Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Isler

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10-12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
kerek kiszúróforma (ø kb. 8 cm)

Tésztához:

220 g búzaliszt
80 g dió
200 g vaj vagy margarin
100 g porcukor
1 darab tojássárgája (M-es)
1 csipet só

Töltelékhez:

kb. 180-200 g ribizli- vagy málnalekvár

Mázhoz:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A diót finomra daráljuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a darált dióval egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és páros számú tallért szúrunk ki belőle. A tallérokat a tepsibe tesszük, és a sütő középső részébe tolva megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tallérokat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. Ezután az islereket összeállítjuk: a tallérok felét lekvárral megkenjük, ráhelyezünk mindre 1-1 üres tallért, és óvatosan összenyomjuk, majd szobahőmérsékleten legalább 4-5 órát (de még jobb, ha egy éjszakát) pihentetjük.

Máz:
A tortabevonót a tasakból kivesszük, összetördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Az islerek tetejét és oldalát villa segítségével megmártjuk benne, majd a felesleget lecsepegtetjük vagy egy spatula élével lehúzzuk. Rácsra téve hagyjuk a mázat megszilárdulni.

Tipp:

Ha marad olvasztott tortabevonó, töltsük fagyasztótasakba, vágjuk le a tasak sarkát, és díszítsük vele az islereket. (A díszítő tortabevonót csak akkor csorgassuk az islerekre, miután a máz megszilárdult.)
Isler

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!