
Karamellás szelet


Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez 10 dkg cukrot pirítunk, majd fölöntjük 2,5 dl tejjel.
Közben összekeverünk 10 dkg lisztet 2,5 dl tejjel és 20 dkg cukrot, majd a felforralt karamellás tejhez keverjük.
Beletesszük a vanillincukrot, és a tűzről levéve belekeverjük a fölkockázott margarint.
Melegen töltjük a lapokat ezzel a krémmel. Ha megpuhult, csoki mázat teszünk a tetejére.


Karamellás szelet
Hozzávalók
Tészta:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémhez 10 dkg cukrot pirítunk, majd fölöntjük 2,5 dl tejjel.
Közben összekeverünk 10 dkg lisztet 2,5 dl tejjel és 20 dkg cukrot, majd a felforralt karamellás tejhez keverjük.
Beletesszük a vanillincukrot, és a tűzről levéve belekeverjük a fölkockázott margarint.
Melegen töltjük a lapokat ezzel a krémmel. Ha megpuhult, csoki mázat teszünk a tetejére.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?