Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi fatörzs torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós laphoz:

3 db tojás
15 dkg cukor
0,3 dl olaj
1 dl tej
16 dkg liszt

Krémhez:

3,5 dl tej
10 dkg cukor
1 csomag étcsokis pudingpor
40 dkg margarin

Díszítéshez:

fondant
dekorcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A laphoz a tojásfehérjéket 6 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel és az olajjal kihabosítjuk. Majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaóporos lisztet és jól elkeverjük. Végül a fehérjehabot is belekeverjük. Sütünk egy kb.35×40 cm-es lapot, papírral bélelt tepsiben. 170 fokon légkeveréses sütőben.
A krémhez a pudingport a tejben a cukorral megfőzzük, majd ha kihűlt jól kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. A lapot megkenjük egy kevés krémmel, feltekerjük, kívül is megkenjük, villával kissé megcsíkozzuk. A maradék krémet félretesszük.3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Ezután 3 részre vágjuk, két kisebb és egy nagyobb. Egy tálcán összeállítjuk a tortát, úgy, hogy a nagyobbik két oldalához illesztjük a két kisebb darabot. A maradék krémmel nyomózsákból feldíszítjük. Majd fondatból készítünk díszeket és ezeket is rátesszük. Még dekor cukorral is díszíthetjük.

Tálalás

16 szelet.

Tárolás

Hűtőben.
Karácsonyi fatörzs torta Karácsonyi fatörzs torta Karácsonyi fatörzs torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!