Jelzőlámpa sütemény
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
sütőpapír
némi zsiradék
Tésztához:
4 darab tojás (M-es)
120 g cukor
120 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
20 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Díszítéshez:
150 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
40 g vaj vagy margarin
piros, sárga és zöld drazsék
papír szívószálak vagy fa pálcikák
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsi alját kikenjük zsiradékkal, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáadjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt, és egy rácsra tesszük.
Díszítés:
A tortabevonót vízgőz felett megolvasztjuk a vajjal vagy margarinnal együtt, majd a kihűlt tésztalap tetején elsimítjuk, és hagyjuk megdermedni. Amikor már majdnem megdermedt, kirakjuk jelzőlámpa alakzatban a színes drazsékkal, majd hagyjuk teljesen megdermedni. Ezután forró vízbe mártott éles késsel a drazsék mentén felszeleteljük, és a szeletekbe 1-1 papír szívószálat vagy fa pálcikát szúrunk.
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáadjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt, és egy rácsra tesszük.
Díszítés:
A tortabevonót vízgőz felett megolvasztjuk a vajjal vagy margarinnal együtt, majd a kihűlt tésztalap tetején elsimítjuk, és hagyjuk megdermedni. Amikor már majdnem megdermedt, kirakjuk jelzőlámpa alakzatban a színes drazsékkal, majd hagyjuk teljesen megdermedni. Ezután forró vízbe mártott éles késsel a drazsék mentén felszeleteljük, és a szeletekbe 1-1 papír szívószálat vagy fa pálcikát szúrunk.
Tipp:
Amikor már majdnem megdermedt a csokoládémáz a sütemény tetején, késsel „berajzolhatjuk” a leendő szeleteket, így könnyedén elhelyezhetők lesznek a szeletek közepén a színes drazsék.
Kedvencnek jelölöm
Jelzőlámpa sütemény
Hozzávalók
kb. 27-30 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
sütőpapír
némi zsiradék
Díszítéshez:
40 g vaj vagy margarin
piros, sárga és zöld drazsék
papír szívószálak vagy fa pálcikák
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsi alját kikenjük zsiradékkal, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáadjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt, és egy rácsra tesszük.
Díszítés:
A tortabevonót vízgőz felett megolvasztjuk a vajjal vagy margarinnal együtt, majd a kihűlt tésztalap tetején elsimítjuk, és hagyjuk megdermedni. Amikor már majdnem megdermedt, kirakjuk jelzőlámpa alakzatban a színes drazsékkal, majd hagyjuk teljesen megdermedni. Ezután forró vízbe mártott éles késsel a drazsék mentén felszeleteljük, és a szeletekbe 1-1 papír szívószálat vagy fa pálcikát szúrunk.
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáadjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt, és egy rácsra tesszük.
Díszítés:
A tortabevonót vízgőz felett megolvasztjuk a vajjal vagy margarinnal együtt, majd a kihűlt tésztalap tetején elsimítjuk, és hagyjuk megdermedni. Amikor már majdnem megdermedt, kirakjuk jelzőlámpa alakzatban a színes drazsékkal, majd hagyjuk teljesen megdermedni. Ezután forró vízbe mártott éles késsel a drazsék mentén felszeleteljük, és a szeletekbe 1-1 papír szívószálat vagy fa pálcikát szúrunk.
Tipp:
Amikor már majdnem megdermedt a csokoládémáz a sütemény tetején, késsel „berajzolhatjuk” a leendő szeleteket, így könnyedén elhelyezhetők lesznek a szeletek közepén a színes drazsék.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?