Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Isler

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10-12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
kerek kiszúróforma (ø kb. 8 cm)

Tésztához:

220 g búzaliszt
80 g dió
200 g vaj vagy margarin
100 g porcukor
1 darab tojássárgája (M-es)
1 csipet só

Töltelékhez:

kb. 180-200 g ribizli- vagy málnalekvár

Mázhoz:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A diót finomra daráljuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a darált dióval egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és páros számú tallért szúrunk ki belőle. A tallérokat a tepsibe tesszük, és a sütő középső részébe tolva megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tallérokat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. Ezután az islereket összeállítjuk: a tallérok felét lekvárral megkenjük, ráhelyezünk mindre 1-1 üres tallért, és óvatosan összenyomjuk, majd szobahőmérsékleten legalább 4-5 órát (de még jobb, ha egy éjszakát) pihentetjük.

Máz:
A tortabevonót a tasakból kivesszük, összetördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Az islerek tetejét és oldalát villa segítségével megmártjuk benne, majd a felesleget lecsepegtetjük vagy egy spatula élével lehúzzuk. Rácsra téve hagyjuk a mázat megszilárdulni.

Tipp:

Ha marad olvasztott tortabevonó, töltsük fagyasztótasakba, vágjuk le a tasak sarkát, és díszítsük vele az islereket. (A díszítő tortabevonót csak akkor csorgassuk az islerekre, miután a máz megszilárdult.)
Isler

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!