Kenyér gázsütőben
Hozzávalók
Kenyér gázsütőben
20 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
20 dkg Grahamliszt
20 dkg finomliszt
5 dkg élesztő
1 dl olaj
2 dl víz
2 teáskanálnyi só
1 dl tej (lehet, hogy egy kicsi is több kellhet, ha a tészta úgy kívánja)
2 kk. cukor a kelesztéshez
kukoricadara (a tepsi aljára, kb. 4 ek.)
Elkészítés
Elkészítés
Az 5 dkg élesztőt felfuttatom a kelesztőtálban (kb.15 percig) utána a többi alapanyagot hozzákeverem, robotgéppel jól eldolgozom, míg az edény faláról leválik a tészta. Lefedem, kb. 1/2 óráig kelesztem. Majd kelesztés után vizes késsel a tálban kettévágom. A kezemet is bevizezem, és vizes kézzel kiszedem a tálból az egyiket, (ha kell többször is bevizezem a kezem, de meleg vízzel) megformázom hosszúkásra a veknit, és ráteszem a tepsibe a kukoricadarára. A másik veknit is melléteszem. Azért kettőben csinálom, mert ekkor jobban átsül. Utána vizes késsel keresztben bevagdosom. Hagyom kb. 20 percig a tepsiben. Előtte már begyújtom a sütőt (nekem gázsütőm van), kb. 180 fokon 45 percig sütöm. Ne felejts el, hogy kis lábasban vizet kell beletenni a sütőbe, így nem szárad ki a kenyér.
Nagyon finom, s nem kell hozzá kenyérsütőgép. Jó étvágyat!
Nagyon finom, s nem kell hozzá kenyérsütőgép. Jó étvágyat!
Tárolás
Hűtőszekrényben sokáig eláll.
Kedvencnek jelölöm
Kenyér gázsütőben
Hozzávalók
Kenyér gázsütőben
20 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
20 dkg Grahamliszt
20 dkg finomliszt
5 dkg élesztő
1 dl olaj
2 dl víz
2 teáskanálnyi só
1 dl tej (lehet, hogy egy kicsi is több kellhet, ha a tészta úgy kívánja)
2 kk. cukor a kelesztéshez
kukoricadara (a tepsi aljára, kb. 4 ek.)
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az 5 dkg élesztőt felfuttatom a kelesztőtálban (kb.15 percig) utána a többi alapanyagot hozzákeverem, robotgéppel jól eldolgozom, míg az edény faláról leválik a tészta. Lefedem, kb. 1/2 óráig kelesztem. Majd kelesztés után vizes késsel a tálban kettévágom. A kezemet is bevizezem, és vizes kézzel kiszedem a tálból az egyiket, (ha kell többször is bevizezem a kezem, de meleg vízzel) megformázom hosszúkásra a veknit, és ráteszem a tepsibe a kukoricadarára. A másik veknit is melléteszem. Azért kettőben csinálom, mert ekkor jobban átsül. Utána vizes késsel keresztben bevagdosom. Hagyom kb. 20 percig a tepsiben. Előtte már begyújtom a sütőt (nekem gázsütőm van), kb. 180 fokon 45 percig sütöm. Ne felejts el, hogy kis lábasban vizet kell beletenni a sütőbe, így nem szárad ki a kenyér.
Nagyon finom, s nem kell hozzá kenyérsütőgép. Jó étvágyat!
Nagyon finom, s nem kell hozzá kenyérsütőgép. Jó étvágyat!
Tárolás
Hűtőszekrényben sokáig eláll.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?