Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszgolyó pohárdesszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

50 g cukor
500 ml kókuszital
1 evőkanál Dr. Oetker Aroma rum

Rétegezéshez:

1 csapott evőkanál porcukor
240 g meggybefőtt (magozott, lecsepegtetve)
5 evőkanál kókuszreszelék (kb. 35 g)

Díszítéshez:

mentalevelek

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kókuszreszeléket bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül kissé megpirítjuk, majd egy tányérra szórva hűlni hagyjuk.

Elkészítés:

A pudingport összekeverjük a cukorral, majd fokozatosan legalább 6 evőkanál kókuszitallal simára keverjük. A maradék kókuszitalt felforraljuk, majd a kikevert pudingport és a rumaromát habverővel belekeverjük, és további 1 percig állandó keverés mellett főzzük. Az elkészült pudingot elosztjuk a desszertes poharakban, tetejükre frissentartó fóliát teszünk, hogy ne bőrösödjenek meg, és hagyjuk kihűlni.

A Creme VEGA-t kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A kihűlt pudingra kókuszreszeléket szórunk (egy keveset félreteszünk), erre kanalazzuk a lecsepegtetett meggybefőttet és a Creme VEGA-t. Végül a desszertek tetejét megszórjuk a félretett kókusszal, és mentalevelekkel díszítve tálaljuk.

Tipp:

Friss, kimagozott meggyel is elkészíthetjük a desszertet.
Kókuszgolyó pohárdesszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!