Jelzőlámpa sütemény
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáadjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt, és egy rácsra tesszük.
Díszítés:
A tortabevonót vízgőz felett megolvasztjuk a vajjal vagy margarinnal együtt, majd a kihűlt tésztalap tetején elsimítjuk, és hagyjuk megdermedni. Amikor már majdnem megdermedt, kirakjuk jelzőlámpa alakzatban a színes drazsékkal, majd hagyjuk teljesen megdermedni. Ezután forró vízbe mártott éles késsel a drazsék mentén felszeleteljük, és a szeletekbe 1-1 papír szívószálat vagy fa pálcikát szúrunk.
Tipp:
Jelzőlámpa sütemény
Hozzávalók
kb. 27-30 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáadjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt, és egy rácsra tesszük.
Díszítés:
A tortabevonót vízgőz felett megolvasztjuk a vajjal vagy margarinnal együtt, majd a kihűlt tésztalap tetején elsimítjuk, és hagyjuk megdermedni. Amikor már majdnem megdermedt, kirakjuk jelzőlámpa alakzatban a színes drazsékkal, majd hagyjuk teljesen megdermedni. Ezután forró vízbe mártott éles késsel a drazsék mentén felszeleteljük, és a szeletekbe 1-1 papír szívószálat vagy fa pálcikát szúrunk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?