Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kiflik diós-marcipános töltelékkel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 25 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 25 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

400 g búzaliszt
100 g cukor
1 darab tojás (M-es)
175 ml tej
60 g margarin
1 csipet só

Töltelékhez:

100 g őrölt dió
75 g marcipánmassza
1 darab tojásfehérje (M-es)
1 csapott evőkanál sárgabaracklekvár
15 g porcukor
2 evőkanál tej
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
kb. 2 evőkanál tej

Díszítéshez:

kevés porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Kiflik diós-marcipános töltelékkel aprósütemény hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.
Tészta:
A lisztet, a cukrot, a tojást, a vanillincukrot, élesztőt és a csipet sót egy keverőtálba tesszük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, míg a margarin felolvad. A liszthez öntjük és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) kb. 5 percig dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva, kb. 45-50 percig kelesztjük.

A tepsit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)

Töltelék:
A marcipánmasszát kicsire tépkedjük, a tojásfehérjével együtt keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A diót, baracklekvárt, porcukrot, aromát és tejet hozzákeverjük, majd habzsákba töltjük.

Formázás, töltés:
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk és kb. 8 cm ø tallérokat szúrunk ki. A maradék tésztát összegyúrjuk, és újabb tallérokat szúrunk ki belőle. Összesen kb. 25 tallér lesz a tésztából. A habzsákból a tölteléket a tallérok egyik felére nyomjuk, miközben a széleit szabadon hagyjuk (1. ábra). A tallérokat félbehajtjuk, széleit összenyomkodjuk (2. ábra), és a végeit finoman kifli formává hajlítjuk. A kifliket a tepsibe tesszük. A tojássárgáját tejjel elkeverjük, a süteményt megkenjük, majd a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Sütési idő: kb. 28-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A Kiflik diós-marcipános töltelékkel sütit a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A kifliket porcukorral meghintjük.

Tippek:

A tölteléket 2 teáskanál segítségével is rátehetjük a tésztára.
A Kiflik diós-marcipános töltelékkel sütemény jól záró dobozban kb. 2 hétig tárolható.
Kiflik diós-marcipános töltelékkel Kiflik diós-marcipános töltelékkel Kiflik diós-marcipános töltelékkel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
1 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!