Csokoládés Csillagtallérok
Hozzávalók
Tésztához:
275 g búzaliszt
150 g Rama Vajas Íz
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 darab tojás (közepes méretű)
1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
1 csapott kávéskanál őrölt szegfűszeg
Díszítéshez:
100 g fehér tortabevonó
100 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
csokoládészívek
Elkészítés
Előkészítés:
A Csokoládés Csillagtallérok hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk és kb. fél óráig hűvös helyen pihentetjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk és kb. 3 mm vastagságú lappá nyújtjuk. A lapot egy kb. 4,5 cm átmérőjű kiszúróformával kiszaggatjuk. A tallérok felét egy kisebb, csillag alakú kiszúróformával a tallér közepén kiszúrjuk. Valamennyi tallért a sütőtepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a Csokoládés Csillagtallérok süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A tortabevonókat durva darabokra törjük és külön-külön vízgőz felett megolvasztjuk. A megolvasztott tortabevonót nyomózsákba töltjük. A teli tallérlapokat ét illetve fehér tortabevonóval töltjük, majd egy csillaggal kiszúrt lappal lefedjük. Az étcsokoládéval töltött tallért a csillagforma körül 5 db fehér dekorszívvel kirakjuk és fordítva. A tortabevonót hagyjuk megszilárdulni.
A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk és kb. fél óráig hűvös helyen pihentetjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk és kb. 3 mm vastagságú lappá nyújtjuk. A lapot egy kb. 4,5 cm átmérőjű kiszúróformával kiszaggatjuk. A tallérok felét egy kisebb, csillag alakú kiszúróformával a tallér közepén kiszúrjuk. Valamennyi tallért a sütőtepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a Csokoládés Csillagtallérok süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A tortabevonókat durva darabokra törjük és külön-külön vízgőz felett megolvasztjuk. A megolvasztott tortabevonót nyomózsákba töltjük. A teli tallérlapokat ét illetve fehér tortabevonóval töltjük, majd egy csillaggal kiszúrt lappal lefedjük. Az étcsokoládéval töltött tallért a csillagforma körül 5 db fehér dekorszívvel kirakjuk és fordítva. A tortabevonót hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
A Csokoládés Csillagtallérok sütemény jól záródó fémdobozban akár 3 hétig is eltartható.
Ízlés szerint a Csokoládés Csillagtallérok tovább díszíthető cukrászati dekortermékekkel.
Ízlés szerint a Csokoládés Csillagtallérok tovább díszíthető cukrászati dekortermékekkel.
Kedvencnek jelölöm
Csokoládés Csillagtallérok
Hozzávalók
kb. 35 darab elkészítéséhez
Tésztához:
275 g búzaliszt
150 g Rama Vajas Íz
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 darab tojás (közepes méretű)
1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
1 csapott kávéskanál őrölt szegfűszeg
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Csokoládés Csillagtallérok hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk és kb. fél óráig hűvös helyen pihentetjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk és kb. 3 mm vastagságú lappá nyújtjuk. A lapot egy kb. 4,5 cm átmérőjű kiszúróformával kiszaggatjuk. A tallérok felét egy kisebb, csillag alakú kiszúróformával a tallér közepén kiszúrjuk. Valamennyi tallért a sütőtepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a Csokoládés Csillagtallérok süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A tortabevonókat durva darabokra törjük és külön-külön vízgőz felett megolvasztjuk. A megolvasztott tortabevonót nyomózsákba töltjük. A teli tallérlapokat ét illetve fehér tortabevonóval töltjük, majd egy csillaggal kiszúrt lappal lefedjük. Az étcsokoládéval töltött tallért a csillagforma körül 5 db fehér dekorszívvel kirakjuk és fordítva. A tortabevonót hagyjuk megszilárdulni.
A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk és kb. fél óráig hűvös helyen pihentetjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk és kb. 3 mm vastagságú lappá nyújtjuk. A lapot egy kb. 4,5 cm átmérőjű kiszúróformával kiszaggatjuk. A tallérok felét egy kisebb, csillag alakú kiszúróformával a tallér közepén kiszúrjuk. Valamennyi tallért a sütőtepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a Csokoládés Csillagtallérok süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A tortabevonókat durva darabokra törjük és külön-külön vízgőz felett megolvasztjuk. A megolvasztott tortabevonót nyomózsákba töltjük. A teli tallérlapokat ét illetve fehér tortabevonóval töltjük, majd egy csillaggal kiszúrt lappal lefedjük. Az étcsokoládéval töltött tallért a csillagforma körül 5 db fehér dekorszívvel kirakjuk és fordítva. A tortabevonót hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
A Csokoládés Csillagtallérok sütemény jól záródó fémdobozban akár 3 hétig is eltartható.
Ízlés szerint a Csokoládés Csillagtallérok tovább díszíthető cukrászati dekortermékekkel.
Ízlés szerint a Csokoládés Csillagtallérok tovább díszíthető cukrászati dekortermékekkel.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?