Karácsonyi trifle
Hozzávalók
Almakompóthoz:
650 g alma
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál cukor (ízlés szerint)
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
Pudingos réteghez:
500 ml tej
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding karácsonyi fűszeres
3-4 csapott evőkanál cukor
Összeállításhoz:
175 g spekulatius keksz
kb. 4 evőkanál ír krémlikőr
200 ml hideg habtejszín
1 evőkanál porcukor
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
kb. 4 evőkanál karamellöntet
Díszítéshez:
némi szeletelt mandula
némi aprított pisztácia
Dr. Oetker Dekor Mézeskalács színes
2 darab spekulatius keksz
Elkészítés
Elkészítés:
Almakompót:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, magházukat eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk. A citromlével és a kétféle cukorral együtt egy főzőedénybe tesszük, és közepes hőmérsékleten, gyakran megkeverve puhára pároljuk. Amikor megpuhult az alma, lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Pudingos réteg:
A pudingport legalább 6 evőkanál tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és frissentartó fóliával lefedve hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
A spekulatius kekszet fagyasztó tasakba tesszük, lezárjuk, majd sodrófával morzsa állagúra törjük. Elosztjuk 4 desszertes pohárban, meglocsoljuk a krémlikőrrel, majd rákanalazzuk a pudingot. Az almakompótból egy keveset félreteszünk, a többit elosztjuk a puding rétegen. A hideg habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd az almakompótra halmozzuk. A tejszínhabra kanalazzuk a karamellöntetet, és ezen elosztjuk a félretett almakompótot. Tálalásig hűtőbe tesszük a pohárdesszerteket, majd megszórjuk a szeletelt mandulával, az aprított pisztáciával és a dekor cukorral. Egy-egy felezett spekulatius keksszel díszítjük.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, magházukat eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk. A citromlével és a kétféle cukorral együtt egy főzőedénybe tesszük, és közepes hőmérsékleten, gyakran megkeverve puhára pároljuk. Amikor megpuhult az alma, lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Pudingos réteg:
A pudingport legalább 6 evőkanál tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és frissentartó fóliával lefedve hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
A spekulatius kekszet fagyasztó tasakba tesszük, lezárjuk, majd sodrófával morzsa állagúra törjük. Elosztjuk 4 desszertes pohárban, meglocsoljuk a krémlikőrrel, majd rákanalazzuk a pudingot. Az almakompótból egy keveset félreteszünk, a többit elosztjuk a puding rétegen. A hideg habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd az almakompótra halmozzuk. A tejszínhabra kanalazzuk a karamellöntetet, és ezen elosztjuk a félretett almakompótot. Tálalásig hűtőbe tesszük a pohárdesszerteket, majd megszórjuk a szeletelt mandulával, az aprított pisztáciával és a dekor cukorral. Egy-egy felezett spekulatius keksszel díszítjük.
Tipp:
Karamellás vagy vajas kekszet is választhatunk a pohárdesszerthez, alma helyett pedig körtével is elkészíthetjük.
Kedvencnek jelölöm
Karácsonyi trifle
Hozzávalók
k. 4 adag elkészítéséhez
Almakompóthoz:
650 g alma
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál cukor (ízlés szerint)
Pudingos réteghez:
500 ml tej
3-4 csapott evőkanál cukor
Összeállításhoz:
175 g spekulatius keksz
kb. 4 evőkanál ír krémlikőr
200 ml hideg habtejszín
1 evőkanál porcukor
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
kb. 4 evőkanál karamellöntet
Díszítéshez:
némi szeletelt mandula
némi aprított pisztácia
2 darab spekulatius keksz
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Almakompót:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, magházukat eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk. A citromlével és a kétféle cukorral együtt egy főzőedénybe tesszük, és közepes hőmérsékleten, gyakran megkeverve puhára pároljuk. Amikor megpuhult az alma, lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Pudingos réteg:
A pudingport legalább 6 evőkanál tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és frissentartó fóliával lefedve hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
A spekulatius kekszet fagyasztó tasakba tesszük, lezárjuk, majd sodrófával morzsa állagúra törjük. Elosztjuk 4 desszertes pohárban, meglocsoljuk a krémlikőrrel, majd rákanalazzuk a pudingot. Az almakompótból egy keveset félreteszünk, a többit elosztjuk a puding rétegen. A hideg habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd az almakompótra halmozzuk. A tejszínhabra kanalazzuk a karamellöntetet, és ezen elosztjuk a félretett almakompótot. Tálalásig hűtőbe tesszük a pohárdesszerteket, majd megszórjuk a szeletelt mandulával, az aprított pisztáciával és a dekor cukorral. Egy-egy felezett spekulatius keksszel díszítjük.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, magházukat eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk. A citromlével és a kétféle cukorral együtt egy főzőedénybe tesszük, és közepes hőmérsékleten, gyakran megkeverve puhára pároljuk. Amikor megpuhult az alma, lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Pudingos réteg:
A pudingport legalább 6 evőkanál tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és frissentartó fóliával lefedve hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
A spekulatius kekszet fagyasztó tasakba tesszük, lezárjuk, majd sodrófával morzsa állagúra törjük. Elosztjuk 4 desszertes pohárban, meglocsoljuk a krémlikőrrel, majd rákanalazzuk a pudingot. Az almakompótból egy keveset félreteszünk, a többit elosztjuk a puding rétegen. A hideg habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd az almakompótra halmozzuk. A tejszínhabra kanalazzuk a karamellöntetet, és ezen elosztjuk a félretett almakompótot. Tálalásig hűtőbe tesszük a pohárdesszerteket, majd megszórjuk a szeletelt mandulával, az aprított pisztáciával és a dekor cukorral. Egy-egy felezett spekulatius keksszel díszítjük.
Tipp:
Karamellás vagy vajas kekszet is választhatunk a pohárdesszerthez, alma helyett pedig körtével is elkészíthetjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?