
Kelt gofri kompóttal



Hozzávalók
Tésztához:
Kompóthoz:
Gofrisütőhöz:
Elkészítés
Elkészítés
Elkészítés
A tejet felmelegítjük és felolvasztjuk benne a vajat. A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a jégcukor kivételével a többi hozzávalót. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Ezután gyúrjuk bele a kimért jégcukrot.
Kompót:
A szilvát egy szűrőben lecsöpögtetjük, közben a levét felfogjuk. A meggyet durvára aprítjuk. Kimérünk 350 ml levet, ha kell, vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a gyümölcsökön kívül a többi hozzávalót. Habverővel elkeverjük, és keverés közben felforraljuk, majd óvatosan belekeverjük a szilvát és a meggyet.
Tészta:
A megkelt tésztához hozzákeverjük a kimért jégcukrot.
Sütés:
Előmelegítjük a gofrisütőt. A gyártó használati utasítását vegyük figyelembe. A gofrisütőt közepes hőmérsékletre visszakapcsoljuk és zsiradékkal megkenjük. A tésztát adagonként (egyenként kb. 1 púpos evőkanál) a sütőre öntjük és aranybarnára sütjük. A gofrikat sütőrácson hagyjuk kihűlni és még melegen kompóttal tálaljuk.
Tippek:
A gofrikat tejszínhabbal tálaljuk.


Kelt gofri kompóttal
Hozzávalók
Tésztához:
Kompóthoz:
Gofrisütőhöz:
Elkészítés
Elkészítés
Elkészítés
A tejet felmelegítjük és felolvasztjuk benne a vajat. A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a jégcukor kivételével a többi hozzávalót. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Ezután gyúrjuk bele a kimért jégcukrot.
Kompót:
A szilvát egy szűrőben lecsöpögtetjük, közben a levét felfogjuk. A meggyet durvára aprítjuk. Kimérünk 350 ml levet, ha kell, vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a gyümölcsökön kívül a többi hozzávalót. Habverővel elkeverjük, és keverés közben felforraljuk, majd óvatosan belekeverjük a szilvát és a meggyet.
Tészta:
A megkelt tésztához hozzákeverjük a kimért jégcukrot.
Sütés:
Előmelegítjük a gofrisütőt. A gyártó használati utasítását vegyük figyelembe. A gofrisütőt közepes hőmérsékletre visszakapcsoljuk és zsiradékkal megkenjük. A tésztát adagonként (egyenként kb. 1 púpos evőkanál) a sütőre öntjük és aranybarnára sütjük. A gofrikat sütőrácson hagyjuk kihűlni és még melegen kompóttal tálaljuk.
Tippek:
A gofrikat tejszínhabbal tálaljuk.

Legújabb cikkek

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.


Kezdd egészségesen az új évet!
Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.


Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik
Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.


Dió, mák, narancs, az ünnep ízei
Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.


Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!
A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.


Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre
Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?