. A margarint főzőedényben megolvasztjuk és belekeverjük a kekszmorzsát. A masszát a csatos tortaformában egyenletesen elosztjuk, és tortalappá nyomkodjuk. A formát a további munkálatokig hűtőszekrénybe tesszük.

Töltelék:
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a tejberizst, és a tasakon lévő leírás alapján elkészítjük. Belekeverjük a vanillincukrot, majd egy kicsit hűlni hagyjuk. A zselatint a csomagoláson található leírás alapján beáztatjuk, kinyomkodjuk és a még meleg tejberizsbe belekeverjük és feloldjuk. Amikor a tejberizs még langyos, a tejszínt keményre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a tejberizsbe. A krémet elsimítjuk a kekszlapon, és a tortát legalább 3 órára vagy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A bogyós gyümölcsöket megmossuk és szemezzük. A csatos tortaforma szélét vagy a tortagyűrűt leválasztjuk és eltávolítjuk. A gyümöcslekvárt átkeverjük, a tortán elkenjük és ízlésesen a gyümölcsökkel díszítjük. A tejberizstortát tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
A Tejberizstorta kekszalapra, előfőzött tejberizzsel és gyümölcsökkel készült édes sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!