Mézeskalács kuglóf
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 22 cm):
sütőpapír
Kuglóf formához (Ø 24 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
150 g törökmogyoró
100 g kandírozott narancshéj
250 g lágy vaj vagy margarin
1 tasak Dr. Oetker Marcipán
200 g barna cukor
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
5 darab tojás (M-es)
250 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
30 g Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
150 ml vörösbor
Szóráshoz:
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
Béleljük ki a tortaformát sütőpapírral. Kenjük ki a kuglófformát zsiradékkal és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A mogyorót vágjuk durvára, tegyük az előkészített sütőformába és tegyük a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 7-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a mogyorót a sütőpapírral együtt a formából, és hagyjuk kihűlni.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A mogyorót vágjuk durvára, tegyük az előkészített sütőformába és tegyük a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 7-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a mogyorót a sütőpapírral együtt a formából, és hagyjuk kihűlni.
Elkészítés:
Tészta:
A kandírozott narancshéjat vágjuk apróra. A vajat vagy a margarint egy magas falú keverőtálban keverjük simára a marcipánnal egy konyhai robotgép(habverő) segítségével. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vanillincukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. A keveréket a legmagasabb fokozaton kb. 4 percig keverjük.
Keverjük hozzá a tojásokat kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. Röviden keverjük bele a kandírozott narancshéjat. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a kakaóval és a mézeskalácsfűszerrel, és 2 részletben, közepes sebességen, a vörösborral felváltva keverjük bele.
Végül forgassuk bele a pirított mogyorót.
Öntsük a tésztát a kuglófformába, és simítsuk le a felületét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a kuglófot.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után hagyjuk a süteményt a formában és tegyük egy süteményrácsra, még 10 percig hagyjuk a formában, majd ezután fordítsuk ki egy tortarácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tálaljuk a mézeskalács kuglóftortát porcukorral megszórva.
A kandírozott narancshéjat vágjuk apróra. A vajat vagy a margarint egy magas falú keverőtálban keverjük simára a marcipánnal egy konyhai robotgép(habverő) segítségével. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vanillincukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. A keveréket a legmagasabb fokozaton kb. 4 percig keverjük.
Keverjük hozzá a tojásokat kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. Röviden keverjük bele a kandírozott narancshéjat. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a kakaóval és a mézeskalácsfűszerrel, és 2 részletben, közepes sebességen, a vörösborral felváltva keverjük bele.
Végül forgassuk bele a pirított mogyorót.
Öntsük a tésztát a kuglófformába, és simítsuk le a felületét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a kuglófot.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után hagyjuk a süteményt a formában és tegyük egy süteményrácsra, még 10 percig hagyjuk a formában, majd ezután fordítsuk ki egy tortarácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tálaljuk a mézeskalács kuglóftortát porcukorral megszórva.
Kedvencnek jelölöm
Mézeskalács kuglóf
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 22 cm):
sütőpapír
Kuglóf formához (Ø 24 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
150 g törökmogyoró
100 g kandírozott narancshéj
250 g lágy vaj vagy margarin
1 tasak Dr. Oetker Marcipán
200 g barna cukor
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
5 darab tojás (M-es)
250 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
150 ml vörösbor
Szóráshoz:
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Béleljük ki a tortaformát sütőpapírral. Kenjük ki a kuglófformát zsiradékkal és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A mogyorót vágjuk durvára, tegyük az előkészített sütőformába és tegyük a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 7-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a mogyorót a sütőpapírral együtt a formából, és hagyjuk kihűlni.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A mogyorót vágjuk durvára, tegyük az előkészített sütőformába és tegyük a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 7-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a mogyorót a sütőpapírral együtt a formából, és hagyjuk kihűlni.
Elkészítés:
Tészta:
A kandírozott narancshéjat vágjuk apróra. A vajat vagy a margarint egy magas falú keverőtálban keverjük simára a marcipánnal egy konyhai robotgép(habverő) segítségével. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vanillincukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. A keveréket a legmagasabb fokozaton kb. 4 percig keverjük.
Keverjük hozzá a tojásokat kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. Röviden keverjük bele a kandírozott narancshéjat. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a kakaóval és a mézeskalácsfűszerrel, és 2 részletben, közepes sebességen, a vörösborral felváltva keverjük bele.
Végül forgassuk bele a pirított mogyorót.
Öntsük a tésztát a kuglófformába, és simítsuk le a felületét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a kuglófot.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után hagyjuk a süteményt a formában és tegyük egy süteményrácsra, még 10 percig hagyjuk a formában, majd ezután fordítsuk ki egy tortarácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tálaljuk a mézeskalács kuglóftortát porcukorral megszórva.
A kandírozott narancshéjat vágjuk apróra. A vajat vagy a margarint egy magas falú keverőtálban keverjük simára a marcipánnal egy konyhai robotgép(habverő) segítségével. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vanillincukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. A keveréket a legmagasabb fokozaton kb. 4 percig keverjük.
Keverjük hozzá a tojásokat kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. Röviden keverjük bele a kandírozott narancshéjat. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a kakaóval és a mézeskalácsfűszerrel, és 2 részletben, közepes sebességen, a vörösborral felváltva keverjük bele.
Végül forgassuk bele a pirított mogyorót.
Öntsük a tésztát a kuglófformába, és simítsuk le a felületét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a kuglófot.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után hagyjuk a süteményt a formában és tegyük egy süteményrácsra, még 10 percig hagyjuk a formában, majd ezután fordítsuk ki egy tortarácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tálaljuk a mézeskalács kuglóftortát porcukorral megszórva.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?