
Kiflik diós-marcipános töltelékkel



Hozzávalók
Töltelékhez:
Tésztához:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A marcipánmasszát kicsire tépkedjük, a tojásfehérjével együtt keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A diót, baracklekvárt, porcukrot, aromát és tejet hozzákeverjük, majd habzsákba töltjük.
Kelt tészta:
A tésztából tallérokat (kb. 8 cm ø) szúrunk ki. A maradék tésztát összegyúrjuk, és újabb tallérokat szúrunk ki belőle. A habzsákból a tölteléket a tallérok egyik felére nyomjuk, miközben a széleit szabadon hagyjuk (1. ábra). A tallérokat félbehajtjuk, széleit összenyomkodjuk (2. ábra), és a végeit finoman kifli formává hajlítjuk. A kifliket a tepsibe tesszük. A tojássárgáját tejjel elkeverjük, a süteményt megkenjük, majd a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kifliket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A kifliket porcukorral meghintjük.
Tippek:
A kifliket jól záró dobozban kb. 2 hétig tárolhatjuk.




Kiflik diós-marcipános töltelékkel
Hozzávalók
Töltelékhez:
Tésztához:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A marcipánmasszát kicsire tépkedjük, a tojásfehérjével együtt keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A diót, baracklekvárt, porcukrot, aromát és tejet hozzákeverjük, majd habzsákba töltjük.
Kelt tészta:
A tésztából tallérokat (kb. 8 cm ø) szúrunk ki. A maradék tésztát összegyúrjuk, és újabb tallérokat szúrunk ki belőle. A habzsákból a tölteléket a tallérok egyik felére nyomjuk, miközben a széleit szabadon hagyjuk (1. ábra). A tallérokat félbehajtjuk, széleit összenyomkodjuk (2. ábra), és a végeit finoman kifli formává hajlítjuk. A kifliket a tepsibe tesszük. A tojássárgáját tejjel elkeverjük, a süteményt megkenjük, majd a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kifliket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A kifliket porcukorral meghintjük.
Tippek:
A kifliket jól záró dobozban kb. 2 hétig tárolhatjuk.



Legújabb cikkek

Burgonyát a sütibe!
Mi magyarok egyáltalán nem kapjuk fel csodálkozva a fejünket, ha szóba kerülnek a burgonyás édességek. Gondoljunk csak például a szilvás vagy a barackos gombócra!


Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.


Kezdd egészségesen az új évet!
Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.


Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik
Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.


Dió, mák, narancs, az ünnep ízei
Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.


Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!
A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?