
Kajszis-marcipános tortácska



Hozzávalók
Muffin-formához (12-es):
zsiradék
Tésztához:
200 g búzaliszt
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
125 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojássárgája (M-es), vagy 1 darab tojás (M-es)
Tetejére:
6 nagy kajszibarack
kb. 50 g szeletelt mandula
Töltelékhez:
1 tasak Dr. Oetker Marcipán
1 darab tojás (M-es)
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Desszertöntet Vaníliaízű
50 ml habtejszín vagy főzőtejszín
Kenéshez:
kb. 2 evőkanál bársonyos kajszilekvár
Elkészítés
Előkészítés:
A kajszit megmossuk, elfelezzük, és kimagozzuk.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát ellapítjuk, és frissen tartó fóliába tekerve kb. 20 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A muffin-formát zsiradékkal kikenjük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A marcipánt nagyon finomra felvágjuk, és keverőpohárba tesszük. Hozzáadjuk a tojást és a porcukrot, majd konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük, míg majdnem sima masszát nem kapunk. Hozzáadjuk az öntetport és a tejszínt, majd krémes masszává keverjük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 12 egyforma méretű adagra osztjuk. A tésztaadagokat golyókká formázzuk, és úgy nyomkodjuk a forma mélyedéseibe, hogy teljesen kibélelje. Egyenletesen elosztjuk benne a tölteléket, és ráteszünk egy-egy kajszidarabot az íves felével felfelé, majd a peremét megszórjuk mandulával. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortákat a pereménél késsel fellazítjuk, de a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni. Csak ezután vesszük vagy borítjuk ki a formából.
Kenés:
A gyümölcslekvárt felmelegítjük, és megkenjük vele a tortákat.
A lisztet keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát ellapítjuk, és frissen tartó fóliába tekerve kb. 20 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A muffin-formát zsiradékkal kikenjük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A marcipánt nagyon finomra felvágjuk, és keverőpohárba tesszük. Hozzáadjuk a tojást és a porcukrot, majd konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük, míg majdnem sima masszát nem kapunk. Hozzáadjuk az öntetport és a tejszínt, majd krémes masszává keverjük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 12 egyforma méretű adagra osztjuk. A tésztaadagokat golyókká formázzuk, és úgy nyomkodjuk a forma mélyedéseibe, hogy teljesen kibélelje. Egyenletesen elosztjuk benne a tölteléket, és ráteszünk egy-egy kajszidarabot az íves felével felfelé, majd a peremét megszórjuk mandulával. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortákat a pereménél késsel fellazítjuk, de a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni. Csak ezután vesszük vagy borítjuk ki a formából.
Kenés:
A gyümölcslekvárt felmelegítjük, és megkenjük vele a tortákat.
Tippek:
Kajszibarack helyett használhatunk szilvát is.
A torták mellé nagyon finom a tejszínhab.
A tortákat elkészíthetjük már előző nap, de jól fagyasztható is.
A torták mellé nagyon finom a tejszínhab.
A tortákat elkészíthetjük már előző nap, de jól fagyasztható is.

Kedvencnek jelölöm

Kajszis-marcipános tortácska
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Muffin-formához (12-es):
zsiradék
Tésztához:
200 g búzaliszt
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
125 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojássárgája (M-es), vagy 1 darab tojás (M-es)
Tetejére:
6 nagy kajszibarack
kb. 50 g szeletelt mandula
Töltelékhez:
1 tasak Dr. Oetker Marcipán
1 darab tojás (M-es)
50 g porcukor
50 ml habtejszín vagy főzőtejszín
Kenéshez:
kb. 2 evőkanál bársonyos kajszilekvár
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A kajszit megmossuk, elfelezzük, és kimagozzuk.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát ellapítjuk, és frissen tartó fóliába tekerve kb. 20 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A muffin-formát zsiradékkal kikenjük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A marcipánt nagyon finomra felvágjuk, és keverőpohárba tesszük. Hozzáadjuk a tojást és a porcukrot, majd konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük, míg majdnem sima masszát nem kapunk. Hozzáadjuk az öntetport és a tejszínt, majd krémes masszává keverjük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 12 egyforma méretű adagra osztjuk. A tésztaadagokat golyókká formázzuk, és úgy nyomkodjuk a forma mélyedéseibe, hogy teljesen kibélelje. Egyenletesen elosztjuk benne a tölteléket, és ráteszünk egy-egy kajszidarabot az íves felével felfelé, majd a peremét megszórjuk mandulával. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortákat a pereménél késsel fellazítjuk, de a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni. Csak ezután vesszük vagy borítjuk ki a formából.
Kenés:
A gyümölcslekvárt felmelegítjük, és megkenjük vele a tortákat.
A lisztet keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát ellapítjuk, és frissen tartó fóliába tekerve kb. 20 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A muffin-formát zsiradékkal kikenjük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A marcipánt nagyon finomra felvágjuk, és keverőpohárba tesszük. Hozzáadjuk a tojást és a porcukrot, majd konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük, míg majdnem sima masszát nem kapunk. Hozzáadjuk az öntetport és a tejszínt, majd krémes masszává keverjük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 12 egyforma méretű adagra osztjuk. A tésztaadagokat golyókká formázzuk, és úgy nyomkodjuk a forma mélyedéseibe, hogy teljesen kibélelje. Egyenletesen elosztjuk benne a tölteléket, és ráteszünk egy-egy kajszidarabot az íves felével felfelé, majd a peremét megszórjuk mandulával. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortákat a pereménél késsel fellazítjuk, de a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni. Csak ezután vesszük vagy borítjuk ki a formából.
Kenés:
A gyümölcslekvárt felmelegítjük, és megkenjük vele a tortákat.
Tippek:
Kajszibarack helyett használhatunk szilvát is.
A torták mellé nagyon finom a tejszínhab.
A tortákat elkészíthetjük már előző nap, de jól fagyasztható is.
A torták mellé nagyon finom a tejszínhab.
A tortákat elkészíthetjük már előző nap, de jól fagyasztható is.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?