Karamellás-banános pohárdesszert
Hozzávalók
Krémhez:
Rétegezéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A pudingport legalább 6 evőkanál tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és frissentartó fóliával lefedve hagyjuk kihűlni. A hideg habtejszínt keverőpohárban keményre felverjük. Erőteljesen átkeverjük a kihűlt pudingot, majd óvatosan, spatulával beleforgatjuk a tejszínhabot.
Összeállítás:
A banánt meghámozzuk, karikákra vágjuk, majd 4 desszertes pohárban elosztjuk a karamellás krémet, a kekszmorzsát és a banánkarikákat. A desszertek tetejére karamellamorzsát szórunk, és tálalásig hűtőbe tesszük a pohárdesszerteket.
Tipp:
Karamellás-banános pohárdesszert
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Rétegezéshez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A pudingport legalább 6 evőkanál tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és frissentartó fóliával lefedve hagyjuk kihűlni. A hideg habtejszínt keverőpohárban keményre felverjük. Erőteljesen átkeverjük a kihűlt pudingot, majd óvatosan, spatulával beleforgatjuk a tejszínhabot.
Összeállítás:
A banánt meghámozzuk, karikákra vágjuk, majd 4 desszertes pohárban elosztjuk a karamellás krémet, a kekszmorzsát és a banánkarikákat. A desszertek tetejére karamellamorzsát szórunk, és tálalásig hűtőbe tesszük a pohárdesszerteket.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?