Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fánkgolyók Airfryerben

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10-12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 darab elkészítéséhez

Tésztához:

160 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Airfryer Sütőpor
150 g natúr joghurt
40 g cukor

Formázáshoz:

némi búzaliszt
némi étolaj, pl. napraforgóolaj

Sütéshez:

némi étolaj, pl. napraforgóolaj

Forgatáshoz:

kb. 50 g vaj vagy margarin
3-4 evőkanál porcukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj

Öntethez:

250 ml tej
1 evőkanál cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A joghurtot összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd röviden, spatulával addig keverjük, amíg összeáll a tészta (lágyabb tésztát fogunk kapni). A tésztát áthelyezzük egy liszttel jól beszórt felületre, röviden átgyúrjuk, majd 10-12 egyenlő részre osztjuk, és olajba mártott kézzel golyókat formázunk belőlük.

Az Airfryer sütő kosarát vékonyan kikenjük olajjal, egymástól kis távolságban belehelyezzük a golyókat, egyszerre mindig annyit, amennyi biztosan elfér a sütőben, és a fánkokat megsütjük. A sütési idő felénél megrázzuk a kosarat (vagy megfordítjuk a fánkokat).

Légkeveréses sütés: 160 °C

Sütési idő: kb. 12-14 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!

A sütést addig folytatjuk, amíg az összes fánkgolyó elkészül. Közben a vajat vagy margarint megolvasztjuk, és a porcukrot összekeverjük a fahéjjal. A kész fánkokat óvatosan kivesszük az Airfryer sütőből, megmártjuk az olvasztott zsiradékban, és meghempergetjük a fahéjas porcukorban.

Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd kézi habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk. A fánkgolyók mellé tálaljuk.

Tipp:

A fánkgolyókhoz válasszunk görög joghurtot vagy magasabb zsírtartalmú hagyományos joghurtot. A zsírszegény joghurtot érdemes felhasználás előtt szűrőbe téve lecsepegtetni, majd utána kimérni és úgy a tésztához adni.
Fánkgolyók Airfryerben

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
54 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!