Karácsonyi fatörzs torta
Hozzávalók
Kakaós laphoz:
3 db tojás
15 dkg cukor
0,3 dl olaj
1 dl tej
16 dkg liszt
2 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
4 g Dr. Oetker Sütőpor
Krémhez:
3,5 dl tej
10 dkg cukor
1 csomag étcsokis pudingpor
40 dkg margarin
1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Díszítéshez:
fondant
dekorcukor
Elkészítés
Elkészítés
A laphoz a tojásfehérjéket 6 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel és az olajjal kihabosítjuk. Majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaóporos lisztet és jól elkeverjük. Végül a fehérjehabot is belekeverjük. Sütünk egy kb.35×40 cm-es lapot, papírral bélelt tepsiben. 170 fokon légkeveréses sütőben.
A krémhez a pudingport a tejben a cukorral megfőzzük, majd ha kihűlt jól kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. A lapot megkenjük egy kevés krémmel, feltekerjük, kívül is megkenjük, villával kissé megcsíkozzuk. A maradék krémet félretesszük.3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Ezután 3 részre vágjuk, két kisebb és egy nagyobb. Egy tálcán összeállítjuk a tortát, úgy, hogy a nagyobbik két oldalához illesztjük a két kisebb darabot. A maradék krémmel nyomózsákból feldíszítjük. Majd fondatból készítünk díszeket és ezeket is rátesszük. Még dekor cukorral is díszíthetjük.
A krémhez a pudingport a tejben a cukorral megfőzzük, majd ha kihűlt jól kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. A lapot megkenjük egy kevés krémmel, feltekerjük, kívül is megkenjük, villával kissé megcsíkozzuk. A maradék krémet félretesszük.3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Ezután 3 részre vágjuk, két kisebb és egy nagyobb. Egy tálcán összeállítjuk a tortát, úgy, hogy a nagyobbik két oldalához illesztjük a két kisebb darabot. A maradék krémmel nyomózsákból feldíszítjük. Majd fondatból készítünk díszeket és ezeket is rátesszük. Még dekor cukorral is díszíthetjük.
Tálalás
16 szelet.
Tárolás
Hűtőben.
Kedvencnek jelölöm
Karácsonyi fatörzs torta
Hozzávalók
Kakaós laphoz:
3 db tojás
15 dkg cukor
0,3 dl olaj
1 dl tej
16 dkg liszt
Krémhez:
3,5 dl tej
10 dkg cukor
1 csomag étcsokis pudingpor
40 dkg margarin
1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Díszítéshez:
fondant
dekorcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A laphoz a tojásfehérjéket 6 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel és az olajjal kihabosítjuk. Majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaóporos lisztet és jól elkeverjük. Végül a fehérjehabot is belekeverjük. Sütünk egy kb.35×40 cm-es lapot, papírral bélelt tepsiben. 170 fokon légkeveréses sütőben.
A krémhez a pudingport a tejben a cukorral megfőzzük, majd ha kihűlt jól kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. A lapot megkenjük egy kevés krémmel, feltekerjük, kívül is megkenjük, villával kissé megcsíkozzuk. A maradék krémet félretesszük.3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Ezután 3 részre vágjuk, két kisebb és egy nagyobb. Egy tálcán összeállítjuk a tortát, úgy, hogy a nagyobbik két oldalához illesztjük a két kisebb darabot. A maradék krémmel nyomózsákból feldíszítjük. Majd fondatból készítünk díszeket és ezeket is rátesszük. Még dekor cukorral is díszíthetjük.
A krémhez a pudingport a tejben a cukorral megfőzzük, majd ha kihűlt jól kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. A lapot megkenjük egy kevés krémmel, feltekerjük, kívül is megkenjük, villával kissé megcsíkozzuk. A maradék krémet félretesszük.3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Ezután 3 részre vágjuk, két kisebb és egy nagyobb. Egy tálcán összeállítjuk a tortát, úgy, hogy a nagyobbik két oldalához illesztjük a két kisebb darabot. A maradék krémmel nyomózsákból feldíszítjük. Majd fondatból készítünk díszeket és ezeket is rátesszük. Még dekor cukorral is díszíthetjük.
Tálalás
16 szelet.
Tárolás
Hűtőben.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?