
Karácsonyi trifle



Hozzávalók
Almakompóthoz:
Pudingos réteghez:
Összeállításhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, magházukat eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk. A citromlével és a kétféle cukorral együtt egy főzőedénybe tesszük, és közepes hőmérsékleten, gyakran megkeverve puhára pároljuk. Amikor megpuhult az alma, lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Pudingos réteg:
A pudingport legalább 6 evőkanál tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és frissentartó fóliával lefedve hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
A spekulatius kekszet fagyasztó tasakba tesszük, lezárjuk, majd sodrófával morzsa állagúra törjük. Elosztjuk 4 desszertes pohárban, meglocsoljuk a krémlikőrrel, majd rákanalazzuk a pudingot. Az almakompótból egy keveset félreteszünk, a többit elosztjuk a puding rétegen. A hideg habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd az almakompótra halmozzuk. A tejszínhabra kanalazzuk a karamellöntetet, és ezen elosztjuk a félretett almakompótot. Tálalásig hűtőbe tesszük a pohárdesszerteket, majd megszórjuk a szeletelt mandulával, az aprított pisztáciával és a dekor cukorral. Egy-egy felezett spekulatius keksszel díszítjük.
Tipp:


Karácsonyi trifle
Hozzávalók
k. 4 adag elkészítéséhez
Almakompóthoz:
Pudingos réteghez:
Összeállításhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, magházukat eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk. A citromlével és a kétféle cukorral együtt egy főzőedénybe tesszük, és közepes hőmérsékleten, gyakran megkeverve puhára pároljuk. Amikor megpuhult az alma, lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Pudingos réteg:
A pudingport legalább 6 evőkanál tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és frissentartó fóliával lefedve hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
A spekulatius kekszet fagyasztó tasakba tesszük, lezárjuk, majd sodrófával morzsa állagúra törjük. Elosztjuk 4 desszertes pohárban, meglocsoljuk a krémlikőrrel, majd rákanalazzuk a pudingot. Az almakompótból egy keveset félreteszünk, a többit elosztjuk a puding rétegen. A hideg habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd az almakompótra halmozzuk. A tejszínhabra kanalazzuk a karamellöntetet, és ezen elosztjuk a félretett almakompótot. Tálalásig hűtőbe tesszük a pohárdesszerteket, majd megszórjuk a szeletelt mandulával, az aprított pisztáciával és a dekor cukorral. Egy-egy felezett spekulatius keksszel díszítjük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?