Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Jegeskávé-torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Tortaformához (26-28 cm Ø):

némi zsiríadék
sütőpapír

Piskótatésztához:

6 darab tojás (M-es)
150 g cukor
150 g őrölt mandula
3 evőkanál zsemlemorzsa
50 g aprított étcsokoládé
800 ml hideg habtejszín
8 púpozott teáskanál instant jegeskávé-por (kb. 40 g)

Ezenkívül:

25 g szeletelt mandula
25 g aprított étcsokoládé
porcukor

Elkészítés

Előkészítés:

A kapcsos forma alját zsiradékkal kikenjük, és kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskótatészta:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) nagyon keményre verjük. A tojássárgáját egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A vanillincukorral elkevert cukrot 1 perc alatt hozzákeverjük, majd az egészet további 2 percet verjük. A mandulát, a zsemlemorzsát, a sütőport és a felaprított étcsokoládét összekeverjük, majd a legalacsonyabb fokozaton a masszához keverjük. A felvert tojásfehérjehabot 2-3 részletben hozzáforgatjuk, és a tésztát a formába simítjuk. A formát sütőrácsra helyezzük, és betoljuk a sütő alsó harmadába.

Sütési idő: kb. 40 perc

A megsült tésztát kivesszük a formából, tiszta sütőpapírral letakart rácsra borítjuk, és a sütéshez használt sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni. Ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt. A tésztát vízszintesen 2 részre vágjuk. Az alsó részt egy tortatálra fektetjük, és tortagyűrűt vagy az elmosott kapcsos tortaforma gyűrűjét köré helyezzük.

Töltelék:
A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral majdnem keményre felverjük. Az instant jegeskávé-port belekeverjük, és a tejszínt teljesen keményre verjük. A kávés tejszínhabot a süteményre kenjük, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

A másik tésztadarabot szétmorzsoljuk. A morzsát teflonserpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk, majd egy tányérra téve hagyjuk kihűlni. A mandulát szintén megpirítjuk, és hagyjuk kihűlni. A megpirított morzsát és mandulát a porcukorral, valamint az aprított étcsokoládéval összekeverjük és a tortán egyenletesen elosztjuk, majd a tortagyűrűt, vagy a kapcsos forma gyűrűjét óvatosan eltávolítjuk.

Tippek:

A tortát forró napokon félig fagyott állapotban is felszolgálhatjuk, ehhez a tortát a tortagyűrűvel együtt legalább 1 órára tegyük a fagyasztóba.

A torta teljesen lefagyasztható, majd „jégkrémtortaként” felszolgálható, ehhez tálalás előtt legalább 2 órával vegyük ki a fagyasztóból.

Jegeskávé-por helyett instant cappuccino port is használhatunk.

A tortát egy 24 cm-es formában is megsüthetjük, ehhez a töltelék hozzávalóinak mennyiségét csökkentsük 500 ml hideg habtejszínre, 3 tasak habfixálóra, 1 tasak vanillincukorra és 5 púpozott teáskanál instant jegeskávé-porra.
Jegeskávé-torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-10-28
1 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
1 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!