Fánkgolyók Airfryerben
Hozzávalók
Tésztához:
160 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Airfryer Sütőpor
150 g natúr joghurt
40 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
Formázáshoz:
némi búzaliszt
némi étolaj, pl. napraforgóolaj
Sütéshez:
némi étolaj, pl. napraforgóolaj
Forgatáshoz:
kb. 50 g vaj vagy margarin
3-4 evőkanál porcukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
Öntethez:
1 tasak Dr. Oetker Desszertöntet csokoládéízű
250 ml tej
1 evőkanál cukor
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
A joghurtot összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd röviden, spatulával addig keverjük, amíg összeáll a tészta (lágyabb tésztát fogunk kapni). A tésztát áthelyezzük egy liszttel jól beszórt felületre, röviden átgyúrjuk, majd 10-12 egyenlő részre osztjuk, és olajba mártott kézzel golyókat formázunk belőlük.
Az Airfryer sütő kosarát vékonyan kikenjük olajjal, egymástól kis távolságban belehelyezzük a golyókat, egyszerre mindig annyit, amennyi biztosan elfér a sütőben, és a fánkokat megsütjük. A sütési idő felénél megrázzuk a kosarat (vagy megfordítjuk a fánkokat).
Légkeveréses sütés: 160 °C
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A sütést addig folytatjuk, amíg az összes fánkgolyó elkészül. Közben a vajat vagy margarint megolvasztjuk, és a porcukrot összekeverjük a fahéjjal. A kész fánkokat óvatosan kivesszük az Airfryer sütőből, megmártjuk az olvasztott zsiradékban, és meghempergetjük a fahéjas porcukorban.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd kézi habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk. A fánkgolyók mellé tálaljuk.
A joghurtot összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd röviden, spatulával addig keverjük, amíg összeáll a tészta (lágyabb tésztát fogunk kapni). A tésztát áthelyezzük egy liszttel jól beszórt felületre, röviden átgyúrjuk, majd 10-12 egyenlő részre osztjuk, és olajba mártott kézzel golyókat formázunk belőlük.
Az Airfryer sütő kosarát vékonyan kikenjük olajjal, egymástól kis távolságban belehelyezzük a golyókat, egyszerre mindig annyit, amennyi biztosan elfér a sütőben, és a fánkokat megsütjük. A sütési idő felénél megrázzuk a kosarat (vagy megfordítjuk a fánkokat).
Légkeveréses sütés: 160 °C
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A sütést addig folytatjuk, amíg az összes fánkgolyó elkészül. Közben a vajat vagy margarint megolvasztjuk, és a porcukrot összekeverjük a fahéjjal. A kész fánkokat óvatosan kivesszük az Airfryer sütőből, megmártjuk az olvasztott zsiradékban, és meghempergetjük a fahéjas porcukorban.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd kézi habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk. A fánkgolyók mellé tálaljuk.
Tipp:
A fánkgolyókhoz válasszunk görög joghurtot vagy magasabb zsírtartalmú hagyományos joghurtot. A zsírszegény joghurtot érdemes felhasználás előtt szűrőbe téve lecsepegtetni, majd utána kimérni és úgy a tésztához adni.
Kedvencnek jelölöm
Fánkgolyók Airfryerben
Hozzávalók
kb. 10-12 darab elkészítéséhez
Tésztához:
160 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Airfryer Sütőpor
150 g natúr joghurt
40 g cukor
Formázáshoz:
némi búzaliszt
némi étolaj, pl. napraforgóolaj
Sütéshez:
némi étolaj, pl. napraforgóolaj
Forgatáshoz:
kb. 50 g vaj vagy margarin
3-4 evőkanál porcukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
A joghurtot összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd röviden, spatulával addig keverjük, amíg összeáll a tészta (lágyabb tésztát fogunk kapni). A tésztát áthelyezzük egy liszttel jól beszórt felületre, röviden átgyúrjuk, majd 10-12 egyenlő részre osztjuk, és olajba mártott kézzel golyókat formázunk belőlük.
Az Airfryer sütő kosarát vékonyan kikenjük olajjal, egymástól kis távolságban belehelyezzük a golyókat, egyszerre mindig annyit, amennyi biztosan elfér a sütőben, és a fánkokat megsütjük. A sütési idő felénél megrázzuk a kosarat (vagy megfordítjuk a fánkokat).
Légkeveréses sütés: 160 °C
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A sütést addig folytatjuk, amíg az összes fánkgolyó elkészül. Közben a vajat vagy margarint megolvasztjuk, és a porcukrot összekeverjük a fahéjjal. A kész fánkokat óvatosan kivesszük az Airfryer sütőből, megmártjuk az olvasztott zsiradékban, és meghempergetjük a fahéjas porcukorban.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd kézi habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk. A fánkgolyók mellé tálaljuk.
A joghurtot összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd röviden, spatulával addig keverjük, amíg összeáll a tészta (lágyabb tésztát fogunk kapni). A tésztát áthelyezzük egy liszttel jól beszórt felületre, röviden átgyúrjuk, majd 10-12 egyenlő részre osztjuk, és olajba mártott kézzel golyókat formázunk belőlük.
Az Airfryer sütő kosarát vékonyan kikenjük olajjal, egymástól kis távolságban belehelyezzük a golyókat, egyszerre mindig annyit, amennyi biztosan elfér a sütőben, és a fánkokat megsütjük. A sütési idő felénél megrázzuk a kosarat (vagy megfordítjuk a fánkokat).
Légkeveréses sütés: 160 °C
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A sütést addig folytatjuk, amíg az összes fánkgolyó elkészül. Közben a vajat vagy margarint megolvasztjuk, és a porcukrot összekeverjük a fahéjjal. A kész fánkokat óvatosan kivesszük az Airfryer sütőből, megmártjuk az olvasztott zsiradékban, és meghempergetjük a fahéjas porcukorban.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd kézi habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk. A fánkgolyók mellé tálaljuk.
Tipp:
A fánkgolyókhoz válasszunk görög joghurtot vagy magasabb zsírtartalmú hagyományos joghurtot. A zsírszegény joghurtot érdemes felhasználás előtt szűrőbe téve lecsepegtetni, majd utána kimérni és úgy a tésztához adni.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?