
Téli gyümölcskenyér



Hozzávalók
Tésztához:
Gyümölcstöltelékhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Az almachipset kisebb darabokra törjük, és a diófélékkel, aszalt áfonyával és a rummal együtt egy keverőedénybe tesszük. A tejet langyosra melegítjük. A sütőformát (kb. 30x11 cm-es gyümölcskenyérforma) kikenjük margarinnal.
Elkészítés:
A tészta ¼ részét enyhén lisztezett munkafelületen egy 35x35 cm nagyságú lappá nyújtjuk. A tészta többi részéhez hozzágyúrjuk a gyümölcsös-magvas keveréket, és lisztes kézzel egy kb. 30 cm hosszú hengerré formázzuk. A hengert az elnyújtott tésztalap közepére helyezzük, majd beletekerjük. A tésztát a sütőformába fektetjük és meleg helyen még egyszer kelni hagyjuk (kb. 30 percig). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Egy éles késsel a tészta közepét hosszanti irányban, 1 cm mélyen bevágjuk.
A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a Téli gyümölcskenyér süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a gyümölcskenyeret sütőpapírral fedett sütőrácson hagyjuk hűlni.
A vajat megolvasztjuk és a még meleg kenyér tetejét megkenjük. Végül meghintjük bourbon vaníliás cukorral.
Tippek:
A tálaláshoz kínálhatunk mellé karácsonyi motívumot formázó vajat is.


Téli gyümölcskenyér
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Gyümölcstöltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az almachipset kisebb darabokra törjük, és a diófélékkel, aszalt áfonyával és a rummal együtt egy keverőedénybe tesszük. A tejet langyosra melegítjük. A sütőformát (kb. 30x11 cm-es gyümölcskenyérforma) kikenjük margarinnal.
Elkészítés:
A tészta ¼ részét enyhén lisztezett munkafelületen egy 35x35 cm nagyságú lappá nyújtjuk. A tészta többi részéhez hozzágyúrjuk a gyümölcsös-magvas keveréket, és lisztes kézzel egy kb. 30 cm hosszú hengerré formázzuk. A hengert az elnyújtott tésztalap közepére helyezzük, majd beletekerjük. A tésztát a sütőformába fektetjük és meleg helyen még egyszer kelni hagyjuk (kb. 30 percig). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Egy éles késsel a tészta közepét hosszanti irányban, 1 cm mélyen bevágjuk.
A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a Téli gyümölcskenyér süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a gyümölcskenyeret sütőpapírral fedett sütőrácson hagyjuk hűlni.
A vajat megolvasztjuk és a még meleg kenyér tetejét megkenjük. Végül meghintjük bourbon vaníliás cukorral.
Tippek:
A tálaláshoz kínálhatunk mellé karácsonyi motívumot formázó vajat is.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?