![Kakaós piskóta alaprecept](https://sutnijo.hu/storage/recipes/1316/1865-1316.jpg)
Kakaós piskóta alaprecept
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
Hozzávalók
Kakaós piskóta alaprecept
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A fehérjét robotgéppel elkezdjük habosra verni, majd kanalanként hozzá adagoljuk a cukrot, és fényes kemény habbá verjük. Ezután a sárgákat is egyenként hozzáadjuk, és ezzel is továbbverjük.
A lisztet összekeverjük a kakaóporral, és átszitáljuk, hogy ne maradjanak benne csomók, majd óvatosan fakanállal beleforgatjuk a tojásba. Itt már nem szabad tovább verni, mert akkor összetörik a fehérje, és rágós lesz a tészta.
A tepsibe öntjük, elsimítjuk, és betesszük a sütőbe, majd visszavesszük a hőfokot kb. 155-160 fokra.
Kb. 20-30 perc alatt megsütjük. Az első 10 percben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját! Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy a közepe is megsült-e.
Kivesszük a sütőből, és pár percig a tepsiben hagyjuk pihenni.
Alternatív elkészítés
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Kakaós piskóta alaprecept
Hozzávalók
Kakaós piskóta alaprecept
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A fehérjét robotgéppel elkezdjük habosra verni, majd kanalanként hozzá adagoljuk a cukrot, és fényes kemény habbá verjük. Ezután a sárgákat is egyenként hozzáadjuk, és ezzel is továbbverjük.
A lisztet összekeverjük a kakaóporral, és átszitáljuk, hogy ne maradjanak benne csomók, majd óvatosan fakanállal beleforgatjuk a tojásba. Itt már nem szabad tovább verni, mert akkor összetörik a fehérje, és rágós lesz a tészta.
A tepsibe öntjük, elsimítjuk, és betesszük a sütőbe, majd visszavesszük a hőfokot kb. 155-160 fokra.
Kb. 20-30 perc alatt megsütjük. Az első 10 percben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját! Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy a közepe is megsült-e.
Kivesszük a sütőből, és pár percig a tepsiben hagyjuk pihenni.
Alternatív elkészítés
![Kakaós piskóta alaprecept](https://sutnijo.hu/storage/recipes/1316/1865-1316.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?