Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kecskesajtos lepény (quiche)

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelethez:

Tésztához:

200 g búzaliszt
fél csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 darab tojás (közepes méretű)
1 csipet só
2 evőkanál víz
125 g Rama

Töltelékhez:

300 g natúr kecskesajt
200 g koktél paradicsom
300 ml tejföl
4 darab tojás (közepes méretű)
25 g zöldfűszer-keverék
Só, frissen őrölt bors és szerecsendió ízlés szerint

Ezenkívül:

100 g dióbél
2 marék madársaláta
4 szelet füstölt sonka (pl. feketeerdei)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tortaformát vagy kapcsos sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tészta kétharmad részét lisztezett munkalapon sütőforma méretű körlappá nyújtjuk, majd a sütőformába fektetjük. A maradék tésztát hengerré formázzuk, és a tészta köré, a sütőforma oldalára nyomkodjuk úgy, hogy a tésztának kb. 3 cm magas peremet alakítsunk. A tésztát villával néhányszor megszurkáljuk, majd a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát elősütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A sajtot lereszeljük. A paradicsomot megmossuk, lecsöpögtetjük, és apróra vágjuk. A tejfölt, a tojást, a keményítőt és a fűszereket jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a sajtot és a paradicsomot. A tölteléket az elősütött tésztán egyenletesen elsimítjuk, és a lepényt tovább sütjük.

Sütési idő: kb. 45 perc

A diót nagyobb darabokra vágjuk, serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A salátát megmossuk, lecsöpögtetjük. A sonkaszeleteket vékony csíkokra vágjuk.

A megsült lepényt sütőrácsra téve hűlni hagyjuk, majd a még langyos lepényt a sonka csíkokkal, a salátával és a dióval díszítve tálaljuk.

Alternatív elkészítés

A tölteléket 50 g apróra vágott dióval tovább ízesíthetjük.

Vegetáriánusok füstölt sonka helyett reszelt sajttal (pl. parmezánnal) szórják meg a lepényt.
A kecskesajtos lepény friss zöldségekkel, natúr kecskesajttal gazdagított, sós-sajtos fogás, mely előételként vagy uzsonnára is kínálható.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!