Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Jegeskávé-torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tortaformához (26-28 cm Ø):

némi zsiríadék
sütőpapír

Piskótatésztához:

6 darab tojás (M-es)
150 g cukor
150 g őrölt mandula
3 evőkanál zsemlemorzsa
50 g aprított étcsokoládé

Töltelékhez:

800 ml hideg habtejszín
8 púpozott teáskanál instant jegeskávé-por (kb. 40 g)

Ezenkívül:

25 g szeletelt mandula
25 g aprított étcsokoládé
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kapcsos forma alját zsiradékkal kikenjük, és kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskótatészta:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) nagyon keményre verjük. A tojássárgáját egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A vanillincukorral elkevert cukrot 1 perc alatt hozzákeverjük, majd az egészet további 2 percet verjük. A mandulát, a zsemlemorzsát, a sütőport és a felaprított étcsokoládét összekeverjük, majd a legalacsonyabb fokozaton a masszához keverjük. A felvert tojásfehérjehabot 2-3 részletben hozzáforgatjuk, és a tésztát a formába simítjuk. A formát sütőrácsra helyezzük, és betoljuk a sütő alsó harmadába.

Sütési idő: kb. 40 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztát kivesszük a formából, tiszta sütőpapírral letakart rácsra borítjuk, és a sütéshez használt sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni. Ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt. A tésztát vízszintesen 2 részre vágjuk. Az alsó részt egy tortatálra fektetjük, és tortagyűrűt vagy az elmosott kapcsos tortaforma gyűrűjét köré helyezzük.

Töltelék:
A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral majdnem keményre felverjük. Az instant jegeskávé-port belekeverjük, és a tejszínt teljesen keményre verjük. A kávés tejszínhabot a süteményre kenjük, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

A másik tésztadarabot szétmorzsoljuk. A morzsát teflonserpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk, majd egy tányérra téve hagyjuk kihűlni. A mandulát szintén megpirítjuk, és hagyjuk kihűlni. A megpirított morzsát és mandulát a porcukorral, valamint az aprított étcsokoládéval összekeverjük és a tortán egyenletesen elosztjuk, majd a tortagyűrűt, vagy a kapcsos forma gyűrűjét óvatosan eltávolítjuk.

Tippek:

A tortát forró napokon félig fagyott állapotban is felszolgálhatjuk, ehhez a tortát a tortagyűrűvel együtt legalább 1 órára tegyük a fagyasztóba.
A torta teljesen lefagyasztható, majd „jégkrémtortaként” felszolgálható, ehhez tálalás előtt legalább 2 órával vegyük ki a fagyasztóból.
Jegeskávé-por helyett instant cappuccino port is használhatunk.

A tortát egy 24 cm-es formában is megsüthetjük, ehhez a töltelék hozzávalóinak mennyiségét csökkentsük 500 ml hideg habtejszínre, 3 tasak habfixálóra, 1 tasak vanillincukorra és 5 púpozott teáskanál instant jegeskávé-porra.
Jegeskávé-torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
65 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!