Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rigójancsi muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab Rigójancsi muffin elkészítéséhez

Tepsihez:

12 db muffinpapír (a doboz tartalmazza)

Tésztához:

2 darab tojás (M-es)
125 ml napraforgóolaj
75 ml víz

Krémhez:

80 g étcsokoládé
1 púpozott evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
200 ml habtejszín

A Rigójancsi muffin elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

Az alapporhoz mellékelt muffinkosárkákat sütőlemezre helyezzük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, az olajat és a vizet. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük (kézi habverőt is használhatunk).
A süteményporhoz mellékelt csokidarabokból 1,5 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez, a többit a tésztához keverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen a formákba adagoljuk, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 23-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A muffinokat levesszük a sütőlemezről, és a formákban, rácson hagyjuk kihűlni.

Krém:
Az étcsokoládét összetördeljük, majd vízgőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a kakaóport, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. A hideg tejszínt magas falú edénybe öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) kissé felverjük. Ezután óvatosan hozzáadjuk a habfixálót, és folytatjuk a habverést, közben apránként hozzácsorgatjuk az olvasztott csokoládét is.

A krémet tetszőleges díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük, és a krémet a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk, végül a félretett csokidarabokkal díszítjük.

Tipp:

A muffinokat víz helyett tejjel is elkészíthetjük.
Rigójancsi muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Csökkentett kalória
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
1 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
2 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
3 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!