![Isler](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32110/isler-15952.jpg)
Isler
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a darált dióval egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és páros számú tallért szúrunk ki belőle. A tallérokat a tepsibe tesszük, és a sütő középső részébe tolva megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tallérokat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. Ezután az islereket összeállítjuk: a tallérok felét lekvárral megkenjük, ráhelyezünk mindre 1-1 üres tallért, és óvatosan összenyomjuk, majd szobahőmérsékleten legalább 4-5 órát (de még jobb, ha egy éjszakát) pihentetjük.
Máz:
A tortabevonót a tasakból kivesszük, összetördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Az islerek tetejét és oldalát villa segítségével megmártjuk benne, majd a felesleget lecsepegtetjük vagy egy spatula élével lehúzzuk. Rácsra téve hagyjuk a mázat megszilárdulni.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Isler
Hozzávalók
kb. 10-12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a darált dióval egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és páros számú tallért szúrunk ki belőle. A tallérokat a tepsibe tesszük, és a sütő középső részébe tolva megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tallérokat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. Ezután az islereket összeállítjuk: a tallérok felét lekvárral megkenjük, ráhelyezünk mindre 1-1 üres tallért, és óvatosan összenyomjuk, majd szobahőmérsékleten legalább 4-5 órát (de még jobb, ha egy éjszakát) pihentetjük.
Máz:
A tortabevonót a tasakból kivesszük, összetördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Az islerek tetejét és oldalát villa segítségével megmártjuk benne, majd a felesleget lecsepegtetjük vagy egy spatula élével lehúzzuk. Rácsra téve hagyjuk a mázat megszilárdulni.
Tipp:
![Isler](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32110/isler-15952.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?