Kakaóscsiga-keksz
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk, simára keverjük a cukorral és a kakaóporral, majd hagyjuk kicsit hűlni.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd egy kb. 35x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Vékonyan, egyenletesen megkenjük a töltelékkel, majd az egyik hosszabbik oldalától indítva feltekerjük. A tekercset éles késsel kb. 1,2-1,5 cm széles darabokra vágjuk, és az így kapott csigákat oldalukra fordítva, egymástól kellő távolságban a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Kakaóscsiga-keksz
Hozzávalók
kb. 26-33 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk, simára keverjük a cukorral és a kakaóporral, majd hagyjuk kicsit hűlni.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd egy kb. 35x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Vékonyan, egyenletesen megkenjük a töltelékkel, majd az egyik hosszabbik oldalától indítva feltekerjük. A tekercset éles késsel kb. 1,2-1,5 cm széles darabokra vágjuk, és az így kapott csigákat oldalukra fordítva, egymástól kellő távolságban a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?