Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kenyér

1 kg BL 55 liszt
0,5 dl olaj
3 dkg friss élesztő
kb. 5 dl langyos víz
1 ek. só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A lisztet átszitálom. Az élesztőt felfuttatom.

Elkészítés

A lisztbe belekeverem a sót, középre mélyedést készítek, beleöntöm az olajat, a vizet, és rugalmas tésztát gyúrok. Meleg helyen 1 órát kelesztem. Kicsit átgyúrom 2 kenyérsütő formát kiolajozok és beleteszem a tésztát. A formában még 30 percig kelesztem.
Előmelegített sütőben 180 C-on 30-40 perc alatt készre sütöm.

Alternatív elkészítés

Könnyen, gyorsan elkészíthető adalékmentes finom kenyér :-)
Kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!