Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Joghurtos-csokis süti

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

2 bögre finomliszt (mérce egy 250 ml bögre)
2 bögre kristálycukor
1 bögre tej
1/2 börge olaj, vagy olvasztott Rama
1 tojás
fél rumaroma
1 ek kandírozott narancs
3 ek mazsola
apróra tört csoki
apróra tört dió

Krémhez:

200 ml habtejszín
1 doboz natúr joghurt (nagy)
3 ek porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Sütés: 15 perc

Elkészítés

1. A tészta hozzávalóit gyorsan robotgéppel összekeverjük, utána kb. 5 percig keverjük, míg szép habos lesz.
2. Beleforgatjuk az előzőleg lisztbe forgatott narancsot, diót, csokidarabokat, mazsolát.
3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és tűpróbáig megsütjük.
4. Ha megsült, 5 percet hűlni hagyjuk, majd kiborítjuk a tepsiből, és levesszük az aljáról a sütőpapírt (én vissza szoktam rakni a tepsibe.).
5. Míg sül, addig habosra keverjük a habtejszínt, hozzáadjuk a joghurtot, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a kakaót.
6. Rákenjük a kihűlt tésztára, vizes késsel szépen elsimítjuk a tetejét, megszórjuk kakaóporral, és csokidarabokkal lehet díszíteni.
sütési hőfok:
170°C
tepsi mérete:
30x40 cm

Tálalás

8 főre.
Joghurtos-csokis süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
52 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!