Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kenyér gázsütőben

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kenyér gázsütőben

20 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
20 dkg Grahamliszt
20 dkg finomliszt
5 dkg élesztő
1 dl olaj
2 dl víz
2 teáskanálnyi só
1 dl tej (lehet, hogy egy kicsi is több kellhet, ha a tészta úgy kívánja)
2 kk. cukor a kelesztéshez
kukoricadara (a tepsi aljára, kb. 4 ek.)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az 5 dkg élesztőt felfuttatom a kelesztőtálban (kb.15 percig) utána a többi alapanyagot hozzákeverem, robotgéppel jól eldolgozom, míg az edény faláról leválik a tészta. Lefedem, kb. 1/2 óráig kelesztem. Majd kelesztés után vizes késsel a tálban kettévágom. A kezemet is bevizezem, és vizes kézzel kiszedem a tálból az egyiket, (ha kell többször is bevizezem a kezem, de meleg vízzel) megformázom hosszúkásra a veknit, és ráteszem a tepsibe a kukoricadarára. A másik veknit is melléteszem. Azért kettőben csinálom, mert ekkor jobban átsül. Utána vizes késsel keresztben bevagdosom. Hagyom kb. 20 percig a tepsiben. Előtte már begyújtom a sütőt (nekem gázsütőm van), kb. 180 fokon 45 percig sütöm. Ne felejts el, hogy kis lábasban vizet kell beletenni a sütőbe, így nem szárad ki a kenyér.
Nagyon finom, s nem kell hozzá kenyérsütőgép. Jó étvágyat!

Tárolás

Hűtőszekrényben sokáig eláll.
Kenyér gázsütőben

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!