Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epertorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet Epertorta

Kapcsos formához (26 cm Ø):

némi zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

100 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
3 darab tojás (M-es)

Töltelékhez:

600 g eper
400 ml hideg habtejszín
200 ml hideg tej

Zseléhez:

3 csapott evőkanál cukor
250 ml víz

Díszítéshez:

kb. 2 evőkanál darabolt pisztácia

Elkészítés

Az Epertorta elkészítése lépésről lépésre:

Előkészítés:

A kapcsos tortaformát kikenjük zsiradékkal, és sütőpapírt helyezünk bele. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedogozzuk. A tésztát a kapcsos tortaformába simítjuk. A formát betoljuk a sütő alsó harmadába.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortaforma kapcsát kinyitjuk, a gyűrűt eltávolítjuk. A süteményt sütőpapírral leterített rácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni.

A sütőpapírt lehúzzuk a süteményről, majd a tésztát tortatálra helyezzük. Tortagyűrűt (vagy az elmosott kapcsos forma gyűrűjét) teszünk köré.

Töltelék:
Az epreket megmossuk, megpucoljuk, negyedeljük, vagy hat részre vágjuk. A tortakrémet, a csomagoláson található leírás szerint, elkészítjük. Ehhez a hideg habtejszínt és a tejet keverőtálba öntjük, az alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverővel) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. A krémet a tésztára kenjük és elsimítjuk, az epreket elosztjuk rajta.

Zselé:
A tortazselét a cukorral és a vízzel a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük, és az eprekre locsoljuk. Az epertortát legalább két órára hűtőbe tesszük.

Díszítés:
A tortagyűrűt óvatosan eltávolítjuk, és a torta oldalát díszítjük a darabolt pisztáciával.

Tipp:

A tészta előre elkészíthető, fagyasztható.
Epertorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-15
0 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-08
0 Kedvelés

Ezekkel a mártogatósokkal egyetlen pizzaszél sem marad a tányéron!

Rendszeresen meghagyod a tányérodon a pizza szélét? Tudunk rá egy megoldást! Ha elkészíted az alábbi pizza mártogatósokat, azt fogod kívánni, hogy a pizzádnak több széle legyen, mint feltéttel megpakolt része.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-03
0 Kedvelés

Így készíts sütés nélküli tortákat, desszerteket

A sütés nélküli finomságokat egész évben szeretjük, ha meleg az idő, kifejezetten vágyunk arra, hogy ne kelljen bekapcsolni a sütőt.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!