Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szaftos kenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Élesztős tésztához:

150 g alma
125 g rozsliszt
350 g búzaliszt
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
1 teáskanál kenyérfűszer (koriander, ánizs, kömény és édeskömény)
75 g burgonyapüré
250 ml langyos víz

Kenéshez, szóráshoz:

némi víz
némi búzaliszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az almát hámozzuk meg, negyedeljük, és háztartási reszelőn durván reszeljük le.

Elkészítés:

Tészta:
Mindkét lisztet és a szárított élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a reszelt almát. Keverjük, dagasszuk konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt. Megjegyzés: A tészta eleinte nagyon kemény és morzsalékos lesz.
A tésztát fedjük le és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete legalább 1 óra. A tepsit béleljük ki sütőpapírral.

Formázás:
A tésztát jól lisztezett munkafelületen röviden gyúrjuk át. Formázzuk a tésztát kerek cipóvá, és helyezzük az előkészített tepsire. Meleg helyen hagyjuk újra kelni kb. 25-30 percig.
Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 240 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)

A kenyeret kenjük le vízzel, és enyhén szórjuk meg liszttel. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és a kenyeret megsütjük.

Sütési idő: kb. 15 perc

Ezután csökkentsük a sütő hőmérsékletét, és fejezzük be a kenyér sütését.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Hagyjuk a kenyeret egy süteményrácson kihűlni.

Tipp:

A kenyér lefagyasztható.
Szaftos kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!