Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kecskesajtos lepény (quiche)

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelethez:

Tésztához:

200 g búzaliszt
fél csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 darab tojás (közepes méretű)
1 csipet só
2 evőkanál víz
125 g Rama

Töltelékhez:

300 g natúr kecskesajt
200 g koktél paradicsom
300 ml tejföl
4 darab tojás (közepes méretű)
25 g zöldfűszer-keverék
Só, frissen őrölt bors és szerecsendió ízlés szerint

Ezenkívül:

100 g dióbél
2 marék madársaláta
4 szelet füstölt sonka (pl. feketeerdei)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tortaformát vagy kapcsos sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tészta kétharmad részét lisztezett munkalapon sütőforma méretű körlappá nyújtjuk, majd a sütőformába fektetjük. A maradék tésztát hengerré formázzuk, és a tészta köré, a sütőforma oldalára nyomkodjuk úgy, hogy a tésztának kb. 3 cm magas peremet alakítsunk. A tésztát villával néhányszor megszurkáljuk, majd a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát elősütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A sajtot lereszeljük. A paradicsomot megmossuk, lecsöpögtetjük, és apróra vágjuk. A tejfölt, a tojást, a keményítőt és a fűszereket jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a sajtot és a paradicsomot. A tölteléket az elősütött tésztán egyenletesen elsimítjuk, és a lepényt tovább sütjük.

Sütési idő: kb. 45 perc

A diót nagyobb darabokra vágjuk, serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A salátát megmossuk, lecsöpögtetjük. A sonkaszeleteket vékony csíkokra vágjuk.

A megsült lepényt sütőrácsra téve hűlni hagyjuk, majd a még langyos lepényt a sonka csíkokkal, a salátával és a dióval díszítve tálaljuk.

Alternatív elkészítés

A tölteléket 50 g apróra vágott dióval tovább ízesíthetjük.

Vegetáriánusok füstölt sonka helyett reszelt sajttal (pl. parmezánnal) szórják meg a lepényt.
A kecskesajtos lepény friss zöldségekkel, natúr kecskesajttal gazdagított, sós-sajtos fogás, mely előételként vagy uzsonnára is kínálható.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!