Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karamell-nugátos csigák

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffin formához:

12 db muffin papír

Töltelékhez:

150 g aprított mandula
50 g cukor
50 ml habtejszín

Tésztához:

225 ml tej
75 g Rama margarin
500 g búzaliszt
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
50 g cukor

Ezen kívül:

100 g mogyorókrém (pl. Nutella)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Karamell-nugátos csigák édes sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A muffin papírokat a formába tesszük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A mandulát serpenyőben közepes hőfokon kevergetés közben megpirítjuk. A cukrot összekeverjük a mandulával, és amikor a cukor már világosbarna és megolvadt, hozzáadjuk a tejszínt, majd krémes masszává keverjük, kissé felfőzzük. A tölteléket átöntjük egy tálba és hűlni hagyjuk.

Kelt tészta:
A tejet felmelegítjük és felolvasztjuk benne a margarint. A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tejes margarint, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk kb. 15 percig, amíg láthatóan nagyobb nem lesz. A kihűlt töltelékbe belekeverjük a mogyorókrémet.

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk és téglalap alakúra (kb. 35x40 cm) nyújtjuk.

A tölteléket egyenletesen elkenjük rajta. A tésztalapot az egyik oldalról feltekerjük. A tekercset kb. 12 darab egyforma vastag szeletre vágjuk, majd az elvágott felével felfelé a muffin formába tesszük. A muffin formát rácson a sütő alsó felébe toljuk és a muffinokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A Karamell-nugátos csigák édes húsvéti süteményt a muffin papírral együtt kivesszük a formából és sütőrácson hagyjuk kihűlni akár langyosan is fogyaszthatjuk.

Tipp:

Mandula helyett tetszés szerint használhatunk mogyorót, vagy diót is a Karamell-nugátos csigák sütemény díszítéséhez.
A Karamell-nugátos csigák sütemény a klasszikus kakaós csiga ízletes alternatívája.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!