Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karamellás-csokis ostya

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Karamellás-csokis ostya

1 csomag 6 lapos ostya

A csokikrémhez:

10 dkg étcsokoládé
3 dl tej
0,5 dl rum
20 dkg vaj
15 dkg porcukor

A karamell krémhez:

30 dkg cukor
5 dkg vaj
4 dl tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A csokis krémhez forralja fel a tejet. A krémport pár kanál hideg vízzel keverje simára. Amikor forr a tej, öntse bele a kikevert krémport, és főzze sűrűre. A tűzről levéve tördelje bele a csokoládét, és adja hozzá a rumot. Gyakran kevergetve hűtse ki. A vajat keverje habosra a cukorral, majd a hideg krémmel, és tegye félre.
2. A karamellhez a cukrot karamellizálja, azaz zsiradék nélkül pirítsa világosbarnára. Húzza félre, tegye bele a vajat, és adja hozzá a tejszínt. Keverje el, és kis lángon főzze össze, hogy homogén krémes legyen. Gyakran kevergetve hűtse ki.
3. Amikor mindkét krém kihűlt, már nagyon sűrűre dermedt, töltse meg a lapokat. Fektessen tálcára egy ostyalapot, és kenje meg a csokikrém harmadával. Erre tegyen egy másik ostyalapot, és arra kenjen karamellt. Ezt ismételgesse, míg elfogynak a lapok. A kész süteményt tegye a hűtőbe egy éjszakára, és csak másnap szeletelje, tálalja.

Tálalás

18 szelet
Karamellás-csokis ostya

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!