Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Joghurtos-epres muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Joghurtos-epres muffin

1 pohár joghurt (1,5 dl)
3 joghurtos pohár liszt
1,5 joghurtos pohár cukor
0,5 joghurtos pohár olaj
3 tojás
1 tk szódabikarbóna
kevés vanília kivonat (kihagyható)
1 csipet só
12-20 szem eper (lehetőleg friss)
1-2 ek kókuszreszelék (a tetejére)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Béleljük ki a muffin formát papírral, melegítsük elő a sütőt.
Ha fagyasztott epret használunk, hagyjuk teljesen felolvadni, és csöpögtessük le.

Elkészítés

A hozzávalókat összekeverjük, muffin formába töltjük, és darabolt epret nyomkodunk bele.
Megszórhatjuk egy kevés kókuszreszelékkel.
Előmelegített sütőben 170°c-on 22-35 percig sütjük.

Alternatív elkészítés

Ha fagyasztott epret használunk, a lecsöpögött levét beletehetjük a tésztába, ebben az esetben kevesebb joghurtot tegyünk bele. A süteményt elkészíthetjük kerek tortaformában is, és tejszínhabban tálalhatjuk.
Joghurtos-epres muffin Joghurtos-epres muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!