Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Jegeskávé-torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet Jegeskávé-torta elkészítéséhez

Tortaformához (26-28 cm Ø):

némi zsiríadék
sütőpapír

Piskótatésztához:

6 darab tojás (M-es)
150 g cukor
150 g őrölt mandula
3 evőkanál zsemlemorzsa
50 g aprított étcsokoládé

Töltelékhez:

800 ml hideg habtejszín
8 púpozott teáskanál instant jegeskávé-por (kb. 40 g)

Ezenkívül:

25 g szeletelt mandula
25 g aprított étcsokoládé
porcukor

A Jegeskávé-torta elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A kapcsos forma alját zsiradékkal kikenjük, és kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskótatészta:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) nagyon keményre verjük. A tojássárgáját egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A vanillincukorral elkevert cukrot 1 perc alatt hozzákeverjük, majd az egészet további 2 percet verjük. A mandulát, a zsemlemorzsát, a sütőport és a felaprított étcsokoládét összekeverjük, majd a legalacsonyabb fokozaton a masszához keverjük. A felvert tojásfehérjehabot 2-3 részletben hozzáforgatjuk, és a tésztát a formába simítjuk. A formát sütőrácsra helyezzük, és betoljuk a sütő alsó harmadába.

Sütési idő: kb. 40 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztát kivesszük a formából, tiszta sütőpapírral letakart rácsra borítjuk, és a sütéshez használt sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni. Ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt. A tésztát vízszintesen 2 részre vágjuk. Az alsó részt egy tortatálra fektetjük, és tortagyűrűt vagy az elmosott kapcsos tortaforma gyűrűjét köré helyezzük.

Töltelék:
A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral majdnem keményre felverjük. Az instant jegeskávé-port belekeverjük, és a tejszínt teljesen keményre verjük. A kávés tejszínhabot a süteményre kenjük, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

A másik tésztadarabot szétmorzsoljuk. A morzsát teflonserpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk, majd egy tányérra téve hagyjuk kihűlni. A mandulát szintén megpirítjuk, és hagyjuk kihűlni. A megpirított morzsát és mandulát a porcukorral, valamint az aprított étcsokoládéval összekeverjük és a tortán egyenletesen elosztjuk, majd a tortagyűrűt, vagy a kapcsos forma gyűrűjét óvatosan eltávolítjuk.

Tippek:

A tortát forró napokon félig fagyott állapotban is felszolgálhatjuk, ehhez a tortát a tortagyűrűvel együtt legalább 1 órára tegyük a fagyasztóba.
A torta teljesen lefagyasztható, majd „jégkrémtortaként” felszolgálható, ehhez tálalás előtt legalább 2 órával vegyük ki a fagyasztóból.
Jegeskávé-por helyett instant cappuccino port is használhatunk.

A tortát egy 24 cm-es formában is megsüthetjük, ehhez a töltelék hozzávalóinak mennyiségét csökkentsük 500 ml hideg habtejszínre, 3 tasak habfixálóra, 1 tasak vanillincukorra és 5 púpozott teáskanál instant jegeskávé-porra.
Jegeskávé-torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
1 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
2 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
4 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!