Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kajszis-marcipános tortácska

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Muffin-formához (12-es):

zsiradék

Tésztához:

200 g búzaliszt
50 g porcukor
125 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojássárgája (M-es), vagy 1 darab tojás (M-es)

Tetejére:

6 nagy kajszibarack
kb. 50 g szeletelt mandula

Töltelékhez:

1 darab tojás (M-es)
50 g porcukor
50 ml habtejszín vagy főzőtejszín

Kenéshez:

kb. 2 evőkanál bársonyos kajszilekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kajszit megmossuk, elfelezzük, és kimagozzuk.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát ellapítjuk, és frissen tartó fóliába tekerve kb. 20 percre hűtőszekrénybe tesszük.

A muffin-formát zsiradékkal kikenjük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Töltelék:
A marcipánt nagyon finomra felvágjuk, és keverőpohárba tesszük. Hozzáadjuk a tojást és a porcukrot, majd konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük, míg majdnem sima masszát nem kapunk. Hozzáadjuk az öntetport és a tejszínt, majd krémes masszává keverjük.

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 12 egyforma méretű adagra osztjuk. A tésztaadagokat golyókká formázzuk, és úgy nyomkodjuk a forma mélyedéseibe, hogy teljesen kibélelje. Egyenletesen elosztjuk benne a tölteléket, és ráteszünk egy-egy kajszidarabot az íves felével felfelé, majd a peremét megszórjuk mandulával. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra toljuk és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortákat a pereménél késsel fellazítjuk, de a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni. Csak ezután vesszük vagy borítjuk ki a formából.

Kenés:
A gyümölcslekvárt felmelegítjük, és megkenjük vele a tortákat.

Tippek:

Kajszibarack helyett használhatunk szilvát is.
A torták mellé nagyon finom a tejszínhab.
A tortákat elkészíthetjük már előző nap, de jól fagyasztható is.  
Kajszis-marcipános tortácska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!