Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Svéd sáfrányos sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

250 ml tej
75 g vaj vagy margarin
1 teáskanál őrölt sáfrány
500 g búzaliszt
1 darab tojássárgája (M-es)
75 g cukor
2 csipet só
½ teáskanál őrölt kardamom

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
1 evőkanál tej

Ezenkívül:

néhány mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A tejet és a vajat vagy margarint egy edényben felmelegítjük. Hozzáadjuk a sáfrányt és kevergetés közben feloldjuk. A lisztet keverőtálba öntjük és hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tej-zsiradék-sáfrány keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

A tésztát lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, és kb. 12 egyforma méretű adagra osztjuk. Mindegyik darabot 1-1 kb. 35 cm hosszú hengerré formázzuk, és mindkét oldalról egyformán ”S” betűvé betekerjük. A tésztadarabokat a tepsibe tesszük, és letakarva még egyszer addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20-30 perc).

Kenés:
A tojássárgáját és a tejet összekeverjük, majd megkenjük vele a tésztát. A spirálokba mazsolát nyomkodunk, majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A sütemény fagyasztható.
Svéd sáfrányos sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
45 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-05-12
1 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!