Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epertorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Kapcsos formához (26 cm Ø):

némi zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

100 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
3 darab tojás (M-es)

Töltelékhez:

600 g eper
400 ml hideg habtejszín
200 ml hideg tej

Zseléhez:

3 csapott evőkanál cukor
250 ml víz

Díszítéshez:

kb. 2 evőkanál darabolt pisztácia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kapcsos tortaformát kikenjük zsiradékkal, és sütőpapírt helyezünk bele. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedogozzuk. A tésztát a kapcsos tortaformába simítjuk. A formát betoljuk a sütő alsó harmadába.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortaforma kapcsát kinyitjuk, a gyűrűt eltávolítjuk. A süteményt sütőpapírral leterített rácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni.

A sütőpapírt lehúzzuk a süteményről, majd a tésztát tortatálra helyezzük. Tortagyűrűt (vagy az elmosott kapcsos forma gyűrűjét) teszünk köré.

Töltelék:
Az epreket megmossuk, megpucoljuk, negyedeljük, vagy hat részre vágjuk. A tortakrémet, a csomagoláson található leírás szerint, elkészítjük. Ehhez a hideg habtejszínt és a tejet keverőtálba öntjük, az alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverővel) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. A krémet a tésztára kenjük és elsimítjuk, az epreket elosztjuk rajta.

Zselé:
A tortazselét a cukorral és a vízzel a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük, és az eprekre locsoljuk. Az epertortát legalább két órára hűtőbe tesszük.

Díszítés:
A tortagyűrűt óvatosan eltávolítjuk, és a torta oldalát díszítjük a darabolt pisztáciával.

Tipp:

A tészta előre elkészíthető, fagyasztható.
Epertorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!