
Karamell pite


Hozzávalók
Tészta:
Karamell krém:
Elkészítés
Elkészítés
Krém: 12 dkg cukrot kis lángon barnára pirítok, állandó keverés mellett. Hozzáöntöm az 1 dl vizet. Addig kavargatom, amíg a karamell felolvad, utána hozzáöntök 1,5 dl tejet, összekeverem. A maradék 1 dl tejet simára keverem a 6 dkg liszttel, hozzáöntöm a karamellhez, állandó keverés mellett sűrűre főzöm. A maradék cukrot és a vajat kikeverem, a kihűlt karamellkrémhez adom. A lapokat megkenem a krémmel, egymásra rakom, alufóliával letakarom. 1 napig állni hagyom. Másnapra megpuhul, nagyon finom lesz.
Ízlés szerint lehet porcukrozni a tetejét.
Ez a recept Anyukám szakácsfüzetéből van.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés



Karamell pite
Hozzávalók
Karamell krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Krém: 12 dkg cukrot kis lángon barnára pirítok, állandó keverés mellett. Hozzáöntöm az 1 dl vizet. Addig kavargatom, amíg a karamell felolvad, utána hozzáöntök 1,5 dl tejet, összekeverem. A maradék 1 dl tejet simára keverem a 6 dkg liszttel, hozzáöntöm a karamellhez, állandó keverés mellett sűrűre főzöm. A maradék cukrot és a vajat kikeverem, a kihűlt karamellkrémhez adom. A lapokat megkenem a krémmel, egymásra rakom, alufóliával letakarom. 1 napig állni hagyom. Másnapra megpuhul, nagyon finom lesz.
Ízlés szerint lehet porcukrozni a tetejét.
Ez a recept Anyukám szakácsfüzetéből van.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?