
Sütőtökös pite



Hozzávalók
Pite formához (Ø 30 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton gyúrjuk össze a tésztát, majd formázzuk gömb alakúra.
A tésztát enyhén liszttel megszórt munkafelületen kerek lapra (kb. 35 cm átmérőjűre) nyújtsuk, és béleljük ki vele a formát. A tésztát többször szúrjuk meg egy villával. A formát tegyük a sütő középső rácsára és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 15 perc
Töltelék:
A sütőtököt hosszában vágjuk félbe, magját távolítsuk el, hámozzuk meg és vágjuk apró kockákra. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és a tök kockákat időnként megkeverve kb. 5 percig pirítsuk, majd hagyjuk kissé kihűlni. Ízesítsük sóval és borssal.
A sonkát vágjuk kockára. A tök- és sonkakockákat elosztjuk az elősütött tésztán. A tojásokat, a habtejszint és a sajtot összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, és a tök- és sonkakockákra öntjük. A formát tegyük a sütő alsó részébe lévő rácsára és süssük meg a pitét.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek:
A sütőtökös pite kiválóan fagyasztható.


Sütőtökös pite
Hozzávalók
kb. 14 szelet elkészítéséhez
Pite formához (Ø 30 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton gyúrjuk össze a tésztát, majd formázzuk gömb alakúra.
A tésztát enyhén liszttel megszórt munkafelületen kerek lapra (kb. 35 cm átmérőjűre) nyújtsuk, és béleljük ki vele a formát. A tésztát többször szúrjuk meg egy villával. A formát tegyük a sütő középső rácsára és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 15 perc
Töltelék:
A sütőtököt hosszában vágjuk félbe, magját távolítsuk el, hámozzuk meg és vágjuk apró kockákra. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és a tök kockákat időnként megkeverve kb. 5 percig pirítsuk, majd hagyjuk kissé kihűlni. Ízesítsük sóval és borssal.
A sonkát vágjuk kockára. A tök- és sonkakockákat elosztjuk az elősütött tésztán. A tojásokat, a habtejszint és a sajtot összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, és a tök- és sonkakockákra öntjük. A formát tegyük a sütő alsó részébe lévő rácsára és süssük meg a pitét.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek:
A sütőtökös pite kiválóan fagyasztható.

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?