Leveles zöldséges táskák Airfryerben
Hozzávalók
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
1 evőkanál olaj (pl. olíva- vagy napraforgóolaj)
1 kis fej hagyma (pl. vörös- vagy lila hagyma)
175 g vegyes zöldség (konzerv, lecsepegtetve, pl. borsó, kukorica, bébirépa)
só
frissen őrölt fekete bors
6 csapott evőkanál mustár
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Szóráshoz:
némi szezámmag
Tálaláshoz:
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
1 gerezd fokhagyma
némi zöldfűszeres fűszersó
némi fűszerpaprika
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A hagymát megpucoljuk és felaprítjuk, a zöldségkonzervet leszűrjük és a zöldségeket kimérjük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról.
Elkészítés:
Töltelék:
Az olajat felforrósítjuk egy kis serpenyőben, és az előkészített hagymát megpároljuk rajta. Ezután lehúzzuk a tűzről, és hűlni hagyjuk. A kihűlt hagymát összekeverjük a zöldségekkel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és 6 egyforma méretű négyzetre vágjuk. A tésztanégyzeteket megkenjük a mustárral úgy, hogy körben a széleket üresen hagyjuk. Átlósan, az egyik oldalukon elosztjuk a zöldségkeveréket, a széleket lekenjük egy kevés felvert tojással, majd háromszög formájúra összehajtjuk, és villával óvatosan összenyomkodjuk. A háromszögek tetejét is lekenjük tojással, megszurkáljuk, megszórjuk szezámmaggal, majd az Airfryerbe helyezzük, és a süteményeket megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Addig ismételjük a sütést, amíg az összes sütemény elkészül. Az elkészült zöldséges táskákat süteményrácson hagyjuk kihűlni. A mártogatóshoz a fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük, és a Creme VEGA-hoz keverjük. Ízlés szerint fűszersóval és fűszerpaprikával ízesítjük.
Az olajat felforrósítjuk egy kis serpenyőben, és az előkészített hagymát megpároljuk rajta. Ezután lehúzzuk a tűzről, és hűlni hagyjuk. A kihűlt hagymát összekeverjük a zöldségekkel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és 6 egyforma méretű négyzetre vágjuk. A tésztanégyzeteket megkenjük a mustárral úgy, hogy körben a széleket üresen hagyjuk. Átlósan, az egyik oldalukon elosztjuk a zöldségkeveréket, a széleket lekenjük egy kevés felvert tojással, majd háromszög formájúra összehajtjuk, és villával óvatosan összenyomkodjuk. A háromszögek tetejét is lekenjük tojással, megszurkáljuk, megszórjuk szezámmaggal, majd az Airfryerbe helyezzük, és a süteményeket megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Addig ismételjük a sütést, amíg az összes sütemény elkészül. Az elkészült zöldséges táskákat süteményrácson hagyjuk kihűlni. A mártogatóshoz a fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük, és a Creme VEGA-hoz keverjük. Ízlés szerint fűszersóval és fűszerpaprikával ízesítjük.
Tipp:
Mustár helyett paradicsomszósszal is ízesíthetjük a zöldséges táskákat.
Kedvencnek jelölöm
Leveles zöldséges táskák Airfryerben
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
1 evőkanál olaj (pl. olíva- vagy napraforgóolaj)
1 kis fej hagyma (pl. vörös- vagy lila hagyma)
175 g vegyes zöldség (konzerv, lecsepegtetve, pl. borsó, kukorica, bébirépa)
só
frissen őrölt fekete bors
6 csapott evőkanál mustár
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Szóráshoz:
némi szezámmag
Tálaláshoz:
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
1 gerezd fokhagyma
némi zöldfűszeres fűszersó
némi fűszerpaprika
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A hagymát megpucoljuk és felaprítjuk, a zöldségkonzervet leszűrjük és a zöldségeket kimérjük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról.
Elkészítés:
Töltelék:
Az olajat felforrósítjuk egy kis serpenyőben, és az előkészített hagymát megpároljuk rajta. Ezután lehúzzuk a tűzről, és hűlni hagyjuk. A kihűlt hagymát összekeverjük a zöldségekkel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és 6 egyforma méretű négyzetre vágjuk. A tésztanégyzeteket megkenjük a mustárral úgy, hogy körben a széleket üresen hagyjuk. Átlósan, az egyik oldalukon elosztjuk a zöldségkeveréket, a széleket lekenjük egy kevés felvert tojással, majd háromszög formájúra összehajtjuk, és villával óvatosan összenyomkodjuk. A háromszögek tetejét is lekenjük tojással, megszurkáljuk, megszórjuk szezámmaggal, majd az Airfryerbe helyezzük, és a süteményeket megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Addig ismételjük a sütést, amíg az összes sütemény elkészül. Az elkészült zöldséges táskákat süteményrácson hagyjuk kihűlni. A mártogatóshoz a fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük, és a Creme VEGA-hoz keverjük. Ízlés szerint fűszersóval és fűszerpaprikával ízesítjük.
Az olajat felforrósítjuk egy kis serpenyőben, és az előkészített hagymát megpároljuk rajta. Ezután lehúzzuk a tűzről, és hűlni hagyjuk. A kihűlt hagymát összekeverjük a zöldségekkel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és 6 egyforma méretű négyzetre vágjuk. A tésztanégyzeteket megkenjük a mustárral úgy, hogy körben a széleket üresen hagyjuk. Átlósan, az egyik oldalukon elosztjuk a zöldségkeveréket, a széleket lekenjük egy kevés felvert tojással, majd háromszög formájúra összehajtjuk, és villával óvatosan összenyomkodjuk. A háromszögek tetejét is lekenjük tojással, megszurkáljuk, megszórjuk szezámmaggal, majd az Airfryerbe helyezzük, és a süteményeket megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Addig ismételjük a sütést, amíg az összes sütemény elkészül. Az elkészült zöldséges táskákat süteményrácson hagyjuk kihűlni. A mártogatóshoz a fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük, és a Creme VEGA-hoz keverjük. Ízlés szerint fűszersóval és fűszerpaprikával ízesítjük.
Tipp:
Mustár helyett paradicsomszósszal is ízesíthetjük a zöldséges táskákat.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?