Sütőtökös pite
Hozzávalók
Pite formához (Ø 30 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
250 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 darab tojás (M-es)
½ teáskanál só
2 evőkanál víz
125 g lágy vaj vagy margarin
Töltelékhez:
750 g sütőtök
kb. 2 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
só
frissen őrölt bors
200 g főtt sonka
4 darab tojás (M-es)
200 ml habtejszín
150 g reszelt emmentáli sajt
frissen reszelt szerecsendió
Elkészítés
Előkészítés:
A formát zsiradékkal kenjük ki és melegítse elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton gyúrjuk össze a tésztát, majd formázzuk gömb alakúra.
A tésztát enyhén liszttel megszórt munkafelületen kerek lapra (kb. 35 cm átmérőjűre) nyújtsuk, és béleljük ki vele a formát. A tésztát többször szúrjuk meg egy villával. A formát tegyük a sütő középső rácsára és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 15 perc
Töltelék:
A sütőtököt hosszában vágjuk félbe, magját távolítsuk el, hámozzuk meg és vágjuk apró kockákra. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és a tök kockákat időnként megkeverve kb. 5 percig pirítsuk, majd hagyjuk kissé kihűlni. Ízesítsük sóval és borssal.
A sonkát vágjuk kockára. A tök- és sonkakockákat elosztjuk az elősütött tésztán. A tojásokat, a habtejszint és a sajtot összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, és a tök- és sonkakockákra öntjük. A formát tegyük a sütő alsó részébe lévő rácsára és süssük meg a pitét.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton gyúrjuk össze a tésztát, majd formázzuk gömb alakúra.
A tésztát enyhén liszttel megszórt munkafelületen kerek lapra (kb. 35 cm átmérőjűre) nyújtsuk, és béleljük ki vele a formát. A tésztát többször szúrjuk meg egy villával. A formát tegyük a sütő középső rácsára és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 15 perc
Töltelék:
A sütőtököt hosszában vágjuk félbe, magját távolítsuk el, hámozzuk meg és vágjuk apró kockákra. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és a tök kockákat időnként megkeverve kb. 5 percig pirítsuk, majd hagyjuk kissé kihűlni. Ízesítsük sóval és borssal.
A sonkát vágjuk kockára. A tök- és sonkakockákat elosztjuk az elősütött tésztán. A tojásokat, a habtejszint és a sajtot összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, és a tök- és sonkakockákra öntjük. A formát tegyük a sütő alsó részébe lévő rácsára és süssük meg a pitét.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek:
A sütőtökös pite mellé nagyon finom az endívia- vagy mezei saláta.
A sütőtökös pite kiválóan fagyasztható.
A sütőtökös pite kiválóan fagyasztható.
Kedvencnek jelölöm
Sütőtökös pite
Hozzávalók
kb. 14 szelet elkészítéséhez
Pite formához (Ø 30 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
250 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 darab tojás (M-es)
½ teáskanál só
2 evőkanál víz
125 g lágy vaj vagy margarin
Töltelékhez:
750 g sütőtök
kb. 2 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
só
frissen őrölt bors
200 g főtt sonka
4 darab tojás (M-es)
200 ml habtejszín
150 g reszelt emmentáli sajt
frissen reszelt szerecsendió
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A formát zsiradékkal kenjük ki és melegítse elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton gyúrjuk össze a tésztát, majd formázzuk gömb alakúra.
A tésztát enyhén liszttel megszórt munkafelületen kerek lapra (kb. 35 cm átmérőjűre) nyújtsuk, és béleljük ki vele a formát. A tésztát többször szúrjuk meg egy villával. A formát tegyük a sütő középső rácsára és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 15 perc
Töltelék:
A sütőtököt hosszában vágjuk félbe, magját távolítsuk el, hámozzuk meg és vágjuk apró kockákra. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és a tök kockákat időnként megkeverve kb. 5 percig pirítsuk, majd hagyjuk kissé kihűlni. Ízesítsük sóval és borssal.
A sonkát vágjuk kockára. A tök- és sonkakockákat elosztjuk az elősütött tésztán. A tojásokat, a habtejszint és a sajtot összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, és a tök- és sonkakockákra öntjük. A formát tegyük a sütő alsó részébe lévő rácsára és süssük meg a pitét.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton gyúrjuk össze a tésztát, majd formázzuk gömb alakúra.
A tésztát enyhén liszttel megszórt munkafelületen kerek lapra (kb. 35 cm átmérőjűre) nyújtsuk, és béleljük ki vele a formát. A tésztát többször szúrjuk meg egy villával. A formát tegyük a sütő középső rácsára és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 15 perc
Töltelék:
A sütőtököt hosszában vágjuk félbe, magját távolítsuk el, hámozzuk meg és vágjuk apró kockákra. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és a tök kockákat időnként megkeverve kb. 5 percig pirítsuk, majd hagyjuk kissé kihűlni. Ízesítsük sóval és borssal.
A sonkát vágjuk kockára. A tök- és sonkakockákat elosztjuk az elősütött tésztán. A tojásokat, a habtejszint és a sajtot összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, és a tök- és sonkakockákra öntjük. A formát tegyük a sütő alsó részébe lévő rácsára és süssük meg a pitét.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek:
A sütőtökös pite mellé nagyon finom az endívia- vagy mezei saláta.
A sütőtökös pite kiválóan fagyasztható.
A sütőtökös pite kiválóan fagyasztható.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?