Szaftos kenyér
Hozzávalók
Tepsihez:
Élesztős tésztához:
Kenéshez, szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Mindkét lisztet és a szárított élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a reszelt almát. Keverjük, dagasszuk konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt. Megjegyzés: A tészta eleinte nagyon kemény és morzsalékos lesz.
A tésztát fedjük le és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete legalább 1 óra. A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
Formázás:
A tésztát jól lisztezett munkafelületen röviden gyúrjuk át. Formázzuk a tésztát kerek cipóvá, és helyezzük az előkészített tepsire. Meleg helyen hagyjuk újra kelni kb. 25-30 percig.
Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 240 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
A kenyeret kenjük le vízzel, és enyhén szórjuk meg liszttel. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és a kenyeret megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Ezután csökkentsük a sütő hőmérsékletét, és fejezzük be a kenyér sütését.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Hagyjuk a kenyeret egy süteményrácson kihűlni.
Tipp:
Szaftos kenyér
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Élesztős tésztához:
Kenéshez, szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Mindkét lisztet és a szárított élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a reszelt almát. Keverjük, dagasszuk konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt. Megjegyzés: A tészta eleinte nagyon kemény és morzsalékos lesz.
A tésztát fedjük le és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete legalább 1 óra. A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
Formázás:
A tésztát jól lisztezett munkafelületen röviden gyúrjuk át. Formázzuk a tésztát kerek cipóvá, és helyezzük az előkészített tepsire. Meleg helyen hagyjuk újra kelni kb. 25-30 percig.
Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 240 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
A kenyeret kenjük le vízzel, és enyhén szórjuk meg liszttel. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és a kenyeret megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Ezután csökkentsük a sütő hőmérsékletét, és fejezzük be a kenyér sütését.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Hagyjuk a kenyeret egy süteményrácson kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?