![Joghurtos zsemlék](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31967/joghurtos-zsemlek-15745.webp)
Joghurtos zsemlék
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Élesztős tésztához:
Kenéshez, szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba, és alaposan keverjük össze a száraz élesztővel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a langyos tej-zsír keveréket, keverjük össze konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, míg sima tésztává válik. Fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni kb. 45-50 percig, amíg láthatóan megnő a tészta mérete.
Formázás:
Szórjuk meg a tésztát liszttel, vegyük ki a tálból, és enyhén lisztezett munkafelületen osszuk 10 egyenlő darabra. A tésztából formázzunk zsemléket, tegyük az előkészített tepsire, és hagyjuk kelni további kb. 15-20 percig. Közben melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Kenjük meg a zsemlék tetejét vízzel, és szórjuk meg egy kevés liszttel. A tepsit tegyük a sütő középső részébe, és süssük aranybarnára a zsemléket.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A zsemléket a sütőpapírral együtt húzzuk egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Joghurtos zsemlék
Hozzávalók
10 darab elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Élesztős tésztához:
Kenéshez, szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba, és alaposan keverjük össze a száraz élesztővel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a langyos tej-zsír keveréket, keverjük össze konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, míg sima tésztává válik. Fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni kb. 45-50 percig, amíg láthatóan megnő a tészta mérete.
Formázás:
Szórjuk meg a tésztát liszttel, vegyük ki a tálból, és enyhén lisztezett munkafelületen osszuk 10 egyenlő darabra. A tésztából formázzunk zsemléket, tegyük az előkészített tepsire, és hagyjuk kelni további kb. 15-20 percig. Közben melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Kenjük meg a zsemlék tetejét vízzel, és szórjuk meg egy kevés liszttel. A tepsit tegyük a sütő középső részébe, és süssük aranybarnára a zsemléket.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A zsemléket a sütőpapírral együtt húzzuk egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
![Joghurtos zsemlék](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31967/joghurtos-zsemlek-15745.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?