
Kakaós-mandulás keksz Airfryerben



Hozzávalók
Sütéshez:
Tésztához:
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztet, a kakaóport és a sütőport egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a mandula és a csokoládécsepp kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A szeletelt mandulából és a csokoládécseppekből egy keveset félreteszünk, a többit röviden, kézzel belegyúrjuk a tésztába. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Néhány darab sütőpapírt (az Airfryer sütő kosarának megfelelő méretűt) előkészítünk, és az elsőt a kosárba helyezzük. A pihentetett tésztát kb. 23-25 egyenlő méretű darabra osztjuk, majd mindből 1-1 golyót formázunk. Egyszerre mindig annyi golyót helyezünk a sütőpapírra, amennyi biztosan elfér a sütőben, tetejüket kissé ellapítjuk, közben belenyomkodunk mindegyik tetejébe egy keveset a félretett mandulából és csokoládécseppből, és a kekszeket megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A kész kekszeket óvatosan kivesszük az Airfryer sütőből, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni. Addig ismételjük a sütési folyamatot, amíg az összes keksz megsül.
Tipp:


Kakaós-mandulás keksz Airfryerben
Hozzávalók
kb. 23-25 darab elkészítéséhez
Sütéshez:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A lisztet, a kakaóport és a sütőport egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a mandula és a csokoládécsepp kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A szeletelt mandulából és a csokoládécseppekből egy keveset félreteszünk, a többit röviden, kézzel belegyúrjuk a tésztába. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Néhány darab sütőpapírt (az Airfryer sütő kosarának megfelelő méretűt) előkészítünk, és az elsőt a kosárba helyezzük. A pihentetett tésztát kb. 23-25 egyenlő méretű darabra osztjuk, majd mindből 1-1 golyót formázunk. Egyszerre mindig annyi golyót helyezünk a sütőpapírra, amennyi biztosan elfér a sütőben, tetejüket kissé ellapítjuk, közben belenyomkodunk mindegyik tetejébe egy keveset a félretett mandulából és csokoládécseppből, és a kekszeket megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A kész kekszeket óvatosan kivesszük az Airfryer sütőből, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni. Addig ismételjük a sütési folyamatot, amíg az összes keksz megsül.
Tipp:

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?