Kiflik diós-marcipános töltelékkel
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
400 g búzaliszt
100 g cukor
1 darab tojás (M-es)
175 ml tej
60 g margarin
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
Töltelékhez:
100 g őrölt dió
75 g marcipánmassza
1 darab tojásfehérje (M-es)
1 csapott evőkanál sárgabaracklekvár
15 g porcukor
2 evőkanál tej
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
Kenéshez:
1 darab tojássárgája (M-es)
kb. 2 evőkanál tej
Díszítéshez:
kevés porcukor
Elkészítés
Elkészítés:
A Kiflik diós-marcipános töltelékkel aprósütemény hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.
Tészta:
A lisztet, a cukrot, a tojást, a vanillincukrot, élesztőt és a csipet sót egy keverőtálba tesszük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, míg a margarin felolvad. A liszthez öntjük és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) kb. 5 percig dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva, kb. 45-50 percig kelesztjük.
A tepsit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A marcipánmasszát kicsire tépkedjük, a tojásfehérjével együtt keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A diót, baracklekvárt, porcukrot, aromát és tejet hozzákeverjük, majd habzsákba töltjük.
Formázás, töltés:
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk és kb. 8 cm ø tallérokat szúrunk ki. A maradék tésztát összegyúrjuk, és újabb tallérokat szúrunk ki belőle. Összesen kb. 25 tallér lesz a tésztából. A habzsákból a tölteléket a tallérok egyik felére nyomjuk, miközben a széleit szabadon hagyjuk (1. ábra). A tallérokat félbehajtjuk, széleit összenyomkodjuk (2. ábra), és a végeit finoman kifli formává hajlítjuk. A kifliket a tepsibe tesszük. A tojássárgáját tejjel elkeverjük, a süteményt megkenjük, majd a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 28-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Kiflik diós-marcipános töltelékkel sütit a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A kifliket porcukorral meghintjük.
Tészta:
A lisztet, a cukrot, a tojást, a vanillincukrot, élesztőt és a csipet sót egy keverőtálba tesszük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, míg a margarin felolvad. A liszthez öntjük és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) kb. 5 percig dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva, kb. 45-50 percig kelesztjük.
A tepsit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A marcipánmasszát kicsire tépkedjük, a tojásfehérjével együtt keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A diót, baracklekvárt, porcukrot, aromát és tejet hozzákeverjük, majd habzsákba töltjük.
Formázás, töltés:
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk és kb. 8 cm ø tallérokat szúrunk ki. A maradék tésztát összegyúrjuk, és újabb tallérokat szúrunk ki belőle. Összesen kb. 25 tallér lesz a tésztából. A habzsákból a tölteléket a tallérok egyik felére nyomjuk, miközben a széleit szabadon hagyjuk (1. ábra). A tallérokat félbehajtjuk, széleit összenyomkodjuk (2. ábra), és a végeit finoman kifli formává hajlítjuk. A kifliket a tepsibe tesszük. A tojássárgáját tejjel elkeverjük, a süteményt megkenjük, majd a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 28-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Kiflik diós-marcipános töltelékkel sütit a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A kifliket porcukorral meghintjük.
Tippek:
A tölteléket 2 teáskanál segítségével is rátehetjük a tésztára.
A Kiflik diós-marcipános töltelékkel sütemény jól záró dobozban kb. 2 hétig tárolható.
A Kiflik diós-marcipános töltelékkel sütemény jól záró dobozban kb. 2 hétig tárolható.
Kedvencnek jelölöm
Kiflik diós-marcipános töltelékkel
Hozzávalók
kb. 25 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
400 g búzaliszt
100 g cukor
1 darab tojás (M-es)
175 ml tej
60 g margarin
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
Töltelékhez:
100 g őrölt dió
75 g marcipánmassza
1 darab tojásfehérje (M-es)
1 csapott evőkanál sárgabaracklekvár
15 g porcukor
2 evőkanál tej
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
Kenéshez:
1 darab tojássárgája (M-es)
kb. 2 evőkanál tej
Díszítéshez:
kevés porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A Kiflik diós-marcipános töltelékkel aprósütemény hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.
Tészta:
A lisztet, a cukrot, a tojást, a vanillincukrot, élesztőt és a csipet sót egy keverőtálba tesszük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, míg a margarin felolvad. A liszthez öntjük és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) kb. 5 percig dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva, kb. 45-50 percig kelesztjük.
A tepsit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A marcipánmasszát kicsire tépkedjük, a tojásfehérjével együtt keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A diót, baracklekvárt, porcukrot, aromát és tejet hozzákeverjük, majd habzsákba töltjük.
Formázás, töltés:
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk és kb. 8 cm ø tallérokat szúrunk ki. A maradék tésztát összegyúrjuk, és újabb tallérokat szúrunk ki belőle. Összesen kb. 25 tallér lesz a tésztából. A habzsákból a tölteléket a tallérok egyik felére nyomjuk, miközben a széleit szabadon hagyjuk (1. ábra). A tallérokat félbehajtjuk, széleit összenyomkodjuk (2. ábra), és a végeit finoman kifli formává hajlítjuk. A kifliket a tepsibe tesszük. A tojássárgáját tejjel elkeverjük, a süteményt megkenjük, majd a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 28-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Kiflik diós-marcipános töltelékkel sütit a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A kifliket porcukorral meghintjük.
Tészta:
A lisztet, a cukrot, a tojást, a vanillincukrot, élesztőt és a csipet sót egy keverőtálba tesszük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, míg a margarin felolvad. A liszthez öntjük és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) kb. 5 percig dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva, kb. 45-50 percig kelesztjük.
A tepsit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A marcipánmasszát kicsire tépkedjük, a tojásfehérjével együtt keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A diót, baracklekvárt, porcukrot, aromát és tejet hozzákeverjük, majd habzsákba töltjük.
Formázás, töltés:
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk és kb. 8 cm ø tallérokat szúrunk ki. A maradék tésztát összegyúrjuk, és újabb tallérokat szúrunk ki belőle. Összesen kb. 25 tallér lesz a tésztából. A habzsákból a tölteléket a tallérok egyik felére nyomjuk, miközben a széleit szabadon hagyjuk (1. ábra). A tallérokat félbehajtjuk, széleit összenyomkodjuk (2. ábra), és a végeit finoman kifli formává hajlítjuk. A kifliket a tepsibe tesszük. A tojássárgáját tejjel elkeverjük, a süteményt megkenjük, majd a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 28-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Kiflik diós-marcipános töltelékkel sütit a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A kifliket porcukorral meghintjük.
Tippek:
A tölteléket 2 teáskanál segítségével is rátehetjük a tésztára.
A Kiflik diós-marcipános töltelékkel sütemény jól záró dobozban kb. 2 hétig tárolható.
A Kiflik diós-marcipános töltelékkel sütemény jól záró dobozban kb. 2 hétig tárolható.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?