
Svéd sáfrányos sütemény



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
A tésztát lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, és kb. 12 egyforma méretű adagra osztjuk. Mindegyik darabot 1-1 kb. 35 cm hosszú hengerré formázzuk, és mindkét oldalról egyformán ”S” betűvé betekerjük. A tésztadarabokat a tepsibe tesszük, és letakarva még egyszer addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20-30 perc).
Kenés:
A tojássárgáját és a tejet összekeverjük, majd megkenjük vele a tésztát. A spirálokba mazsolát nyomkodunk, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:


Svéd sáfrányos sütemény
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
A tésztát lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, és kb. 12 egyforma méretű adagra osztjuk. Mindegyik darabot 1-1 kb. 35 cm hosszú hengerré formázzuk, és mindkét oldalról egyformán ”S” betűvé betekerjük. A tésztadarabokat a tepsibe tesszük, és letakarva még egyszer addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20-30 perc).
Kenés:
A tojássárgáját és a tejet összekeverjük, majd megkenjük vele a tésztát. A spirálokba mazsolát nyomkodunk, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?