Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szaftos kenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Élesztős tésztához:

150 g alma
125 g rozsliszt
350 g búzaliszt
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
1 teáskanál kenyérfűszer (koriander, ánizs, kömény és édeskömény)
75 g burgonyapüré
250 ml langyos víz

Kenéshez, szóráshoz:

némi víz
némi búzaliszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az almát hámozzuk meg, negyedeljük, és háztartási reszelőn durván reszeljük le.

Elkészítés:

Tészta:
Mindkét lisztet és a szárított élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a reszelt almát. Keverjük, dagasszuk konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt. Megjegyzés: A tészta eleinte nagyon kemény és morzsalékos lesz.
A tésztát fedjük le és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete legalább 1 óra. A tepsit béleljük ki sütőpapírral.

Formázás:
A tésztát jól lisztezett munkafelületen röviden gyúrjuk át. Formázzuk a tésztát kerek cipóvá, és helyezzük az előkészített tepsire. Meleg helyen hagyjuk újra kelni kb. 25-30 percig.
Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 240 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)

A kenyeret kenjük le vízzel, és enyhén szórjuk meg liszttel. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és a kenyeret megsütjük.

Sütési idő: kb. 15 perc

Ezután csökkentsük a sütő hőmérsékletét, és fejezzük be a kenyér sütését.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Hagyjuk a kenyeret egy süteményrácson kihűlni.

Tipp:

A kenyér lefagyasztható.
Szaftos kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!