Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés Csillagtallérok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 35 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 35 darab elkészítéséhez

Tésztához:

275 g búzaliszt
150 g Rama Vajas Íz
100 g porcukor
1 darab tojás (közepes méretű)
1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
1 csapott kávéskanál őrölt szegfűszeg

Díszítéshez:

100 g fehér tortabevonó
csokoládészívek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Csokoládés Csillagtallérok hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk és kb. fél óráig hűvös helyen pihentetjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk és kb. 3 mm vastagságú lappá nyújtjuk. A lapot egy kb. 4,5 cm átmérőjű kiszúróformával kiszaggatjuk. A tallérok felét egy kisebb, csillag alakú kiszúróformával a tallér közepén kiszúrjuk. Valamennyi tallért a sütőtepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a Csokoládés Csillagtallérok süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Díszítés:
A tortabevonókat durva darabokra törjük és külön-külön vízgőz felett megolvasztjuk. A megolvasztott tortabevonót nyomózsákba töltjük. A teli tallérlapokat ét illetve fehér tortabevonóval töltjük, majd egy csillaggal kiszúrt lappal lefedjük. Az étcsokoládéval töltött tallért a csillagforma körül 5 db fehér dekorszívvel kirakjuk és fordítva. A tortabevonót hagyjuk megszilárdulni.

Tipp:

A Csokoládés Csillagtallérok sütemény jól záródó fémdobozban akár 3 hétig is eltartható.
Ízlés szerint a Csokoládés Csillagtallérok tovább díszíthető cukrászati dekortermékekkel.
Csokoládés Csillagtallérok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!