Vaníliás karikás sajttorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (kb. 22 cm Ø):
sütőpapír
Tortaalaphoz:
200 g vaníliás karika
75 g vaj vagy margarin
Krémhez:
500 g mascarpone
120 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
400 ml hideg habtejszín
3 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
Díszítéshez:
kb. 6-8 darab vaníliás karika
Elkészítés
Előkészítés:
A csatos tortaforma alját sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tortaalap:
A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A vajat vagy margarint egy serpenyőben, közepes hőfokon megolvasztjuk, majd a kekszmorzsát hozzákeverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában, jól lenyomkodjuk, majd a krém összeállításának idejére hűtőszekrénybe tesszük.
Krém:
A mascarponét és a kétféle cukrot konyhai robotgéppel (habverő) 1 perc alatt simára keverjük. A hideg habtejszínt a zselatin fixszel keményre felverjük, és két részletben hozzáforgatjuk a krémhez. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaalapon, majd a tortát legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
3-4 vaníliás karikát durvára vágunk, és körben megszórjuk a kekszmorzsával a torta szélét, a többi vaníliás karikát a torta közepére helyezzük. Tálalás előtt óvatosan meglazítjuk a csatos forma oldalát, és egy kés segítségével leválasztjuk a tortáról, ezután tortalapáttal megemeljük a tortát, és kihúzzuk alóla a sütőpapírt.
A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A vajat vagy margarint egy serpenyőben, közepes hőfokon megolvasztjuk, majd a kekszmorzsát hozzákeverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában, jól lenyomkodjuk, majd a krém összeállításának idejére hűtőszekrénybe tesszük.
Krém:
A mascarponét és a kétféle cukrot konyhai robotgéppel (habverő) 1 perc alatt simára keverjük. A hideg habtejszínt a zselatin fixszel keményre felverjük, és két részletben hozzáforgatjuk a krémhez. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaalapon, majd a tortát legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
3-4 vaníliás karikát durvára vágunk, és körben megszórjuk a kekszmorzsával a torta szélét, a többi vaníliás karikát a torta közepére helyezzük. Tálalás előtt óvatosan meglazítjuk a csatos forma oldalát, és egy kés segítségével leválasztjuk a tortáról, ezután tortalapáttal megemeljük a tortát, és kihúzzuk alóla a sütőpapírt.
Tipp:
A torta tetejére csorgathatunk karamellszószt, vagy tálalhatjuk savanykás gyümölcsöntettel, például ribizli- vagy áfonyaöntettel.
Kedvencnek jelölöm
Vaníliás karikás sajttorta
Hozzávalók
kb. 8-10 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (kb. 22 cm Ø):
sütőpapír
Tortaalaphoz:
200 g vaníliás karika
75 g vaj vagy margarin
Krémhez:
500 g mascarpone
120 g porcukor
400 ml hideg habtejszín
3 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
Díszítéshez:
kb. 6-8 darab vaníliás karika
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A csatos tortaforma alját sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tortaalap:
A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A vajat vagy margarint egy serpenyőben, közepes hőfokon megolvasztjuk, majd a kekszmorzsát hozzákeverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában, jól lenyomkodjuk, majd a krém összeállításának idejére hűtőszekrénybe tesszük.
Krém:
A mascarponét és a kétféle cukrot konyhai robotgéppel (habverő) 1 perc alatt simára keverjük. A hideg habtejszínt a zselatin fixszel keményre felverjük, és két részletben hozzáforgatjuk a krémhez. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaalapon, majd a tortát legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
3-4 vaníliás karikát durvára vágunk, és körben megszórjuk a kekszmorzsával a torta szélét, a többi vaníliás karikát a torta közepére helyezzük. Tálalás előtt óvatosan meglazítjuk a csatos forma oldalát, és egy kés segítségével leválasztjuk a tortáról, ezután tortalapáttal megemeljük a tortát, és kihúzzuk alóla a sütőpapírt.
A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A vajat vagy margarint egy serpenyőben, közepes hőfokon megolvasztjuk, majd a kekszmorzsát hozzákeverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában, jól lenyomkodjuk, majd a krém összeállításának idejére hűtőszekrénybe tesszük.
Krém:
A mascarponét és a kétféle cukrot konyhai robotgéppel (habverő) 1 perc alatt simára keverjük. A hideg habtejszínt a zselatin fixszel keményre felverjük, és két részletben hozzáforgatjuk a krémhez. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaalapon, majd a tortát legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
3-4 vaníliás karikát durvára vágunk, és körben megszórjuk a kekszmorzsával a torta szélét, a többi vaníliás karikát a torta közepére helyezzük. Tálalás előtt óvatosan meglazítjuk a csatos forma oldalát, és egy kés segítségével leválasztjuk a tortáról, ezután tortalapáttal megemeljük a tortát, és kihúzzuk alóla a sütőpapírt.
Tipp:
A torta tetejére csorgathatunk karamellszószt, vagy tálalhatjuk savanykás gyümölcsöntettel, például ribizli- vagy áfonyaöntettel.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?