Kakaós-narancslekváros linzer Airfryerben
Hozzávalók
Sütéshez:
sütőpapír
kiszúróformák (virág alakú, kb. 5,5-6 cm Ø és kör alakú, kb. 1,5-2 cm Ø)
Tésztához:
175 g búzaliszt
25 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 kávéskanál Dr. Oetker Airfryer Sütőpor
120 g vaj vagy margarin
60 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 darab tojássárgája (M-es)
Díszítéshez:
Dr. Oetker Díszítő Cukormáz fehér
Ezenkívül:
kb. 125 g narancslekvár
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a kakaóval és a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és frissentartó fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Néhány darab sütőpapírt (az Airfryer sütő kosarának megfelelő méretűt) előkészítünk. A pihentetett tésztát lisztezett felületen röviden átgyúrjuk, kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és páros számú korongot (virágmotívumot) szúrunk ki belőle. Ezeket a sütőpapírra helyezzük, és a felének közepéből még kiszúrunk egy-egy kis kört, majd a linzereket az Airfryer sütőbe helyezzük és megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 7-9 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A kész linzereket óvatosan kivesszük az Airfryer sütőből, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni. Addig ismételjük a sütési folyamatot, amíg az összes linzer megsül.
Díszítés:
A díszítő cukormázat a csomagoláson található útmutató szerint előkészítjük, a kiszúrt linzereket tetszés szerint díszítjük, majd süteményrácsra helyezve hagyjuk megszáradni a cukormázat. A motívum nélküli linzereket megkenjük narancslekvárral, és ráhelyezünk mindre 1-1 kiszúrt linzert, majd szobahőmérsékleten legalább 4-5 órát (de még jobb, ha egy éjszakát) pihentetjük.
A lisztet a kakaóval és a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és frissentartó fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Néhány darab sütőpapírt (az Airfryer sütő kosarának megfelelő méretűt) előkészítünk. A pihentetett tésztát lisztezett felületen röviden átgyúrjuk, kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és páros számú korongot (virágmotívumot) szúrunk ki belőle. Ezeket a sütőpapírra helyezzük, és a felének közepéből még kiszúrunk egy-egy kis kört, majd a linzereket az Airfryer sütőbe helyezzük és megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 7-9 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A kész linzereket óvatosan kivesszük az Airfryer sütőből, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni. Addig ismételjük a sütési folyamatot, amíg az összes linzer megsül.
Díszítés:
A díszítő cukormázat a csomagoláson található útmutató szerint előkészítjük, a kiszúrt linzereket tetszés szerint díszítjük, majd süteményrácsra helyezve hagyjuk megszáradni a cukormázat. A motívum nélküli linzereket megkenjük narancslekvárral, és ráhelyezünk mindre 1-1 kiszúrt linzert, majd szobahőmérsékleten legalább 4-5 órát (de még jobb, ha egy éjszakát) pihentetjük.
Tippek:
Mivel a linzer rövid sütési időt igényel és könnyen túlsülhet, az első sütés előtt érdemes egy kis adaggal tesztelnünk saját Airfryer sütőnket.
Sárga linzer készítéséhez a kakaóport váltsuk ki azonos mennyiségű búzaliszttel.
Sárga linzer készítéséhez a kakaóport váltsuk ki azonos mennyiségű búzaliszttel.
Kedvencnek jelölöm
Kakaós-narancslekváros linzer Airfryerben
Hozzávalók
kb. 10-11 darab elkészítéséhez
Sütéshez:
sütőpapír
kiszúróformák (virág alakú, kb. 5,5-6 cm Ø és kör alakú, kb. 1,5-2 cm Ø)
Tésztához:
175 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Airfryer Sütőpor
120 g vaj vagy margarin
60 g porcukor
1 darab tojássárgája (M-es)
Díszítéshez:
Ezenkívül:
kb. 125 g narancslekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a kakaóval és a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és frissentartó fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Néhány darab sütőpapírt (az Airfryer sütő kosarának megfelelő méretűt) előkészítünk. A pihentetett tésztát lisztezett felületen röviden átgyúrjuk, kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és páros számú korongot (virágmotívumot) szúrunk ki belőle. Ezeket a sütőpapírra helyezzük, és a felének közepéből még kiszúrunk egy-egy kis kört, majd a linzereket az Airfryer sütőbe helyezzük és megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 7-9 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A kész linzereket óvatosan kivesszük az Airfryer sütőből, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni. Addig ismételjük a sütési folyamatot, amíg az összes linzer megsül.
Díszítés:
A díszítő cukormázat a csomagoláson található útmutató szerint előkészítjük, a kiszúrt linzereket tetszés szerint díszítjük, majd süteményrácsra helyezve hagyjuk megszáradni a cukormázat. A motívum nélküli linzereket megkenjük narancslekvárral, és ráhelyezünk mindre 1-1 kiszúrt linzert, majd szobahőmérsékleten legalább 4-5 órát (de még jobb, ha egy éjszakát) pihentetjük.
A lisztet a kakaóval és a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és frissentartó fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Néhány darab sütőpapírt (az Airfryer sütő kosarának megfelelő méretűt) előkészítünk. A pihentetett tésztát lisztezett felületen röviden átgyúrjuk, kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és páros számú korongot (virágmotívumot) szúrunk ki belőle. Ezeket a sütőpapírra helyezzük, és a felének közepéből még kiszúrunk egy-egy kis kört, majd a linzereket az Airfryer sütőbe helyezzük és megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 7-9 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A kész linzereket óvatosan kivesszük az Airfryer sütőből, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni. Addig ismételjük a sütési folyamatot, amíg az összes linzer megsül.
Díszítés:
A díszítő cukormázat a csomagoláson található útmutató szerint előkészítjük, a kiszúrt linzereket tetszés szerint díszítjük, majd süteményrácsra helyezve hagyjuk megszáradni a cukormázat. A motívum nélküli linzereket megkenjük narancslekvárral, és ráhelyezünk mindre 1-1 kiszúrt linzert, majd szobahőmérsékleten legalább 4-5 órát (de még jobb, ha egy éjszakát) pihentetjük.
Tippek:
Mivel a linzer rövid sütési időt igényel és könnyen túlsülhet, az első sütés előtt érdemes egy kis adaggal tesztelnünk saját Airfryer sütőnket.
Sárga linzer készítéséhez a kakaóport váltsuk ki azonos mennyiségű búzaliszttel.
Sárga linzer készítéséhez a kakaóport váltsuk ki azonos mennyiségű búzaliszttel.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?