Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalács kuglóf

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 22 cm):

sütőpapír

Kuglóf formához (Ø 24 cm):

némi zsiradék

Tésztához:

150 g törökmogyoró
100 g kandírozott narancshéj
250 g lágy vaj vagy margarin
200 g barna cukor
1 csipet só
5 darab tojás (M-es)
250 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
150 ml vörösbor

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Béleljük ki a tortaformát sütőpapírral. Kenjük ki a kuglófformát zsiradékkal és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A mogyorót vágjuk durvára, tegyük az előkészített sütőformába és tegyük a sütő középső részébe.

Sütési idő: kb. 7-10 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a mogyorót a sütőpapírral együtt a formából, és hagyjuk kihűlni.

Elkészítés:

Tészta:
A kandírozott narancshéjat vágjuk apróra. A vajat vagy a margarint egy magas falú keverőtálban keverjük simára a marcipánnal egy konyhai robotgép(habverő) segítségével. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vanillincukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. A keveréket a legmagasabb fokozaton kb. 4 percig keverjük.

Keverjük hozzá a tojásokat kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. Röviden keverjük bele a kandírozott narancshéjat. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a kakaóval és a mézeskalácsfűszerrel, és 2 részletben, közepes sebességen, a vörösborral felváltva keverjük bele.

Végül forgassuk bele a pirított mogyorót.

Öntsük a tésztát a kuglófformába, és simítsuk le a felületét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a kuglófot.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után hagyjuk a süteményt a formában és tegyük egy süteményrácsra, még 10 percig hagyjuk a formában, majd ezután fordítsuk ki egy tortarácsra, és hagyjuk kihűlni.

Tálaljuk a mézeskalács kuglóftortát porcukorral megszórva.
Mézeskalács kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!