
Kecskesajtos lepény (quiche)


Hozzávalók
kb. 12 szelethez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc
A sajtot lereszeljük. A paradicsomot megmossuk, lecsöpögtetjük, és apróra vágjuk. A tejfölt, a tojást, a keményítőt és a fűszereket jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a sajtot és a paradicsomot. A tölteléket az elősütött tésztán egyenletesen elsimítjuk, és a lepényt tovább sütjük.
Sütési idő: kb. 45 perc
A diót nagyobb darabokra vágjuk, serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A salátát megmossuk, lecsöpögtetjük. A sonkaszeleteket vékony csíkokra vágjuk.
A megsült lepényt sütőrácsra téve hűlni hagyjuk, majd a még langyos lepényt a sonka csíkokkal, a salátával és a dióval díszítve tálaljuk.
Alternatív elkészítés
Vegetáriánusok füstölt sonka helyett reszelt sajttal (pl. parmezánnal) szórják meg a lepényt.


Kecskesajtos lepény (quiche)
Hozzávalók
kb. 12 szelethez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc
A sajtot lereszeljük. A paradicsomot megmossuk, lecsöpögtetjük, és apróra vágjuk. A tejfölt, a tojást, a keményítőt és a fűszereket jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a sajtot és a paradicsomot. A tölteléket az elősütött tésztán egyenletesen elsimítjuk, és a lepényt tovább sütjük.
Sütési idő: kb. 45 perc
A diót nagyobb darabokra vágjuk, serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A salátát megmossuk, lecsöpögtetjük. A sonkaszeleteket vékony csíkokra vágjuk.
A megsült lepényt sütőrácsra téve hűlni hagyjuk, majd a még langyos lepényt a sonka csíkokkal, a salátával és a dióval díszítve tálaljuk.
Alternatív elkészítés
Vegetáriánusok füstölt sonka helyett reszelt sajttal (pl. parmezánnal) szórják meg a lepényt.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?