Rigójancsi muffin
Hozzávalók
Tepsihez:
12 db muffinpapír (a doboz tartalmazza)
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Csokis Muffin alappor
1 darab tojás (M-es)
125 ml napraforgóolaj
100 ml tej
Krémhez:
80 g étcsokoládé
1 púpozott evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
200 ml habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Elkészítés
Előkészítés:
Az alapporhoz mellékelt muffinkosárkákat sütőlemezre helyezzük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, az olajat és a tejet. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük.
A süteményporhoz mellékelt csokidarabokból 1,5 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez, a többit a tésztához keverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen a formákba adagoljuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat levesszük a sütőlemezről, és a formákban, rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
Az étcsokoládét összetördeljük, majd vízgőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a kakaóport, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. A hideg tejszínt magas falú edénybe öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) kissé felverjük. Ezután óvatosan hozzáadjuk a habfixálót, és folytatjuk a habverést, közben apránként hozzácsorgatjuk az olvasztott csokoládét is.
A krémet tetszőleges díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük, és a krémet a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk, végül a félretett csokidarabokkal díszítjük.
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, az olajat és a tejet. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük.
A süteményporhoz mellékelt csokidarabokból 1,5 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez, a többit a tésztához keverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen a formákba adagoljuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat levesszük a sütőlemezről, és a formákban, rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
Az étcsokoládét összetördeljük, majd vízgőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a kakaóport, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. A hideg tejszínt magas falú edénybe öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) kissé felverjük. Ezután óvatosan hozzáadjuk a habfixálót, és folytatjuk a habverést, közben apránként hozzácsorgatjuk az olvasztott csokoládét is.
A krémet tetszőleges díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük, és a krémet a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk, végül a félretett csokidarabokkal díszítjük.
Kedvencnek jelölöm
Rigójancsi muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
12 db muffinpapír (a doboz tartalmazza)
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Csokis Muffin alappor
1 darab tojás (M-es)
125 ml napraforgóolaj
100 ml tej
Krémhez:
80 g étcsokoládé
1 púpozott evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
200 ml habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az alapporhoz mellékelt muffinkosárkákat sütőlemezre helyezzük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, az olajat és a tejet. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük.
A süteményporhoz mellékelt csokidarabokból 1,5 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez, a többit a tésztához keverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen a formákba adagoljuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat levesszük a sütőlemezről, és a formákban, rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
Az étcsokoládét összetördeljük, majd vízgőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a kakaóport, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. A hideg tejszínt magas falú edénybe öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) kissé felverjük. Ezután óvatosan hozzáadjuk a habfixálót, és folytatjuk a habverést, közben apránként hozzácsorgatjuk az olvasztott csokoládét is.
A krémet tetszőleges díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük, és a krémet a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk, végül a félretett csokidarabokkal díszítjük.
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, az olajat és a tejet. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük.
A süteményporhoz mellékelt csokidarabokból 1,5 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez, a többit a tésztához keverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen a formákba adagoljuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat levesszük a sütőlemezről, és a formákban, rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
Az étcsokoládét összetördeljük, majd vízgőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a kakaóport, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. A hideg tejszínt magas falú edénybe öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) kissé felverjük. Ezután óvatosan hozzáadjuk a habfixálót, és folytatjuk a habverést, közben apránként hozzácsorgatjuk az olvasztott csokoládét is.
A krémet tetszőleges díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük, és a krémet a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk, végül a félretett csokidarabokkal díszítjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?