Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kelt gofri kompóttal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 darab elkészítéséhez

Tésztához:

150 ml tej
150 g vaj
350 g búzaliszt
1 evőkanál cukor
2 közepes méretű tojás
125 g jégcukor (elhagyható)

Kompóthoz:

1 üveg szilva (lecsöpögtetve 385 g)
50 g szárított meggy
25 g cukor
1 evőkanál citromlé
ízlés szerint őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg vagy őrölt szerecsendió

Gofrisütőhöz:

egy kevés Rama margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A Kelt gofri kompóttal édes sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütéshez előkészítjük a gofrisütőt.

Elkészítés

Kelt tészta:
A tejet felmelegítjük és felolvasztjuk benne a vajat. A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a jégcukor kivételével a többi hozzávalót. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Ezután gyúrjuk bele a kimért jégcukrot.

Kompót:
A szilvát egy szűrőben lecsöpögtetjük, közben a levét felfogjuk. A meggyet durvára aprítjuk. Kimérünk 350 ml levet, ha kell, vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a gyümölcsökön kívül a többi hozzávalót. Habverővel elkeverjük, és keverés közben felforraljuk, majd óvatosan belekeverjük a szilvát és a meggyet.

Tészta:
A megkelt tésztához hozzákeverjük a kimért jégcukrot.

Sütés:
Előmelegítjük a gofrisütőt. A gyártó használati utasítását vegyük figyelembe. A gofrisütőt közepes hőmérsékletre visszakapcsoljuk és zsiradékkal megkenjük. A tésztát adagonként (egyenként kb. 1 púpos evőkanál) a sütőre öntjük és aranybarnára sütjük. A gofrikat sütőrácson hagyjuk kihűlni és még melegen kompóttal tálaljuk.

Tippek:

Friss szilvából kompót: 500 g szilvát megmosunk, kimagozzuk, összekeverjük 50 g cukorral és néhány percig állni hagyjuk, majd egy lábasban felforraljuk, szűrőbe öntjük, és a levét felfogjuk. A levet, ha kell, 350 ml-ig vízzel felöntjük, aztán elkészítjük a leírás szerint.
A gofrikat tejszínhabbal tálaljuk.
A Kelt gofri egyéb gyümölcsből készült kompóttal, vagy lekvárral is kínálható.
A Kelt gofri kompóttal uzsonnára is kínálható édes desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!