![Kajszis-marcipános tortácska](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31493/kajszis-marcipanos-tortacska-15016.jpg)
Kajszis-marcipános tortácska
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Muffin-formához (12-es):
Tésztához:
Tetejére:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát ellapítjuk, és frissen tartó fóliába tekerve kb. 20 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A muffin-formát zsiradékkal kikenjük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A marcipánt nagyon finomra felvágjuk, és keverőpohárba tesszük. Hozzáadjuk a tojást és a porcukrot, majd konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük, míg majdnem sima masszát nem kapunk. Hozzáadjuk az öntetport és a tejszínt, majd krémes masszává keverjük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 12 egyforma méretű adagra osztjuk. A tésztaadagokat golyókká formázzuk, és úgy nyomkodjuk a forma mélyedéseibe, hogy teljesen kibélelje. Egyenletesen elosztjuk benne a tölteléket, és ráteszünk egy-egy kajszidarabot az íves felével felfelé, majd a peremét megszórjuk mandulával. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortákat a pereménél késsel fellazítjuk, de a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni. Csak ezután vesszük vagy borítjuk ki a formából.
Kenés:
A gyümölcslekvárt felmelegítjük, és megkenjük vele a tortákat.
Tippek:
A torták mellé nagyon finom a tejszínhab.
A tortákat elkészíthetjük már előző nap, de jól fagyasztható is.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Kajszis-marcipános tortácska
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Muffin-formához (12-es):
Tésztához:
Tetejére:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát ellapítjuk, és frissen tartó fóliába tekerve kb. 20 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A muffin-formát zsiradékkal kikenjük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A marcipánt nagyon finomra felvágjuk, és keverőpohárba tesszük. Hozzáadjuk a tojást és a porcukrot, majd konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük, míg majdnem sima masszát nem kapunk. Hozzáadjuk az öntetport és a tejszínt, majd krémes masszává keverjük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 12 egyforma méretű adagra osztjuk. A tésztaadagokat golyókká formázzuk, és úgy nyomkodjuk a forma mélyedéseibe, hogy teljesen kibélelje. Egyenletesen elosztjuk benne a tölteléket, és ráteszünk egy-egy kajszidarabot az íves felével felfelé, majd a peremét megszórjuk mandulával. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortákat a pereménél késsel fellazítjuk, de a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni. Csak ezután vesszük vagy borítjuk ki a formából.
Kenés:
A gyümölcslekvárt felmelegítjük, és megkenjük vele a tortákat.
Tippek:
A torták mellé nagyon finom a tejszínhab.
A tortákat elkészíthetjük már előző nap, de jól fagyasztható is.
![Kajszis-marcipános tortácska](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31493/kajszis-marcipanos-tortacska-15016.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?