Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Joghurtos-csokis süti

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

2 bögre finomliszt (mérce egy 250 ml bögre)
2 bögre kristálycukor
1 bögre tej
1/2 börge olaj, vagy olvasztott Rama
1 tojás
fél rumaroma
1 ek kandírozott narancs
3 ek mazsola
apróra tört csoki
apróra tört dió

Krémhez:

200 ml habtejszín
1 doboz natúr joghurt (nagy)
3 ek porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Sütés: 15 perc

Elkészítés

1. A tészta hozzávalóit gyorsan robotgéppel összekeverjük, utána kb. 5 percig keverjük, míg szép habos lesz.
2. Beleforgatjuk az előzőleg lisztbe forgatott narancsot, diót, csokidarabokat, mazsolát.
3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és tűpróbáig megsütjük.
4. Ha megsült, 5 percet hűlni hagyjuk, majd kiborítjuk a tepsiből, és levesszük az aljáról a sütőpapírt (én vissza szoktam rakni a tepsibe.).
5. Míg sül, addig habosra keverjük a habtejszínt, hozzáadjuk a joghurtot, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a kakaót.
6. Rákenjük a kihűlt tésztára, vizes késsel szépen elsimítjuk a tetejét, megszórjuk kakaóporral, és csokidarabokkal lehet díszíteni.
sütési hőfok:
170°C
tepsi mérete:
30x40 cm

Tálalás

8 főre.
Joghurtos-csokis süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!