Kakaóscsiga-keksz
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g vaj vagy margarin
100 g porcukor
1 darab tojássárgája (M-es)
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Töltelékhez:
60 g vaj vagy margarin
30 g porcukor
20 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk, simára keverjük a cukorral és a kakaóporral, majd hagyjuk kicsit hűlni.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd egy kb. 35x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Vékonyan, egyenletesen megkenjük a töltelékkel, majd az egyik hosszabbik oldalától indítva feltekerjük. A tekercset éles késsel kb. 1,2-1,5 cm széles darabokra vágjuk, és az így kapott csigákat oldalukra fordítva, egymástól kellő távolságban a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk, simára keverjük a cukorral és a kakaóporral, majd hagyjuk kicsit hűlni.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd egy kb. 35x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Vékonyan, egyenletesen megkenjük a töltelékkel, majd az egyik hosszabbik oldalától indítva feltekerjük. A tekercset éles késsel kb. 1,2-1,5 cm széles darabokra vágjuk, és az így kapott csigákat oldalukra fordítva, egymástól kellő távolságban a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Még szebbek és formásabbak lesznek a kekszek, ha a töltelékkel megkent tésztát először pizzavágóval csíkokra vágjuk, majd a csíkokat egyesével tekerjük fel csiga alakban.
Kedvencnek jelölöm
Kakaóscsiga-keksz
Hozzávalók
kb. 26-33 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g vaj vagy margarin
100 g porcukor
1 darab tojássárgája (M-es)
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk, simára keverjük a cukorral és a kakaóporral, majd hagyjuk kicsit hűlni.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd egy kb. 35x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Vékonyan, egyenletesen megkenjük a töltelékkel, majd az egyik hosszabbik oldalától indítva feltekerjük. A tekercset éles késsel kb. 1,2-1,5 cm széles darabokra vágjuk, és az így kapott csigákat oldalukra fordítva, egymástól kellő távolságban a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk, simára keverjük a cukorral és a kakaóporral, majd hagyjuk kicsit hűlni.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd egy kb. 35x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Vékonyan, egyenletesen megkenjük a töltelékkel, majd az egyik hosszabbik oldalától indítva feltekerjük. A tekercset éles késsel kb. 1,2-1,5 cm széles darabokra vágjuk, és az így kapott csigákat oldalukra fordítva, egymástól kellő távolságban a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Még szebbek és formásabbak lesznek a kekszek, ha a töltelékkel megkent tésztát először pizzavágóval csíkokra vágjuk, majd a csíkokat egyesével tekerjük fel csiga alakban.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?