![Jegeskávé-torta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31243/jegeskave-torta-14214.jpg)
Jegeskávé-torta
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tortaformához (26-28 cm Ø):
Piskótatésztához:
Töltelékhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) nagyon keményre verjük. A tojássárgáját egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A vanillincukorral elkevert cukrot 1 perc alatt hozzákeverjük, majd az egészet további 2 percet verjük. A mandulát, a zsemlemorzsát, a sütőport és a felaprított étcsokoládét összekeverjük, majd a legalacsonyabb fokozaton a masszához keverjük. A felvert tojásfehérjehabot 2-3 részletben hozzáforgatjuk, és a tésztát a formába simítjuk. A formát sütőrácsra helyezzük, és betoljuk a sütő alsó harmadába.
Sütési idő: kb. 40 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztát kivesszük a formából, tiszta sütőpapírral letakart rácsra borítjuk, és a sütéshez használt sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni. Ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt. A tésztát vízszintesen 2 részre vágjuk. Az alsó részt egy tortatálra fektetjük, és tortagyűrűt vagy az elmosott kapcsos tortaforma gyűrűjét köré helyezzük.
Töltelék:
A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral majdnem keményre felverjük. Az instant jegeskávé-port belekeverjük, és a tejszínt teljesen keményre verjük. A kávés tejszínhabot a süteményre kenjük, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A másik tésztadarabot szétmorzsoljuk. A morzsát teflonserpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk, majd egy tányérra téve hagyjuk kihűlni. A mandulát szintén megpirítjuk, és hagyjuk kihűlni. A megpirított morzsát és mandulát a porcukorral, valamint az aprított étcsokoládéval összekeverjük és a tortán egyenletesen elosztjuk, majd a tortagyűrűt, vagy a kapcsos forma gyűrűjét óvatosan eltávolítjuk.
Tippek:
A torta teljesen lefagyasztható, majd „jégkrémtortaként” felszolgálható, ehhez tálalás előtt legalább 2 órával vegyük ki a fagyasztóból.
Jegeskávé-por helyett instant cappuccino port is használhatunk.
A tortát egy 24 cm-es formában is megsüthetjük, ehhez a töltelék hozzávalóinak mennyiségét csökkentsük 500 ml hideg habtejszínre, 3 tasak habfixálóra, 1 tasak vanillincukorra és 5 púpozott teáskanál instant jegeskávé-porra.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Jegeskávé-torta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tortaformához (26-28 cm Ø):
Piskótatésztához:
Töltelékhez:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) nagyon keményre verjük. A tojássárgáját egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A vanillincukorral elkevert cukrot 1 perc alatt hozzákeverjük, majd az egészet további 2 percet verjük. A mandulát, a zsemlemorzsát, a sütőport és a felaprított étcsokoládét összekeverjük, majd a legalacsonyabb fokozaton a masszához keverjük. A felvert tojásfehérjehabot 2-3 részletben hozzáforgatjuk, és a tésztát a formába simítjuk. A formát sütőrácsra helyezzük, és betoljuk a sütő alsó harmadába.
Sütési idő: kb. 40 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztát kivesszük a formából, tiszta sütőpapírral letakart rácsra borítjuk, és a sütéshez használt sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni. Ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt. A tésztát vízszintesen 2 részre vágjuk. Az alsó részt egy tortatálra fektetjük, és tortagyűrűt vagy az elmosott kapcsos tortaforma gyűrűjét köré helyezzük.
Töltelék:
A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral majdnem keményre felverjük. Az instant jegeskávé-port belekeverjük, és a tejszínt teljesen keményre verjük. A kávés tejszínhabot a süteményre kenjük, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A másik tésztadarabot szétmorzsoljuk. A morzsát teflonserpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk, majd egy tányérra téve hagyjuk kihűlni. A mandulát szintén megpirítjuk, és hagyjuk kihűlni. A megpirított morzsát és mandulát a porcukorral, valamint az aprított étcsokoládéval összekeverjük és a tortán egyenletesen elosztjuk, majd a tortagyűrűt, vagy a kapcsos forma gyűrűjét óvatosan eltávolítjuk.
Tippek:
A torta teljesen lefagyasztható, majd „jégkrémtortaként” felszolgálható, ehhez tálalás előtt legalább 2 órával vegyük ki a fagyasztóból.
Jegeskávé-por helyett instant cappuccino port is használhatunk.
A tortát egy 24 cm-es formában is megsüthetjük, ehhez a töltelék hozzávalóinak mennyiségét csökkentsük 500 ml hideg habtejszínre, 3 tasak habfixálóra, 1 tasak vanillincukorra és 5 púpozott teáskanál instant jegeskávé-porra.
![Jegeskávé-torta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31243/jegeskave-torta-14214.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?