Svéd sáfrányos sütemény
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
A tésztát lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, és kb. 12 egyforma méretű adagra osztjuk. Mindegyik darabot 1-1 kb. 35 cm hosszú hengerré formázzuk, és mindkét oldalról egyformán ”S” betűvé betekerjük. A tésztadarabokat a tepsibe tesszük, és letakarva még egyszer addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20-30 perc).
Kenés:
A tojássárgáját és a tejet összekeverjük, majd megkenjük vele a tésztát. A spirálokba mazsolát nyomkodunk, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Svéd sáfrányos sütemény
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
A tésztát lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, és kb. 12 egyforma méretű adagra osztjuk. Mindegyik darabot 1-1 kb. 35 cm hosszú hengerré formázzuk, és mindkét oldalról egyformán ”S” betűvé betekerjük. A tésztadarabokat a tepsibe tesszük, és letakarva még egyszer addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20-30 perc).
Kenés:
A tojássárgáját és a tejet összekeverjük, majd megkenjük vele a tésztát. A spirálokba mazsolát nyomkodunk, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?