
Epertorta



Hozzávalók
Kapcsos formához (26 cm Ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Zseléhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedogozzuk. A tésztát a kapcsos tortaformába simítjuk. A formát betoljuk a sütő alsó harmadába.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortaforma kapcsát kinyitjuk, a gyűrűt eltávolítjuk. A süteményt sütőpapírral leterített rácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni.
A sütőpapírt lehúzzuk a süteményről, majd a tésztát tortatálra helyezzük. Tortagyűrűt (vagy az elmosott kapcsos forma gyűrűjét) teszünk köré.
Töltelék:
Az epreket megmossuk, megpucoljuk, negyedeljük, vagy hat részre vágjuk. A tortakrémet, a csomagoláson található leírás szerint, elkészítjük. Ehhez a hideg habtejszínt és a tejet keverőtálba öntjük, az alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverővel) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. A krémet a tésztára kenjük és elsimítjuk, az epreket elosztjuk rajta.
Zselé:
A tortazselét a cukorral és a vízzel a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük, és az eprekre locsoljuk. Az epertortát legalább két órára hűtőbe tesszük.
Díszítés:
A tortagyűrűt óvatosan eltávolítjuk, és a torta oldalát díszítjük a darabolt pisztáciával.
Tipp:


Epertorta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Kapcsos formához (26 cm Ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedogozzuk. A tésztát a kapcsos tortaformába simítjuk. A formát betoljuk a sütő alsó harmadába.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortaforma kapcsát kinyitjuk, a gyűrűt eltávolítjuk. A süteményt sütőpapírral leterített rácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni.
A sütőpapírt lehúzzuk a süteményről, majd a tésztát tortatálra helyezzük. Tortagyűrűt (vagy az elmosott kapcsos forma gyűrűjét) teszünk köré.
Töltelék:
Az epreket megmossuk, megpucoljuk, negyedeljük, vagy hat részre vágjuk. A tortakrémet, a csomagoláson található leírás szerint, elkészítjük. Ehhez a hideg habtejszínt és a tejet keverőtálba öntjük, az alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverővel) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. A krémet a tésztára kenjük és elsimítjuk, az epreket elosztjuk rajta.
Zselé:
A tortazselét a cukorral és a vízzel a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük, és az eprekre locsoljuk. Az epertortát legalább két órára hűtőbe tesszük.
Díszítés:
A tortagyűrűt óvatosan eltávolítjuk, és a torta oldalát díszítjük a darabolt pisztáciával.
Tipp:

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?