Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karamell pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

35 dkg liszt
12 dkg margarin vagy zsír
2 dl tejföl
1 csipet só

Karamell krém:

22 dkg kristálycukor
6 dkg liszt
10 dkg vaj vagy margarin
2.5 dl tej
1 dl víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tészta: A lisztet összekeverem a sütőporral, utána a többi hozzávalóval simára gyúrom. 4 cipót formázok belőle. Vékonyra kinyújtom, majd külön -külön zsírozott tepsi hátán megsütöm mind a négyet. Sütés előtt megszurkálom a lapokat. Közepes hőfokon kell sütni, nem szabad a tésztának megbarnulnia. Ne ijedjetek meg, először kemény a kisült tészta!
Krém: 12 dkg cukrot kis lángon barnára pirítok, állandó keverés mellett. Hozzáöntöm az 1 dl vizet. Addig kavargatom, amíg a karamell felolvad, utána hozzáöntök 1,5 dl tejet, összekeverem. A maradék 1 dl tejet simára keverem a 6 dkg liszttel, hozzáöntöm a karamellhez, állandó keverés mellett sűrűre főzöm. A maradék cukrot és a vajat kikeverem, a kihűlt karamellkrémhez adom. A lapokat megkenem a krémmel, egymásra rakom, alufóliával letakarom. 1 napig állni hagyom. Másnapra megpuhul, nagyon finom lesz.
Ízlés szerint lehet porcukrozni a tetejét.
Ez a recept Anyukám szakácsfüzetéből van.

Tálalás

Kb. 30-40 darab lesz belőle, attól függ mekkorára vágjuk.

Tárolás

Letakarva sokáig friss marad, ha "marad" belőle.

Alternatív elkészítés

A krémet nem kell vastagon kenni a tésztára!
Karamell pite Karamell pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!